Помош - имам фобија од темница

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Vaka.. Neznaev kade da ja otvoram temava ali mi treba help za edna rabota.. Ako moze nekoj da pomogne normalno.. I premestete ja ili izbrisete ja po potreba.. Neznaev kade stvarno..
Vaka.. Nikogas ne sum se plasela od temnica.. Ne sum veruvala vo duhovi i takvi raboti.. Sega koga bev na odmor zborevme preterano za duhovi za takvi raboti.. I neznam zasto i kako probuvam da ne mislam na toa ali odkoga si dojdov od odmor.. Koga i da si legnam nemozam da zaspijam od nekoj cuden strav se doeka ne se razdeni.. Neznam so e rabotata.. Ko u podsvest da mi se site tie muabeti.. Mislam kao da mi se stvara fobija od temnica.. Od spienje vo temnica potocno.. Ama sepak probuvam.. Ne palam svetlo onaka za da go trgnam toj strav.. Ali ne mi ide.. Mislam na drugi raboti i se.. Ama pak doeka ne se razdeni nemozam da zaspijam.. :/ Kako da go trgnam nekako toj strav? Dosega ne sum go pocuvstvuvala.. Potocno porano ako ne bese SKROZ temnica nemozev da zaspijam.. Ali sea.. Help?

P.S. Ja staviv temava tuka a ne vo misterii ili neso zs fobijata, stravovite ne se misterija..

Додади ме на мсн, ќе ти дам едно програмче, да слушаш звук еден пола саат, и ќе заспиеш. Сериозен сум.

Абе уживај... Треба да сватиш дека нема такви работи и ништо лошо нема да ти се деси. А до тогаш стави еден крст под перница (како за заштита ако ти излезе нешто). И ке помини полека полека.

и мене ми се има случено тоа, но ќе се убаедуваш дека нема ништо и залудно си правиш фантазија, со тек на времето ќе ти помине.
Пробај да станеш рано наутро и да не спиеш цел ден и да се измориш од некаква активност.Така вечерта ќе ти се спие и ке бидеш многу изморена што веднаш ке заспиеш

поздрав

Ако се бесиш, кажи да ти дадам јаже =))

Или пак, ако сакаш дојди во Струмица, ќе играме волејбич едно 5-6 саата, па кога ќе си одиш дома ни вампири ни ѓаволи ќе гледаш.

Fear of the dark, fear of the dark
I have a constant fear that someones always near
Fear of the dark, fear of the dark
I have a phobia that someones allways there

Ништо страшно ќе ти помине за некој ден:)

Читај ми тајтл...ама тоа ми е заради песната :)...не дека се плашам..иначе и ја ко помал не можев да спијам...и пробував да мислам на различни работи ама пак не ми успеваше..и го најдов лекот...го викав татко ми и ми раскажуваше приказни...и заспивав...а за твојот страв..ништо страшно...за некое време ќе ги забораиш моабетите...и ќе си спиеш без проблем...:smir:

Баш вчера,уствари денес додека пробував да заспијам,од досада почнав да си вртам такви филмови зш ми беше досадно,ама го имам пројдено тоа,знам како е,иако беше пред 10 години.
Тогаш ако беше лето ќе си пуштев вентилатор да брмчи,ако беше зима греалката да брмчи и заспивав одма.

Pa da ako brm4i neso moze polesno ke zaspijam i ja.. Ama sakam da se SOOCAM so toj strav a ne da go odbegnuvam.. A koga probuvam da se soocam.. Ke izgasam svetlo, ke legnam.. Se toa.. Me faka PANIKA bukvalno.. Ke izdrzam.. Ke sedam.. Ali me faka smrtna panika.. Pocinjam po telefon da cackam kolku da sveti nesto.. Mislam samo na gluposti nekoi.. I dur ne se razdeni nema spienje.. Prfpat mi se desava ova.. I mi e gadno mn strav :S

Епа веќе си си го имаш одговорот. Соочи се. Не ми текнува начин, ама ете бар знаеш што треба.

Imavme problemi so sestra mi na ovaa tema, nea i zboruvaa i kazuvaa takvi "strasni" raboti i ne mozese da spie dolgo vreme ili morase nekoj da ja drzi za raka za da zaspie...i pomina no i trebese dolgo vreme...a inace pred da si legnis zemi si krstena voda (napolnata od frlanjeto na krstot ili od nekoe drugo sveto mesto), izmij se so nea i napi se tri pati mozebi podobro ke ti e, taka pravese sestra mi i vaka taka so maki ama sepak zaspivase..i nemoj da se plasis ne e nisto strasno, se se toa babini devettini a temnicata ne pravi nisto, bas e super relaksira! I probaj da mislis na dr interesni raboti pred spienje a ne na tie "strasni" prikazni! :helou:

Grlll тоа е само во твојата глава, и ако претераш ќе почнеш да ги гледаш тие ствари, немора за ништо да се грижиш, единствениот лек е да ја победиш потсвеста т.е. убедувај се самата дека тие работи не постојат и крај......

Kako da go trgnam nekako toj strav? Dosega ne sum go pocuvstvuvala.. Potocno porano ako ne bese SKROZ temnica nemozev da zaspijam.. Ali sea.. Help?

најубаво легни си со дечко ти во кревет :) ако немаш дечко, фати си. Ако некеш дечко - иди да ти баат - п.с. се е психа!:kesa:

јас кога гледав хорор филмови ко мал ми беше страв до веце да идам и морав цела вечер да стискам додека не се разбудам :)

сега па неможам да заспијам ако не гледам добар хорор, зависник сум од страшните работи... не за џабе ми е ников таков...

Да те остават три дена во самица, не само што нема да се плашиш од темница, туку и ќе научиш да уживаш во неа. :icon_lol: Пошто сакаш да се соочиш...
Ама за соочување би се барале некои потешки „методи“... И мислам дека е глупост, ако се трудиш да се соочиш со тоа, само уште повеќе ќе мислиш на стравот и нема поента.
Затоа, барем во овој период, заспивај со светло... Не мора главното де, некоја мала лампа, свеќа макар, телевизор, компјутер... Барем додека не ти излезе приказнава од глава. Најверојатно ти е само период пошто не верувам дека приказните за духови се доволна причина за доживотно да ти се набие фобија од темнина. Мада човечкиот ум е чудно место... :)

До кога да ве учам да не слушате ghost stories :pos:

Кога ќе легнеш повтори си дека се е само измислица или кога веќе не можеш да заспиеш земи списание или сл. и читај додека не ти се приспие...пушти го мозокот на пасење и ќе заборавиш на духови и вештерки.Јас порано така правев кога ми се причинуваше дека слушам чекори и глупости:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom