Помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Idiot
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 1 недела направив формат на компјутерот, и нормално ги инсталирав сите драјвери што ги имав на CDs. Пробав да инсталирам фифа08 и несака да ми ја уклучи, односно ми вели: fifa08 requires hardware graphic acceleration. Не разбирам што е проблемот, бидејќи пред да направам формат истата фифа08 работеше перфектно. Потоа пробав да уклучам и ГТА но ни таа игра не се уклучува.
Помош...
Мислам дека можно е до DirectX да е. Мене одамна ми се има на XP случено вака да не пушта ниедна игра, се дури најновиот не го снимив. Пробај со тоа па кажи после.

Directx (9 najverojatno) i NET framework, sekako so poslednite drajveri.

За Драјвери наједоставно и најлесно е Driver Genius од Гего. Сум го користел повеќе пати, се најдува наваму натаму на гугл добра верзија која ќе ти заврши работа.
И јас мислам по мое дека е проблемот со Directx, обично тоа секогаш несвесно се заборава. Шибни му последна верзија.

Пред 1 недела направив формат на компјутерот, и нормално ги инсталирав сите драјвери што ги имав на CDs. Пробав да инсталирам фифа08 и несака да ми ја уклучи, односно ми вели: fifa08 requires hardware graphic acceleration. Не разбирам што е проблемот, бидејќи пред да направам формат истата фифа08 работеше перфектно. Потоа пробав да уклучам и ГТА но ни таа игра не се уклучува.
Помош...

Може е поврзано со бројот на гифови кој го имаш во потписот.
Не, сериозно. Имаш тема за помош, ќе ти го префрлам мислењето во неа. Ти корегирај го потписот и остави само 1 гиф. Не планираме цел филм да излоадираме секој пат кога ќе се појави твојот ник на форумов :)

Помош...

hardware acceleration да не тие исклучено?......оди :
Display properties->Settings->Advanced->Troubleshoot->намести hardware acceleration на full :) па рестарт

Добро е дечки, фала на помошта :)

Како да ставам ботови на day of defeat classic? Пробав со повеќе начини, но кога ќе инсталирам ботови и ке ја вклучам играта за да играм, таа ми замрзнува, не се пупта ни еден сервер со опцијата create server.
Има ли некаков начин?

Кога ќе ја уклучам гта сан андреас на пентиум 3 компјутер со 899 Мхз, 384 рам, екранот е бел, ќе поминат оние слајдовите пред да се стартува играта, и кога треба да излезе менито играта си се исклучува. Чаре?

Кога ќе ја уклучам гта сан андреас на пентиум 3 компјутер со 899 Мхз, 384 рам, екранот е бел, ќе поминат оние слајдовите пред да се стартува играта, и кога треба да излезе менито играта си се исклучува. Чаре?

Сакаш таква игра на таков дигитрон да работи?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Сакаш таква игра на таков дигитрон да работи?

Има решение или нема? Сите знаат дека е слаб компјутерот, ама дали има некое решение проблемов. иначе да, на таков дигитрон сакам да работи, и што?:)

Ако знај некој да ми даде линк од каде да инсталирам емулатор за плеј стејшн 1,и по можност како се конфигурира истиот..и од кој линк да земам иггри за ПС1
@ -={K-O-R-U-N}=-

Има решение или нема? Сите знаат дека е слаб компјутерот, ама дали има некое решение проблемов. иначе да, на таков дигитрон сакам да работи, и што?:)

Како сакаш да ја играш оваа игра на нинтендо ? ...

После некое 10 минутно играње без разлика на која игра(претежно Dota2 и GRID 2) ми излегува следниов ерор:
Display driver stopped responding and has recovered Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver
и веднаш потоа се гаси играта. Прогуглав али не најдов некое решение,па можеби некој од вас имал слично искуство.
Мојата графичка е : Nvidia GeForce 430.

После некое 10 минутно играње без разлика на која игра(претежно Dota2 и GRID 2) ми излегува следниов ерор:
Display driver stopped responding and has recovered Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver
и веднаш потоа се гаси играта. Прогуглав али не најдов некое решение,па можеби некој од вас имал слично искуство.
Мојата графичка е : Nvidia GeForce 430.

Користиш најнови драјвери за графичката? И дали ти прегрева графичката?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 12:21 ---
Ако знај некој да ми даде линк од каде да инсталирам емулатор за плеј стејшн 1,и по можност како се конфигурира истиот..и од кој линк да земам иггри за ПС1
@ -={K-O-R-U-N}=-

http://www.epsxe.com/download.php

Користиш најнови драјвери за графичката? И дали ти прегрева графичката?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 12:21 ---

http://www.epsxe.com/download.php

Најновите драјвери се,и после формат ми прави вака. Иначе над колку степени треба да биде графичката дур гејмам за да знам дека е прегреана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom