Помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Idiot
  • Време на започнување Време на започнување
Не ги поделувај нема да може да се инсталира после.. Пробај купи DVD CD од 15 гига.. И режи на него.. Овде во Штип има во Туш и во Тинекс 15 гига цедиња.. А за во Скопје незнам :D

Чекај, сега видов. Едниот диск што го екстрактирав има 7,03GB
--- надополнето: 21 јули 2012 во 21:20 ---
Не ги поделувај нема да може да се инсталира после.. Пробај купи DVD CD од 15 гига.. И режи на него.. Овде во Штип има во Туш и во Тинекс 15 гига цедиња.. А за во Скопје незнам :D

Имаш право, најдобро е така.
--- надополнето: 21 јули 2012 во 21:23 ---
Абе не била 13GB, двата диска биле по 7,5GB(моја грешка :D). Ама пак е многу.

Колку си сигурен? Кога ќе ги екстрактира ќе ја има цела инсталација во еден фолдер и нема да му треба daemon tools и слична програма да ја инсталира. После ќе ги архивира фајловите како му одговара од по 4 или 8 гига. Ја сум правел така со едно исо и ок испадна а со две не сум пробал ама сигурно е исто.

Колку си сигурен? Кога ќе ги екстрактира ќе ја има цела инсталација во еден фолдер и нема да му треба daemon tools и слична програма да ја инсталира. После ќе ги архивира фајловите како му одговара од по 4 или 8 гига. Ја сум правел така со едно исо и ок испадна а со две не сум пробал ама сигурно е исто.
Нема да работи, сум пробал со две iso.
Работи само со едно iso дека ја има цела инсталација готова, а со две исо инсталацијата е поделена и за да ја склопиш во една некои фајлови ке се избришат/изменат па нема да завршиш работа. Ако сакате слободно експериментирајте, нема да ви успее.

Нема да работи, сум пробал со две iso.
Работи само со едно iso дека ја има цела инсталација готова, а со две исо инсталацијата е поделена и за да ја склопиш во една некои фајлови ке се избришат/изменат па нема да завршиш работа. Ако сакате слободно експериментирајте, нема да ви успее.

Zakonceto кажа дека двете му се по 13 гига и затоа таа солуција ја предложив, а испадна дека му се двете по 7 гига скоро. Затоа нека ја изреже на 2 dual layer и готова работа.

Кај има такви и колку се? :)
Би требало да ги има секаде каде што продаваат обични празни DVD.. Еми, АМЦ итн. Порано беа 350-500 денари за 10 парчиња, сега не знам.

Ќе си купам едно јако усб и завршена работа. Со цедињата додека се маткам ништо нема да направам. ;)

момци, додека ја го инсталирам првото цд ми го бара второто цд од играта. како се праеше ова? сто години немам инсталирано игра :oops:

момци, додека ја го инсталирам првото цд ми го бара второто цд од играта. како се праеше ова? сто години немам инсталирано игра :oops:

Извади го првото и стави го второто, ќе треба ваљда да стиснеш ок, или па играта сама ќе продужи со инсталација :)

Значи кога го инсталираш првото ЦД и кога ќе ти го побара второто, само ќе го извадиш првото го ставаш второто и ОК. Ако инсталираш преку Даемоон Тулс кога ќе ти го побара второто само идеш кај второто и кликаш "Mount image" и ОК.

преку исо го инсталирам. значи како што кажа закончето? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom