Помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Idiot
  • Време на започнување Време на започнување
ne znam dali e temava za vakvo prasanje, no :S

Vaka, instalirav Command and Conquer Generals, najdov nekoj si crack no raboti samo za Generals, a mene mi treba za ZERO HOUR... bi bil bezkrajno blagodaren ako nekoj mi pomaga vo vrska so ova, da mi najde nekoj asalen crack za Zero Hour... Fala odnapred :)

Друже прогуглај јас мислев си барал ... милион кракови излегоа на гоогле

Igra li nekoj Driver San Francisco? Ja simnav skidrow verzijata no nikako ne uspevam da ja pustam igrata. Ako moze nekoj da pomogne neka pise.

Dali nekoj znae kako da go opravam ova : Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version ... stopped responding . Probav so po stari driveri i pak ne mi uspea . Se pojavuva posle 5-10 min otkako kje igram nekoja igra ...

Дали имаш и некој други симтоми после појавувањето на ова, како на пример треперење на слика или да ти се појави слика? Дали после одреден момент ти исфрла BSOD? Ако ти исфрла која грешка ти ја дава. И дали само на игри, што е со видео, пушти некој филм на цел екран и види дали ќе се појави проблемот.

Дали имаш и некој други симтоми после појавувањето на ова, како на пример треперење на слика или да ти се појави слика? Дали после одреден момент ти исфрла BSOD? Ако ти исфрла која грешка ти ја дава. И дали само на игри, што е со видео, пушти некој филм на цел екран и види дали ќе се појави проблемот.
Koga kje ja uklucam igrata igram 5-10 min i se isklucuva slikata za 2-3 sekundi i pak se pojavuva igrata prodoluzvam da igram i taka kje se iskluci nekolku pati i na kraj kje se iskluci na desktop i mi ja pokazuvaa taa poraka Display Driver Nvidia Windows Kernel Mode ..... i samo na igri mi pravi taka drugo se si e vo red.Prebaruvav po google pisuvase deka treba da se instaliraat po stari driveri probav i toa ama i toa ne uspea .

Пробај со овој "fix":
http://www.easy-share.com/DA18AE140AF744C1B4D5B74A7D194DB9/FIXGPU.zip ( upload-ирано од мене )

содржина на FIXGPU.reg ( во FiXGPU.rar ):

Код:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
"TdrLevel"=dword:00000000

Ако сакаш можеш да го спуштиш овој file од линкот погоре ( download, extract, double click на FIXGPU.reg, напрај рестарт на компјутерот и толку ), ако не копирај ја содржината во notepad и сними го тој file како некое_име.reg ( пример gpufix.reg - type any file ) или можеш рачно да го ставиш во регистрите преку regedit.

Ако те интересира подетално што прави овој "fix" - http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg487368.aspx ( за Vista пишува на линков ама исто ти е и на 7 )

Накратко со fix-ов го гасиш TDR ( Timeout Detection and Recovery ) и со тоа ќе го постигнеш следново:
-Ако графичката е исправна ( а ти бараш премногу од неа - барем според Microsoft ) тогаш наместо да се ресетира драјверот од графичката - ќе сецне играта на тоа место на пола секунда и ќе продолжи
-Ако графичката ( или некој друг дел ) е неисправна и/или имаш некоја тапа верзија на драјвери - наместо да се ресетира драјверот ќе добиеш BSOD и/или рестарт.

Пред да го користиш овој регистри "fix" напрај еден backup на регистрите за да можеш да ги вратиш назад ако не ти е по мерак "fix"-от. За секој случај.

edit: Ова го пишав под претпоставка дека користиш Windows 7 ( на XP не го дава тој error бидејќи таму нема TDR како во седмицата )

Koga kje ja uklucam igrata igram 5-10 min i se isklucuva slikata za 2-3 sekundi i pak se pojavuva igrata prodoluzvam da igram i taka kje se iskluci nekolku pati i na kraj kje se iskluci na desktop i mi ja pokazuvaa taa poraka Display Driver Nvidia Windows Kernel Mode ..... i samo na igri mi pravi taka drugo se si e vo red.Prebaruvav po google pisuvase deka treba da se instaliraat po stari driveri probav i toa ama i toa ne uspea .

Дечко јас ти кажувам од сигурни извори дека истиот тој проблем го имав и јас, за на крај да заклучам дека цркната ми е графичката. Пробував се и сешто и со предлогот на CrashBandicoot ама ништо не направив. Ако имаш шанса пробај со друга графичка, едно време помислив дека може да е до напојувањето ако не дава доволно струја, ама не е ни до тоа. Ако ти успее со горниот фикс тогаш имаш среќа ако не нова графичка. Пиши што ќе направиш

Помош,кај да го најдам кантер страјк да го симнам,оној порано по нетови што се играше,терористи специјалци

чудно, немав никакви проблеми
ако немаш лимит или имаш многу, пробај симни ја уште еднаш ама со друг browser firefox/chrome/internet explorer

друго место, pirate bay на google
на pirate bay пиши counter strike v43

кај можи да е најдам Kasparov Chessmate 2000
барав на гоогле ништо не најдов т.е само траил верзии
?

Вака пријателчиња гејмери. Ја сум гејмер од старата школа, пред некој ден ми текна ко мал во играчници маавме Red Alert 2, ама модот се викаше "The Mod" што патем ја инволвираше македонија наместо либија, и неколку други ситни измени со една интересна мапа наречена BUC Revenge.

Некој да не знае случајно каде би можел да го симнам ова чуденце? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom