Помагање

• Креатор на темата Креатор на темата еленче
  • Време на започнување Време на започнување
ееееех на времето ке се соберевме сите од мало се шетавме на секаде и ке видиш некој постар човек носи кеси потешки од него, ке му речиш да му помогнеш, па ке му помогнете и така сите сте среќни и можеше некој да ви даде по некој денар, ама многу малце имаше такви. Иначе дома стари алишта што се никогаш не сме ги фрлале, поточно јас не сум ги пуштал да ги фрлат неколку пати се имав карано за да не ги фрлаат алиштата што ни се мали него да ги носат во црвен крст, таму ваљда на некој не му требаат, и нема да ги фрла. И така имам помагано јас (а и имам многу пари давано по луѓе што питаат на улица) :helou:

Odi na plostad , tamu ke najdes mnogu luge na koi im treba pomos , se sto ti trebat se nekolku 100-tki vo dzebot ..

Ne,tamu ima luge so nekat da si gi zarabotat parite pa molat ko kloshari i praat pari,kolku se po gadni tolku polesno vadat pari,zaso devojcinjata se gnasat i im davaat, " DAJ MI 10 DENARI ILI KE TE PLUKNAM!" na sho lici toa? na niv pari da im dava? Mrzam cigani so prosat mi ide site da gi rashutiraM! Ali od druga strana gi poshtuem tie so rabotat na semafori,so shitkaat kartoni kurci palci zelezo,barem RABOTAT nesho.

inace "sebicna" ima zurka denovive u nekoj od kaficive,humanitarna,da se pomogne na nekoe dete,izvini ne sum mn informiran,prasaj si drustvo valjda znaat,samo otidi na zurce plati vlez,i OP,humana siii <3

ееееех на времето ке се соберевме сите од мало се шетавме на секаде и ке видиш некој постар човек носи кеси потешки од него, ке му речиш да му помогнеш, па ке му помогнете и така сите сте среќни и можеше некој да ви даде по некој денар, ама многу малце имаше такви. Иначе дома стари алишта што се никогаш не сме ги фрлале, поточно јас не сум ги пуштал да ги фрлат неколку пати се имав карано за да не ги фрлаат алиштата што ни се мали него да ги носат во црвен крст, таму ваљда на некој не му требаат, и нема да ги фрла. И така имам помагано јас (а и имам многу пари давано по луѓе што питаат на улица) :helou:

Ова и јас го имам правено.Сета облека што веќе не ја носам ја давам по роднини или во црвен крст.

Знаеш... Само не давај совет некому... Нема да помогнеш така... Од искуство совети? Ма неее... Секој има свој живот и никогаш нема да сретне иста ситуација како што ти си доживеал...
Помагаш со тоа што ќе му се насмееш некому... Кога ќе прегрнеш некој во момент кога тоа му треба... И така.. :)

Пријди им на луѓето на кои мислиш дека треба да им помогнеш...Насмеј се..Прегрни ги...разговарај со нив...и подари им нешто...за кое мислиш дека е вредно...
Направи го ова...и ти ќе се осеќаш многу исполнето!...

Им помагам на другарите и другарките, на постарите, на родителите (најмалку, повеке они мене ми помагаат), најмногу на животните скитници (мачките) така што ги прибирам, бањам, вакцинирам, а потоа ги подаувам на лугето што сакаат уште едно животинче во сојот дом.:smir:

Ste pomozile nekogash nekomu?
Jas ne...ne znam dali sum premnogu sebichna i za mene postojat samo me myself and I ili ednostavno ne sum humana:icon_eek: btw ne mislam na pomaganje so davanje soveti tuku so pomaganje na siromashni, stari ,bolni... Ako nekogash ste pomognale ve molam kazete mi kako..najgolema zelba mi e da mu pomognam nekomu!
И со давањето совети се помага, но се зависи од ситуацијата.Лесно можеш да најдеш сиромашни луѓе на кои им треба помош ако тоа навистина го сакаш. Не вели за себе дека не си хумана туку потруди се да бидеш:pipi:.

Ste pomozile nekogash nekomu?
Jas ne...ne znam dali sum premnogu sebichna i za mene postojat samo me myself and I ili ednostavno ne sum humana:icon_eek: btw ne mislam na pomaganje so davanje soveti tuku so pomaganje na siromashni, stari ,bolni... Ako nekogash ste pomognale ve molam kazete mi kako..najgolema zelba mi e da mu pomognam nekomu!

Како бе девојче не знаеш како да му помогнеш некому? Ај запрашај се уште еднаш, и размисли подлабоко, ќе видиш дека ќе најдеш начин.
Иначе, за себичноста што спомна дека не знаеш дали си себична и се гледаш само себе. Верувај дека се сите такви. Сите до еден. Само егоизмот општо во општеството е маркиран како негативна особина, па повеќето го кријат, правејќи добри работи за другите луѓе, а всушност со тоа што помагаат некому, имаат корист за себе, себе ќе си докажат дека не се себични. А мислам дека не вреди да се убедуваме дека не сме себични, да бидеме искрени. Такви сме. Не викам дека ако сме такви дека не треба да помагаме никому, само ако веќе помагаме, да бидеме искрени барем со себе и да не се лажеме дека тоа го правиме многу ради него, туку ради себе. Зашто, да го немавме убавото чувство откако на некој ќе му завршиме некоја работа, немаше никогаш да го правиме тоа (или во случаите кога го правиме тоа за на нас да ни направат услуга.) Значи, сепак е за нас.

Make money.
Take over the world.
Make it perfect.

Kade mozam i kolku mozam pomagam i na ovie prosjaci im ostavam nekoj denar ama nema fajde..luge treba dolgorocno resenie...treba da moze sekoj civiliziran covek poedinec da moze SAM da go stori Ova.

--- надополнето ---

Citiranovo.
Излези со некој дечко. Мувајте се, држете се за рака, излегувајте заедно, имајте секс, засакајте се, стапете во стабилна врска, живејте заедно, земете се, вработете се, родете деца, изгледајте ги да бидат здрави и прави, напредувајте во работата, дочекајте внуци, помагајте во нивното растење, пензионирајте се со сите почести, дај боже да дочекате и правнуци и на крајот умрете достоинствено.

Ова е најголемата помош што можеш да му ја пружиш на човечкиот род.

Нишо не праите со тоа што им фрлате по 10 денари на циганине(општо не мора да е циган).Се што правите е ја раѓате идејата за мрзеливост во нив и им ставате до знаење дека без работа можат да заработат.
А голема шанса е да ги направите мета на постарите просјаци кои веројатно ќе им ги земат парите кои сте им ги дале или пак на татко им кој со парите ќе купи лепак.
Ако сакате да им помогнете научете ги самите да го заработат лебот со работа.
А не со просење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom