- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.480
- Поени од реакции
- 6.161
I always felt like a hipsterhipster alert
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I always felt like a hipsterhipster alert
јас го направив болдираното на апсолвентска екскурзијаОпијанете го најпознатото ороспииче и исклецкајте си го само кондоми земете да не испадне лоша ситуацијата, за другото не берете гајле![]()
јас го направив болдираното на апсолвентска екскурзијабез да ја опијанам
Претпоставувам дека си трол, ама у случај да не си тешко ти на тебе со ставот „биди каков што општеството/другите очекуваат да бидеш“...Кај се бе деца на 14 години? Тоа што пред дваесет години се правело на 18, сега се прави на 14, едноставно таква е модата, нема тука што муабет да правиме. Вие дечки ако не сакате во средно да ве заебаваат и отфрлат од друштвото и да бидете познати како гикови,нрдови,бубалици и фгт-и ќе си го направите она кое општеството го очекува од вас, да станете возрасни. Уште малце ќе добијат право на глас, а тие уште се немаат испијанато/поебано.
А што ви е проблемот со општеството? Ти не си таков каков што општеството те обликува ? Што е она со кое ти му пркосиш на денешниов менталитет?Претпоставувам дека си трол, ама у случај да не си тешко ти на тебе со ставот „биди каков што општеството/другите очекуваат да бидеш“...
Он топик, за машко нема многу мислење околу облакање, фармерки, кошула и готов си. Ама се каам за фризурата шо ја имав...
Кога и да гледам слики од вечерта си викам „како си успеал бе ти со тој памет до средно да догураш“...
Сериозно ќе пробаш да ме убедиш дека „биди каков што другите очекуваат да бидеш“ е ок став ?!А што ви е проблемот со општеството? Ти не си таков каков што општеството те обликува ? Што е она со кое ти му пркосиш на денешниов менталитет?
Кај се бе деца на 14 години? Тоа што пред дваесет години се правело на 18, сега се прави на 14, едноставно таква е модата, нема тука што муабет да правиме. Вие дечки ако не сакате во средно да ве заебаваат и отфрлат од друштвото и да бидете познати како гикови,нрдови,бубалици и фгт-и ќе си го направите она кое општеството го очекува од вас, да станете возрасни. Уште малце ќе добијат право на глас, а тие уште се немаат испијанато/поебано.
Сакаш да кажеш дека денешниве 7-8 одделенци не пијат алкохол и не пушат цигари??Во споредба со генерециите од пред 20,10 па и 5 години овие генерации се стварно деца во однос на тие.Барем јас кога бев осмо знам дека 90% веќе имаа први пијанства и се пушеа цигари и тие генерации беа каде каде побељаџиски во споредба со овие,а сеа скоро во основно баш и не се пие алкохол а уште помалце и цигари да се пушат.Али затоа тогаш облеката што се носеше на 18 години сега се носи на 14 години и затоа ми е многу чудно коа ќе видам некои со сакоа на полуматура.Доста фактори влијаат на генерациите.
Сакаш да кажеш дека денешниве 7-8 одделенци не пијат алкохол и не пушат цигари??