Полуматура

• Креатор на темата Креатор на темата kajganauser
  • Време на започнување Време на започнување
полуматурата ми беше одамна, ах колку брзо минуваат годиниве, остарев :)
носев сини панталони, сино бела маичка и бели кломпи, тогаш хит беа:pos: тогаш можеби беше и првпат кога излегов нашминкана.
еден совет до идните полуматурантки, да бидат што поприродни, и да се облекуваат во прикладност со годините, баш кога требаше на апсолвентска да одам еден фустан си го меркав, и таман кога се одлучив да влезам во бутикот, фустанот веќе го немаше. По некое време кога ги гледав полуматурантките една го имаше на себе истиот фустан, останав ваква:eek:

Опијанете го најпознатото ороспииче и исклецкајте си го само кондоми земете да не испадне лоша ситуацијата, за другото не берете гајле ;)
јас го направив болдираното на апсолвентска екскурзија :D без да ја опијанам

Кај се бе деца на 14 години? Тоа што пред дваесет години се правело на 18, сега се прави на 14, едноставно таква е модата, нема тука што муабет да правиме. Вие дечки ако не сакате во средно да ве заебаваат и отфрлат од друштвото и да бидете познати како гикови,нрдови,бубалици и фгт-и ќе си го направите она кое општеството го очекува од вас, да станете возрасни. Уште малце ќе добијат право на глас, а тие уште се немаат испијанато/поебано.

Полуматура во мал кафич спроти Воена Болница славевме,јас облечен во кратка маица и кратки пантолани со патики, се купено од Шутка ... не се опијанив како што воопшто во живот се неам опијането,алкохол воопшто не ни пијам ... не беше спектакуларно,кулминација се сеќавам,бидејќи сум повлечен момак,три другарки ме покани ја да играм со нив,Вори ајде со нас,јас будала ги одбив ... Вори,можеше со некоја од нив досега и да одеше ...од која едната е позната модел,по рекламите на операторите ја гледате .... ахххх глуп ... :(

во мое време полуматура НЕ постоеше.
а пошто сте деца, бидете и понатаму деца, не се правете тетки/чичковци, ќе дојде и тоа, не брзајте

Црни хеланки бела маичка и бели лаковани сандали со полна пета, a едно слабо и неразвиено што бев.. прво во ресторан, потоа во кафич продолживме со професорите, дека во склоп на ресторанот беше, зајци како изгубени случаеви бевме сите, се сеќавам испив околу 4 чаши фанта, 12часот почнаа да ми паѓаат очите и директ дома си заминав (златен кревет, :D што ќе се мачам само).

Шо беше то полуматура ? Ние деца од комунисти шо бевме не не пуштаја такви работи да прајме :D
Ах филмој терање до стоиедно и назад, имав партнерка имаше таа некоја симпатија кон мене ок ајде ке бидеме партнери ќе те земам се договараме, 2 дена пред полуматура ми доаѓа друго чупе малце дебелкасто полно пари (од оние дебелкасти ама симпатични). И кажав на првава Извини неможам да те земам, ке се најдиме во школски двор, си заминав кај дебелкастава и си чарив парфем Мијаки :pos:јас пак со едно цвеќе излитаено никакво, си одам во двор пред автобуси ми дава ова чупава прва подарок не како овај а јас и викам извини неможев имав гости многу еве од брзање го заборајв и цвеќето. Битно со 2 подароци си појдов дома :D. Денес се сеќавам на случкава и стално си се смеам на будалштината.

Кај се бе деца на 14 години? Тоа што пред дваесет години се правело на 18, сега се прави на 14, едноставно таква е модата, нема тука што муабет да правиме. Вие дечки ако не сакате во средно да ве заебаваат и отфрлат од друштвото и да бидете познати како гикови,нрдови,бубалици и фгт-и ќе си го направите она кое општеството го очекува од вас, да станете возрасни. Уште малце ќе добијат право на глас, а тие уште се немаат испијанато/поебано.
Претпоставувам дека си трол, ама у случај да не си тешко ти на тебе со ставот „биди каков што општеството/другите очекуваат да бидеш“...

Он топик, за машко нема многу мислење околу облакање, фармерки, кошула и готов си. Ама се каам за фризурата шо ја имав...
Кога и да гледам слики од вечерта си викам „како си успеал бе ти со тој памет до средно да догураш“...

Претпоставувам дека си трол, ама у случај да не си тешко ти на тебе со ставот „биди каков што општеството/другите очекуваат да бидеш“...

Он топик, за машко нема многу мислење околу облакање, фармерки, кошула и готов си. Ама се каам за фризурата шо ја имав...
Кога и да гледам слики од вечерта си викам „како си успеал бе ти со тој памет до средно да догураш“...
А што ви е проблемот со општеството? Ти не си таков каков што општеството те обликува ? Што е она со кое ти му пркосиш на денешниов менталитет?

А што ви е проблемот со општеството? Ти не си таков каков што општеството те обликува ? Што е она со кое ти му пркосиш на денешниов менталитет?
Сериозно ќе пробаш да ме убедиш дека „биди каков што другите очекуваат да бидеш“ е ок став ?!
Америчкото општество очекува од девојчињата на 14 години да бидат мајки и тоа е ок, така ?!

Во споредба со генерециите од пред 20,10 па и 5 години овие генерации се стварно деца во однос на тие.Барем јас кога бев осмо знам дека 90% веќе имаа први пијанства и се пушеа цигари и тие генерации беа каде каде побељаџиски во споредба со овие,а сеа скоро во основно баш и не се пие алкохол а уште помалце и цигари да се пушат.Али затоа тогаш облеката што се носеше на 18 години сега се носи на 14 години и затоа ми е многу чудно коа ќе видам некои со сакоа на полуматура.Доста фактори влијаат на генерациите.

Во споредба со генерециите од пред 20,10 па и 5 години овие генерации се стварно деца во однос на тие.Барем јас кога бев осмо знам дека 90% веќе имаа први пијанства и се пушеа цигари и тие генерации беа каде каде побељаџиски во споредба со овие,а сеа скоро во основно баш и не се пие алкохол а уште помалце и цигари да се пушат.Али затоа тогаш облеката што се носеше на 18 години сега се носи на 14 години и затоа ми е многу чудно коа ќе видам некои со сакоа на полуматура.Доста фактори влијаат на генерациите.
Сакаш да кажеш дека денешниве 7-8 одделенци не пијат алкохол и не пушат цигари??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom