Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти стана јасно дека никој во ЕУ не ја есапи Северна Македонија?
Дозволете ми да ви кажам што ќе се случи со вас.
Сега, по пописот, Албанците ќе земат уште поголема моќ со вас и вашиот следен премиер ќе биде Албанец.
На сите ви соседи им стана јасно дека вие северните не сте подготвени и немате капацитет да водите држава.
Е како не не есапат.Ајде отвори и прочитај колку ЕУ финансирала проекти.Секој втор проект што се прави тука ,е со Европски пари.Значи имаат доверба и финансираат.Премиер Албанец и без попис може да стане.Бугарија е класичен пример за капацитет за водење држава.Прочитај го извештајот од ЕУ за Бугарија.Судството на исто ниво како нашево.

До кога ќе се толерираат кенгури ко овој бугарин иСиктир на форумов?
Автоматски споено мислење:

https://kanal5.com.mk/silvester-stalone-stana-bugarin-koj-e-sleden/a458764

Ајде и пасош и се, ако беше практична шега или нешто... ама читајте го текстот: „Пасошот беше презентиран пред клиентите како примерок за високо квалитетна изработка, според Специјалното обвинителство."

Пример за високо квалитетна изработка... сега видете ја профил сликата на Сталоне :pos:
Ташак висококвалитетни. Пријател мој зеде од вакви , 500 евра го плати. Првото појавување во институција во западни земји и апсење ко на филмовите со спуштање решетки околу него кога седнал на столче :pos:

Последно уредено:
Сменето е "само" пасошот Е презентиран, на БЕШЕ и смисла е тотално различен.
Северномакедонска пропаганда во дејствие.
Што е разликата меѓу Е и БЕШЕ презентиран?
Како тоа ја менува суштината дека ова е комично и сељачко?
да ама тие што дошли од вардарскиот дел били стотици илјади и од егејскиод дел исто така стотици илјади од илинденското востание до 1945 дошли повеке од 600 000 од двата дела и сите дошли како бугари
И 5 милиони да дошле тоа не значи ништо во однос на мене.
А не биле ни 200 000 тие што дошле.

Последно уредено:
Стварно не разбирам што е овде комично и селјачко.
Разбојниците го правеле „пасошот“ на Сталоне за да ги рекламираат своите производи. Аман од т'пи глави..

Стварно не разбирам што е овде комично и селјачко.
Разбојниците го правеле „пасошот“ на Сталоне за да ги рекламираат своите производи. Аман од т'пи глави..

Разбојници такви еден куп кај вас и во државните институции, за пари бг пасош како тоалетна хартија делат

Разбојници такви еден куп кај вас и во државните институции, за пари бг пасош како тоалетна хартија делат
Вие сте солзи...:lolzz:
Сакам да кажам дека ние во БГ го поминавме овој разбојнички период, додека вие само што влегувате во него

Сакам да кажам дека ние во БГ го поминавме овој разбојнички период, додека вие само што влегувате во него

Теши си се, ако тоа ти дава неккава смисла на твојот живот

2fl72GW.jpg

И 5 милиони да дошле тоа не значи ништо во однос на мене.
А не биле ни 200 000 тие што дошле.
Nekade okolu milion Bugari (a moze i pomalku) imaat poteklo od Makedonija, daleku od nivnite 3 miioni kolku sto gi kazuvaat.

Tolku (milion) ima i muslimani (Turci, Albanci, Torbesi) so poteklo od Makedonija vo Turcija, torbesite se pisuvaat za Turci, iako ne se Turci, isto ko tie vo BG iselenicite.

Vo Srbija ima preku 100.000 so makedonsko poteklo. 100% sum siguren, iseleni i pred 100 godini i porano, a da ne zboruvame za vreme na Jugoslavija i mesanjeto na narodite.

Vo prekuokeanskite zemji (Juzna Amerika, Kanada, SAD, Avstralija) sigurno se preku 200.000 so makedonsko poteklo.
Taka da nasite ne se iseluvale samo vo BG.

МАКЕДОНИЈА НА ДНОТО ИНДЕКСОТ ЗА КОРУПЦИЈА, ВО ДРУШТВО СО БИХ, ПАНАМА И МОНГОЛИЈА.
......Го освои почесното 111-то место ......за 2020 година.

МАКЕДОНИЈА НА ДНОТО ИНДЕКСОТ ЗА КОРУПЦИЈА, ВО ДРУШТВО СО БИХ, ПАНАМА И МОНГОЛИЈА.
......Го освои почесното 111-то место ......за 2020 година.

Ја имаш видено листата ? И вие не сте цвеќе за мирисање, демек ЕУ курци палци а во друштво на Сенегал, Гана, Јамајка, Романија сте

Ја имаш видено листата ? И вие не сте цвеќе за мирисање, демек ЕУ курци палци а во друштво на Сенегал, Гана, Јамајка, Романија сте
Да, видов ja, и што?
Коментираи го Вашето 111 место,то е актиално..А да, ако сакаш и матицата ви исто.. и она некаде таму на дното

Да, видов ja, и што?
Коментираи го Вашето 111 место,то е актиално..А да, ако сакаш и матицата ви исто.. и она некаде таму на дното
Темата е Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

Темата е Што мислат Македонците за политиката на Бугарија
Така е .. ама не може да замераш на некоj дека е корумпиран ,кога ти си два пати повеке корумпиран.:D

Така е .. ама не може да замераш на некоj дека е корумпиран ,кога ти си два пати повеке корумпиран.:D
Истото важи и за вас,ама вие сте член на ЕУ.Еве дај кажи ,или најди ,пренеси искуство како вие влеговте во ЕУ.Кој услови сте ги исполниле.Ако има исти или слични ,да не подучите.Спорот ќе се реши ,без да не прашаат ниту вас,ниту нас ,како за НАТО.Да те потсетам од 2018.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom