Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Реално други држави ќе ни ставеа сопка во овој момент, затоа што Албанија е пречка, а ние одиме во пакет со неа. Но, ќе остани запишан фактот дека Бугарија ни стави вето.

Се надевам дека ова ќе биде добар шамар за тие што премногу се вљубија во Бугарија, дека кога и да садиме тикви со нив, од глава си ги акаме.
Сега можеш да правиш колкото сакаш спинови,но днес поне 2-3 пати Захариева рече jaсно - тоа не е ставано на вето.
Второ, не е точно дека заради сопнуването на Албаниja,РСМ нема да получи датум или поне не во моментот. Исто така не е вистина и дека заради вас, Албаниja нема да получи датум.
И нешто уште поинтересно, Захариева jaсно кажа,дека чека македонските служби да си изполнат задолжението и да реагират против организирането на напади портив луге со бугарска свест от социалните мрежи и споделуване на нивните лични податоци. Ако тоа не биде сторено, ке следи остар демарш (доколкото знам, вашите служби работат на тоа и предпоставувам нема да стаса до демарш).

Последно уредено:
Бугарската политика си има константа од памтивек. Значи нивна линија е ништење на Македонците. Да нема Македонци, ниту Македонска држава. И не треба да не' залажува тоа дека зборувале сличен јазик исл. Едноставно Македонецот мора да знае дека Бугарите се наши најголеми душмани. Да, дури и поголеми од Грците. Тие барем ни кажуваат јасно и гласно кои им се намерите, додека овие работат на најмизерен можен начин со врбување и врховизам. Не за џабе секогаш кога Бугарија е замешана во нешто Македонско има братоубиства. Просто и едноставно, Бугарите 200 години со пишани документи, а кој знае уште колку наназад го ништат Македонецот. Тотално го негираат и понижуваат. Така што на сите Македонци треба да им биде јасно дека све што дошло од Бугарија е лошо за нас. Една единствена работа не направиле како пријателски гест. Се координираат и работат со Грците, а во минатото и со Србите за да го уништат и раскараат Македонскиот народ. Нивната цел е таа и треба да се знае, не можеме да опстанеме ако не го таргетираме ова што се случува. Добивме ВЕТО јасно и гласно. Единствена друга држава од која добивме вето е Грција.

Пишувам против бугарите и го слушам Ицо Хазарта,хахахаха.
Најлоши се побугарените македонци, од Петрич,Благоевград,банско итн итн.
Варна,Пловдив се други..
За неделава спремам 7 отказни решенија за Бугари хаха.

Бугарската политика си има константа од памтивек. Значи нивна линија е ништење на Македонците. Да нема Македонци, ниту Македонска држава. И не треба да не' залажува тоа дека зборувале сличен јазик исл. Едноставно Македонецот мора да знае дека Бугарите се наши најголеми душмани. Да, дури и поголеми од Грците. Тие барем ни кажуваат јасно и гласно кои им се намерите, додека овие работат на најмизерен можен начин со врбување и врховизам. Не за џабе секогаш кога Бугарија е замешана во нешто Македонско има братоубиства. Просто и едноставно, Бугарите 200 години со пишани документи, а кој знае уште колку наназад го ништат Македонецот. Тотално го негираат и понижуваат. Така што на сите Македонци треба да им биде јасно дека све што дошло од Бугарија е лошо за нас. Една единствена работа не направиле како пријателски гест. Се координираат и работат со Грците, а во минатото и со Србите за да го уништат и раскараат Македонскиот народ. Нивната цел е таа и треба да се знае, не можеме да опстанеме ако не го таргетираме ова што се случува. Добивме ВЕТО јасно и гласно. Единствена друга држава од која добивме вето е Грција.
Ке ме извиниш,но Бугариja предлага независна Македониja уште во 1913 година во Букурешт и то во географски граници.
А, тезата се што дошло от Бугариja е лошо за македонецот.... ви се молам, изклучите сиалицата или компутерот, дел от струjaта е от Бугариja...лоша е за македонецот!
Еве го специалистот - Захариева вика не ставаме ВЕТО, но Бланко вика - добиваме ВЕТО... :D
Бог да чува и брани !

Бакшиш да не ја давате струјата? Па што вака силиш?
Да сум кажал дека е бакшиш или поклон?
Па кога некоj сили со тезава:
Така што на сите Македонци треба да им биде јасно дека све што дошло од Бугарија е лошо за нас.
Што да му каже човек?

ака што на сите Македонци треба да им биде јасно дека све што дошло од Бугарија е лошо за нас.
Грешиш брат,курвите им се топ,за џабе цена...Имам еден другар камионџија,вика по две три на мач ги наденувам ))))))
Автоматски споено мислење:

и се молам, изклучите сиалицата или компутерот, дел от струjaта е от Бугариja..
Ко бакшиш да му ја давате струјата,па да искључи светло...ебаси
Автоматски споено мислење:

Што да му каже човек?
Еј,ај кажи како е бившото име на Пазаџик?

Шала на страна политиката им е екстра, имаат премиер и во Бугарија и во севернава вукојебина. Со оглед на тоа колку имаат бугарски пасош сичко си е наредено.
По некад ќе ти дојдат преку кур и ќе ги отера човек у пм, ама нема везе....на крајот од денот треба секоја чест да им се каже. Не ебе тој што е убав и паметен, ебе тој што е упорен и сигурен у себе...тоа е.

Плашам се дека не си свестен дека нема како да натерат Бугариja да смеин радикално става си. Може нуанси да се сменат, тоа е можно,но кардинално... се залажуваш.
И двете страни ке пиjaт горчива чаша.

Па не сум баш сигурен дека нема како да ве натераат. Не ви дозволија да го наметнете спорот со нас како дел од пристапниот процес за разлика со Грција каде што спорот со името беше и официјален став на ЕУ дека мора да се реши. Со вас тоа го нема. Нема разбирање за вашата позиција.

Го немате тој политички капитал. Проблематична земја членка сте со нефункционална демократија, корупција, лошо правосудство. Тешко дека ќе ви дозволат да се курчите уште долго со ова. Мислам дека после изборите кај вас многу работи ќе се сменат.

Во секој случај, и да не успеат да ве натераат, јас сум на став дека со овие бугарски позиции не треба ни да седнуваме на маса со вас да разговараме. Ама го начекавте Заев и ви падна секирата во мед.

@fmi во програма сте,дали се слушаме?
Не ебе тој што е убав и паметен, ебе тој што е упорен и сигурен у себе...тоа е.
Многу ебење не е на арно,можеш да наебеш.Можеш пицајзли или трипер да закачиш ))))

Еј,ај кажи како е бившото име на Пазаџик?
Еве специално ке лобирам за третиот бугарски сателит во вселената да биде со име Татар1, за да задоволи нагонот на некои от вас :)

Еве специално ке лобирам за третиот бугарски сателит во вселената да биде со име Татар1, за да задоволи нагонот на некои от вас :)
Абе немој сеа нешто да ми глумиш апологија! Одговори на прашањето!

Па не сум баш сигурен дека нема како да ве натераат. Не ви дозволија да го наметнете спорот со нас како дел од пристапниот процес за разлика со Грција каде што спорот со името беше и официјален став на ЕУ дека мора да се реши. Со вас тоа го нема. Нема разбирање за вашата позиција.

Го немате тој политички капитал. Проблематична земја членка сте со нефункционална демократија, корупција, лошо правосудство. Тешко дека ќе ви дозволат да се курчите уште долго со ова. Мислам дека после изборите кај вас многу работи ќе се сменат.

Во секој случај, и да не успеат да ве натераат, јас сум на став дека со овие бугарски позиции не треба ни да седнуваме на маса со вас да разговараме. Ама го начекавте Заев и ви падна секирата во мед.
спорот ви со Грција беша за влез во Нато .За ЕУ почна да се збори после бугарското прецедателство на ЕУ кое се залагаше за прошируване на западен балкан .Точно е дека немаме политички капитал и позиција на Грција на полвина да е незнам тебе тоа што те грее .И не се надевај да се смени нешто после избори ,дури има варианта да стане по тежко за вас.Кел фајда од Заев кога Димитров ви ја расипа работата ,ако не сте разбрали уште зашто немате датум де

Позициjaта на ЕУ беше - решете си го спора со Грциja и тогава ке зборуваме. Во моментот е истото - решете си го спора билатерално.
Плашам се дека не познаваш политичката состоjба во Бугариja и не знаеш што наверно ке доjде. Плашам се сегашниот став да не ви стане приемлив за тоа што може би ке доjде - БСП со своja товар от социализама ке има исто тврд став, Слави Трифонов ти рече - тоа ти е наjдоброто што можеш да вземеш.

Ке има решение, во тоа сум оптимиста и вие ке попуштите и ние ке попуштим и ке си легнеме и вие и ние на брашното ;)

Абе немој сеа нешто да ми глумиш апологија! Одговори на прашањето!
Ајде сега во Куманово само Кумани ли живејат ? Ние барем татар го избришавме ама вие куманите си ги сакате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom