Политиката на СДСМ

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија е наша ама едно мало зборче пред или после името нема да ни го загрози идентитетот. Знаеме кои сме, иако другите не ни знаат дека постоиме.

Ќе ми извиниш на речникот, но ова ми личи како:

Од еднаш педер не се станува или
Ако ми влезе до пола, пак ке сум невина,или
малку сум трудна.

Разбери дека партијата влијае на твоите родители исто како што и твоите родители влијаат на тебе.
Во случај да твоите родители не ги прифатат ставовите на сдсбјрм, воопшто не би ни биле во таа партија.

Ниту пак јас би можел да бидам член на сдсбјрм , со моите ставови, а да ги менувам - нема, затоа што се работи за честа на цел народ.

Се прашувам дали кога би немала пари за да искочиш во град, би ја продала својата мајка за 500 денара на една вечер...?
Па една вечер е , малце, не е многу?

Размисли малку за ова.:smir:

Грешиш! Во време на избегличка криза покојниот претседател беше висок функционер во Министерство за одбрана. Единствен крена глас против небулозните натрупувања на избеглици.
За Тетово немаше никаков коментар. Тоа и ми беше муабетов: со една реплика го примети народов.

Бране е повеќе од истрошен според мене. Јас реално очекував дека ќе се повлече од политиката (како достоинствен гест) ама ете, згрешив... Верувам дека во случајов личната сујета и желба за докажување преовладуваат ..

vo ministerstvo za nadvoresni

Ќе ми извиниш на речникот, но ова ми личи како:

Од еднаш педер не се станува или
Ако ми влезе до пола, пак ке сум невина,или
малку сум трудна.

Разбери дека партијата влијае на твоите родители исто како што и твоите родители влијаат на тебе.
Во случај да твоите родители не ги прифатат ставовите на сдсбјрм, воопшто не би ни биле во таа партија.

Ниту пак јас би можел да бидам член на сдсбјрм , со моите ставови, а да ги менувам - нема, затоа што се работи за честа на цел народ.

Се прашувам дали кога би немала пари за да искочиш во град, би ја продала својата мајка за 500 денара на една вечер...?
Па една вечер е , малце, не е многу?

Размисли малку за ова.:smir:

Со колку ефтини зборови се обидуваш да ми појасниш нешто.

Не зборував за продавање на државата, на давање на името и слично, ја сакам Македонија повеќе од партијата што е многу нормално само не би дозволила децата да ми умрат од глад само да си го задржам името.
Нас ни е јасно кои сме, си ја знаеме својата историја и крај, немора на некого да му докажуваме кои сме и зошто сме такви од каде потекнуваме и слично..

не кажа "до кога вака"

Eve jas kje ti odgovoram,se dodeka ima takvi kako Gruevski,Nedelko Milenkovski,Janko Jadi burek,Latas Laprdovikj,Mirka Velinovska,Bratot,Ganchev i ostanata planinska i agrarna kompanija na dpBne kje go ima Branko i takvite kako nego za da povtorno ja vadat Makedonija od kalta koga vekje go napravija toa ednash vo 2002godina kje moraat i po vtor pat.

Eve jas kje ti odgovoram,se dodeka ima takvi kako Gruevski,Nedelko Milenkovski,Janko Jadi burek,Latas Laprdovikj,Bratot,Ganchev i ostanata planinska i agrarna kompanija na dpBne kje go ima Branko i takvite kako nego.
Коњаникот Сабја и ѕвездените шерифи.:pos2:

Нас ни е јасно кои сме, си ја знаеме својата историја и крај, немора на некого да му докажуваме кои сме и зошто сме такви од каде потекнуваме и слично..

Toa e i poentata,so ova shto go pravi Gruevski so antichkiot makedonizam nie povtorno se preispituvame koi sme,pazi choeche a vekje 20godini sme definirani kako Makedonci i Makedonski jazik i koreni.

Коњаникот Сабја и ѕвездените шерифи.:pos2:

Kako miluvate taka.

Грешиш! Во време на избегличка криза покојниот претседател беше висок функционер во Министерство за одбрана. Единствен крена глас против небулозните натрупувања на избеглици.
За Тетово немаше никаков коментар. Тоа и ми беше муабетов: со една реплика го примети народов.

Бране е повеќе од истрошен според мене. Јас реално очекував дека ќе се повлече од политиката (како достоинствен гест) ама ете, згрешив... Верувам дека во случајов личната сујета и желба за докажување преовладуваат ..

Абе добро сега можеме за покојниот до утре да зборуваме, ама со тоа само ќе ја упропастиме темата.Јас сега ќе ти кажам според мене лично каде најмногу Груевски ги утепа СДСМ. Груевски кога настапи на сцена, народот веќе беше разочаран од СДСМ, кај нас такви се изборите, ќе изгласаме една партија, ќе владее 4 години, ако ништо не направи по автоматизам им даваме шанса на другите партии, е сега Груевски го начека моментот, беше избран, направи некои работи (со една реченица фрли рипче фати крапче) зголемување на пензии, подобрување на економијата нели 4 бевме мислам по пораст во економија во светот, така бевме рангирани, бла бла бла, неколку владини реклами и тоа е рецептот.Народот го осети тоа мало подобрување, и затоа Груевски повторно беше ре-избран а рејтингот на СДСМ паѓаше, зошто СДСМ во текот на своите три мандати ништо не направи, ама баш ништо.Народов виде малку работа и одма почнаа сите да гласаат за Груевски зошто донекаде им влеа надеж, ако разговараме реално.Тоа е рецептот на Груевски, а народов додуша е свесен дека и ова што го прави Груевски е минимално, и јас не сум нешто задоволен од работата, но јас еве како граѓанин на оваа држава гледам дека нешто од нешто се работи, и народов се лаже, и затоа ќе гласа за Груевски.Ама Груевски ако продолжи со некои работи во иднина за многу брзо време може и да ја изгуби таа поддршка од народот, ако продолжи со владините реклами, овие споменициве на кучиња, просјаци, и бикови, наместо тие пари да се вложат во инфраструктурата на Скопје тие ги фрлаат на глупости.
Ова е според мене рецептот на Груевски против Бранко, и да знаеш дека ќе го употребува и во иднина.Бранко е стар пес, а стар пес неможеш да научиш на нови трикови.

Toa e i poentata,so ova shto go pravi Gruevski so antichkiot makedonizam nie povtorno se preispituvame koi sme,pazi choeche a vekje 20godini sme definirani kako Makedonci i Makedonski jazik i koreni.

Kako miluvate taka.
Да беше Фројд жив само тебе немаше да те сфати.

vo ministerstvo za nadvoresni

:smir: Lapsus Calami, извини...

:oftopic:

BORIS TRAJKOVSKI - SADAKO OGATA VRSSI PRITISOK NA DRUGI
ZEMJI DA NE PRIFAKJAAT BEGALCI OD MAKEDONIJA
Spored zamenik-ministerot za nadvoressni raboti na
Makedonija, Boris Trajkovski, makedonskite vlasti nemaat
informacija za novi 50.000 begalci koi se dvizzat kon
Makedonija, no sepak kako preventiva e upaten apel do
maegjunarodnata zaednica i oddelni zemji, da gi ispolnat
svoite vetuvanja za priem na odredeni brojki na begalci od
zemjava. Makedonija spored Trajkovski ne mozze da vlijae
vrz prilivot na begalcite, bidejkji toa vo najgolema merka
zavisi od merkite ssto gi prevzema Milossevicc, no se
obiduva da vlijae na drugi zemji koi so priem na begalcite
koi vekje se vo zemjava kje oslobodat mesto za drugi.
Megjutoa, kako ssto istakna Trajkovski, visokiot komesar
na ON za begalci, Sadako Ogata, vrssela pritisok vrz nekoi
zemji koi izrazile podgotvenost da primat kosovski begalci
od Makedonija za da se otkazzat od toa. So ova Ogata ne
samo ssto i nassteti na Makedonija, no i doprinese
odredeni drzzavi i pokraj nivnata zzelba da prifatat
odreden broj na begalci da se predomislat, istakna
Trajkovski. Toj, kako ssto prenesuva A-1 Televizijata,
potencirasse i deka od makedonska strana sega se pravat
obidi za kontakt so Ogata, za da i se predocci deka taa
treba da ostane vo sferata na svoite ovlastuvanja i da se
grizzi za humanitarnata sostojba na begalcite, a
politicckite aspekti da im gi ostavi na politiccarite.

http://groups.google.com/group/bit.listserv.makedon/browse_thread/thread/b253478210e505fd

Да се разбереме: човекот има интелект; како е насочен е друга приказна...

Можеби ќе му се деси некаков revival, koj znae....

Вака, изгледаат како распашана банда на „key grip“-чиња што ко лешинари ловат заборавени документи од ОКТА и правливи архиви...

Што ме интересира што било, направи акција, кажи нешто ново-народов ќе знае да цени.
Се сеќава ли некој од вас (јас сум малце постара) како покоен Борис Трајковки стана „приметен“ од целата македонска јавност?

Во време на „избегличка криза“, изреагира многу човечно против прекумерно населување на избеглици од Косово. Сите не тапшаа по рамо: браво многу сте демократски а човеков еден ден јавно праша: Ало, до кога ваќа? Што сме ние?

Многу лесно ги освои симпатиите на сите како единствен што имал нормална реченица... Луѓето тука „паднаа“ на вокабуларот на Грујо кој за разлика од Фрчковисти е јасен и разбирлив. Не можеш ти да се расфрлаш со квази-терминологија во околина со над 50% неписмен или полуписмен народ.

Не те разбира бре брат!?!?!

Ја најде добитната комбинација и му упали. Дека нема доволен интелектуален капацитет-нема, да не се лажеме.

Нас не спасуваат само нови лица и комплетно нова партија. Само конкуренција го подобрува квалитетот.

Santelli jas nikade ne ja diskretitirav profesionalnata vestina na Branko.Imam i porano napisano post deka Branko e po profesija politicar i edinstven reper za sposobnost e kolku vreme bil aktiven vo vlasta.
Koga ke pogledneme resume od Branko mozeme da konstatirame deka Branko e aktivno vklucen vo izvrsnoto telo na vlasta kolku cela familija Bush i Klinton zaedno skoro dve decenii sto kako premier,pratenik ili pretsedatel ama spored mene go zagubi celosno kredibilitetot kaj Makedonskiot narod ,edinstveno partiski poltroncina mu se klanjaat i vozdignuvaat.

Kaj mene Branko go zagubi kredibilitetot uste vo 91' so samiot fakt sto ne sakase da stani na Makedonskata Himna i pod negov pritisok referendumot bese postaven so prasanje "Dali ste za sueverena i nezavisna R.Makedonija so uslov da stapi vo sojuz so poranesnite republiki""(ne me teknuva decidno bese vo nekoj vakov fazon) i ako ne bese bugarofilot Ljupco nemase ni voopsto da bide uspesen zosto Albancite go bojkotiraja,a pak Branko seusto imase son za obedineta YU.

Apropo Grujo se soglasuvam deka intelektualniot kapacitet ne mu e bas na nivoo( Za skepticite neka otvorat intervju so Lojza Petrleta na youtube za da vidat koja karikatura od premierce e) ama znae da izigra dobro politicki i mozam da kazam deka flertuvaki so Albancite i ostanatite partii ja dovede VMRO so najdobar rejting vo dosegasnoto postoenje ,i najverovatno spin-doktorite se pravi profesionalci i vo sekoj slucaj e podobra opcija vo momentot od dokazaniot Faust.

Ne komentiram za Boris zosto bese samo spomnat metaforicki pa nema potreba da se vleguva vo diskusija

Eve jas kje ti odgovoram,se dodeka ima takvi kako Gruevski,Nedelko Milenkovski,Janko Jadi burek,Latas Laprdovikj,Mirka Velinovska,Bratot,Ganchev i ostanata planinska i agrarna kompanija na dpBne kje go ima Branko i takvite kako nego za da povtorno ja vadat Makedonija od kalta koga vekje go napravija toa ednash vo 2002godina kje moraat i po vtor pat.

lol, mozokot kasnit bratu?

Хахаха кај го забележа. Ту бре Месијо, што ќе имаше место мозок...

koga mesijava bi bil fudbaler, timot bi imal od nego korist samo da stoi vo ziv zid )))))
Верувај има и кој да му прави друштво.

Како што тргнал денот пак ќе биде весел. :)

ice_woman напиша:
Ako za vas Branko e krmak za mene Nikola e Higiena.
Da ne sakate da go oslovuvam kako pastir ili ovcar.
Kazete kako .
Zarem diskusija e vaseto so sekakvi navredi.
Koga vas ve vregate odma kaj moderatorot.
Ne placete

:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom