Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Вау, сакаш дека кажеш дека воведување на полиса која гласачите блиски до твојата партија сакаат да ја има е прљава игра? Tell me more. :)

Ги излажаа, ги изиграа педерски.
Нема да им простат никави долгови

Судејќи според времето што им треба на американциве за пребројување на гласачките ливчиња на изборниве циклуси во 2020 и 2022 година - буквално со денови - ептен делува дека некој како Боби Бакалиери, пардон - Џим Блејк :D - е главен за пребројување на гласовите.

:pos:

OK, морам ова и овде да го постирам... Цел монолог е урнебес, ама со оглед на темава го линкам од релеваниот дел. Малку се зеза за Хершел Вокер, и после продолжува за Трамп... УРНЕБЕС!!!

Дејв Шапел е ѕвер. :)

OK, морам ова и овде да го постирам... Цел монолог е урнебес, ама со оглед на темава го линкам од релеваниот дел. Малку се зеза за Хершел Вокер, и после продолжува за Трамп... УРНЕБЕС!!!

Дејв Шапел е ѕвер. :)

The national director of the Anti-Defamation League has criticized Dave Chappelle's Saturday Night Live monologue for "popularizing" anti-Semitism.

In the English language, Chappelle said, there are two words "you should never say together in a sequence: 'The' and 'Jews,'" he continued in the monologue. He added that West "broke the show business rules." Chappelle said, "You know, the rules of perception. If they're Black, it's a gang. If they're Italian, it's a mob. If they're Jewish, it's a coincidence and you should never speak about it."

Ој веј.

In the English language, Chappelle said, there are two words "you should never say together in a sequence: 'The' and 'Jews,'" he continued in the monologue. He added that West "broke the show business rules." Chappelle said, "You know, the rules of perception. If they're Black, it's a gang. If they're Italian, it's a mob. If they're Jewish, it's a coincidence and you should never speak about it."

Ој веј.
И за Холивуд... „Има многу Евреи тами. Многу Евреи!“ (и дејвшапеловско споро разгледување лево десно на публиката со специфичен израз на лицето)

(пст, може да ја утнавме темата) :unsure:

И за Холивуд... „Има многу Евреи тами. Многу Евреи!“ (и дејвшапеловско споро разгледување лево десно на публиката со специфичен израз на лицето)

Дури и музичарите не беа сигурни кога да се смеат а кога не.

Темата може да не е утната, апсолутната доминација на 2% население во политиката, законодавството, забавата и финансиите на најсилната империја во историјата секако заслужува влијание.

Мене ме интересира колку христијани има таму во споредба со Евреи. :)

Одговорено овде: https://forum.kajgana.com/threads/w...aces-политичка-коректност.110664/post-9723470
Да не идеме понатаму офтопик на оваа тема (не дека Евреи и политички случувања во САД се некомаптибилни ствари). :unsure:
Автоматски споено мислење:

Темата може да не е утната, апсолутната доминација на 2% население во политиката, законодавството, забавата и финансиите на најсилната империја во историјата секако заслужува влијание.
Па да, така е... Но следните реплики од трети лица 100% ќе не однесат во офтопик, па подобро веднаш да се преселиме. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom