Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Јас како што гледам не пишува никаде дека воопшто гласале. :icon_lol:
И кај нас имаше еден куп што не гласаа а во кутиите имаше бааги повеќе ливчиња отколку што реално излегле на гласање.Не е битно кој гласал и за кого туку кој ги брои на крај гласовите.

Во Пенсилванија треба да има минимум 40 000+ разлика за да нема пребројување. Според нивното законодавство ако разликата е под 0.5% мора да има пребројување.

Остануваат само Аризона( АП веќе ја прогласи, но другите не) и Невада како најблиску до прогласување победник, за Пенсилванија и Џорџија ќе се изначекаме.

Во Пенсилванија треба да има минимум 40 000+ разлика за да нема пребројување. Според нивното законодавство ако разликата е под 0.5% мора да има пребројување.

Остануваат само Аризона( АП веќе ја прогласи, но другите не) и Невада како најблиску до прогласување победник, за Пенсилванија и Џорџија ќе се изначекаме.
Невада е веќе 99% победник Бајден. 60К гласа во игра, а Бајден води со 20К, со тенденција за зголемување. Аризона би требало да флипне ако продолжи оваа тенденција. 220К гласови се во игра, но предноста константно се намалува.

Вистина и само вистина, Трамп никогаш не кажал лага :D
Автоматски споено мислење:

Невада е веќе 99% победник Бајден. 60К гласа во игра, а Бајден води со 20К, со тенденција за зголемување. Аризона би требало да флипне ако продолжи оваа тенденција. 220К гласови се во игра, но предноста константно се намалува.

Не инсистира Трамп на стопирање на броењето во Аризона :)
Сите знаат до детал колку гласови имаат, затоа CNN од почеток не ја прогласија Аризона за Бајден.

Затоа Трамп пробува да го стопира гласањето во Пенсилванија оти знае дека ќе флипне.

Вистина и само вистина, Трамп никогаш не кажал лага :D
Автоматски споено мислење:

Не инсистира Трамп на стопирање на броењето во Аризона :)
Сите знаат до детал колку гласови имаат, затоа CNN од почеток не ја прогласија Аризона за Бајден.

Затоа Трамп пробува да го стопира гласањето во Пенсилванија оти знае дека ќе флипне.
Нон стоп ја кочат Пенсилванија за да имаат материјал за пекање. Прво не дозволија Републиканските државни власти да се процесираат early votes пред изборниот ден(како што беше пример во Флорида), а вчера во еден демократски урбан каунт тотално ја стопираа постапката и сега таму има околу 40К неизброени ливчиња, а броењето продолжи денес во 9АМ по нивно.

Да да, во право си.

Во 4 часот, по наредба на ФБИ, поштарите, луѓето што бројат гласови и полицајците, меѓу кои има речиси половина декларирани Републиканци, престанаа со броење на гласовите, ФБИ ги испрати на терен припадниците на специјалната единица „Љубчо Георгиевски“ кои сменија 3.000.000 ливчиња плус напикаа уште 50.000 каде што е заокружен Бајден за секој случај.

Исто така во гласачкиот центар на Мичиген, двајца ФБИ агенти инфилтрирани таму го хакнаа системот.
Вака одеше разговорот меѓу нив:
-Ок пасвордот беше melaniagola, лесно, како да ги изманипулираме резулативе сеа:
-Тури 140.000 плус гласови на конто на Бајден одендаш.
-Ех, а зашто да не додаваме малку по малку, вака 140.000 одеднаш ќе се примети, не е глупо?
-Тури бе кога ти викам 140.000 одеднаш.

И така агентите вметнаа 140к гласови на конто на Бајден, наместо понеприметно да ги наместат резултатите.

Стефче. не е ова Карпош па така лесно да фалсификуваш изборни резултати, не се резили.
Dzabe probuvas preku ironija da relativiziras. Fakt e deka go zaprea broenjeto glasovi 4 saat sabajle, a seuste nema nikakva oficijalna pricina za toa. Do togas Trump bese u ubedlivno vodstvo vo drzavite sto gi nabrojav. Od tuka i pocna muabetot koa se izrezili za site pari deka Trump bil neuspesen i negovite bile razocarani i ne go glasale :tvg: , a ustvari on nakaci glasovi si gi istepa lesno, pred da nastapi Kabal so nivnite svetski poznati iledzenja

Imas milion primeri po internet, ne se prai glup, kako frlaat livcinja u gjubre ili brojat glasovi sto se bez postenski pecat, so pagjanje sistemi, so voting machines sto ne rabotat, so.brkanje nabljuduvaci na Trump da ne peisustvuvaat na broenje glasovi, plus u Mi i Wi imaat izleznost po 103% i 105% izleznost. Posledno pred izbori so napravija bese da moze da se glasa bez nikakov dokument za identifikacija, da moze sekoj da glasa so sto se gubi sekakov trag za toa koj kolku pati glasal.

Dzabe, na koj da mu kazes, zel vika ne be so ti e si izgubi, negovite ne go glasaa.

El Dete :tvg:

У Џорџија на 4000 разлика за Џозеф, следно што остана да се брои се 18.000 military votes :свиркам:

Нон стоп ја кочат Пенсилванија за да имаат материјал за пекање. Прво не дозволија Републиканските државни власти да се процесираат early votes пред изборниот ден(како што беше пример во Флорида), а вчера во еден демократски урбан каунт тотално ја стопираа постапката и сега таму има околу 40К неизброени ливчиња, а броењето продолжи денес во 9АМ по нивно.

Ситуација држ го крадецот :pos:

Денот кога Бајден ќе влезе во Белата куќа ќе биде многу тежок за американските павлиња затоа што сега кога #orangemanbad ќе е надвор од сликата ќе нема кого да окриват затоа што се пропалици и ќе мора да се соочат со реалноста за тоа какви пропалици и корисни идиоти во суштина се.
Vo se se soglasuvam so tvojot post osven ovoj del.

Sekogas za se ke bidat okrivuvani belcite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom