Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
is it just me or trump se trudi da gleda direktno vo kamera i najcesto gleda direktno vo kamera
dodeka klintonka seta so ocite celo vreme dodeka zbori?
ne znam dali nesto znaci ova,body language ili smtn.
klintonka kako da bara niz glava frazi, prethodno nauceni

Ја гледав речиси цела, на крајот веќе само ми се преспа. Досадна дебата, не може да се каже дека победил било кој од двајцата, многу избегнуваа одговори на контретни прашања, модераторот ги прашува едно, тие одговараат сосем трета работа. Хилари ја прашуваат за меиловите и сомнителни пари фондацијата, она зборува општо за тоа колку била успешна нејзината фондација. Трамп како по обичај, само прости одговори на важни теми, конктретни прашања за конктретни проекти му поставуаат, он глупости зборува.

Сепак Клинтон помина подобро заради две работи, кога зборуваа за Русија тука Тармп се изгуби. Јас да сум американец нема шанси да гласам за Трамп оти се доби впечаток како да сака, ај да не претерам да кажам да ја стави САД во потчинета улога на Русија, но да ја стави на еднакво рамниште. А реално, и по економски, и по воено и по секој друга основ, Русија е голем играч, но САД е прв меѓу големите. Многу чудни ставови на Трамп во врска со меѓународна политика, напуштање на сојузници во Европа и Азија, поклопување со ставови на Путин, не би делувало добро на десно-ориентиран националистички гласач да делува како САД да се повлекува и попушта.

А изјавата за непризанавање на резултатите е посебен преседан, тука веќе се гледа дека осеќа пораз, се понаша како Зоран Заев во македонска политичка сцена.

Ја гледав речиси цела, на крајот веќе само ми се преспа. Досадна дебата, не може да се каже дека победил било кој од двајцата, многу избегнуваа одговори на контретни прашања, модераторот ги прашува едно, тие одговараат сосем трета работа. Хилари ја прашуваат за меиловите и сомнителни пари фондацијата, она зборува општо за тоа колку била успешна нејзината фондација. Трамп како по обичај, само прости одговори на важни теми, конктретни прашања за конктретни проекти му поставуаат, он глупости зборува.

Сепак Клинтон помина подобро заради две работи, кога зборуваа за Русија тука Тармп се изгуби. Јас да сум американец нема шанси да гласам за Трамп оти се доби впечаток како да сака, ај да не претерам да кажам да ја стави САД во потчинета улога на Русија, но да ја стави на еднакво рамниште. А реално, и по економски, и по воено и по секој друга основ, Русија е голем играч, но САД е прв меѓу големите. Многу чудни ставови на Трамп во врска со меѓународна политика, напуштање на сојузници во Европа и Азија, поклопување со ставови на Путин, не би делувало добро на десно-ориентиран националистички гласач да делува како САД да се повлекува и попушта.

А изјавата за непризанавање на резултатите е посебен преседан, тука веќе се гледа дека осеќа пораз, се понаша како Зоран Заев во македонска политичка сцена.

Има разлика од Зајко, бидејќи Трамп уште пред да почне утакмицата т.е. пред гласањето кажува дека има шанси за нерегуларности, плус има видео признанија дека со автобуси се носат од едно место на друго (се да сме копирале туу) и ова е фер по мене.
А не после броење на гласовите да викаш нерегуларно ова она. Треба претходно да собираш информации и да кажеш.

Друга работа, во САД веќе на сите федерални служби кои не располагале со огнено оружје им е доставено. Некој изгледа како да се припрема за масовни апсења.А населението голем % имаат оружје по дома :pistoldz:

Ништо,чудно веќе трета дебата цел свет знаеше што следи.

Трамп продолжи со нападите и навредите,секое прашање беше неконктетно одговорено,издолжено,дефокусирано.
Истото важи и за Хилари за неколку прашања.
Трамп се избламира на неколку наврати и потврди дека човекот не е за президент,како прво нема став и понашање,втото не се разбира од политика.Ги губи и независните гласачи.
Мислам дека Клинтон заслужуваше подобар и поинтересен и попаметен противник а не циркузант.

Никаде не рече дека нема да ги признае резултатите. Рече дека тоа ќе го каже со време и сега ќе ги држи во неизвесност.

Израмнета дебата и како што се очекуваше од нивниот сителски медиум- CNN, го цитираат само тоа, или она со гнасната жена, а не нивните ставови. Сакаа да зборуваат за вредностите, речеси цела дебата беше за вредностите и справувањето со проблемите, тие го занемарија тоа, затоа што Трамп беше малку подобар и почнаа со тоа дека тој ја навредувал! Не, таа го нарече марионетка (прва почна со навредите) и потоа рече дека тој ги нападнал тие 6 жени! Нема докази дека тоа се случило. Имаме сведок од авионот кој тврди нека седеле заедно и толку. Тоа е доказ само дека ја видел или евентуално ја запознал, ништо повеќе. Не требаше да наседне, како и тоа дека требаше да оргументира околу нејзините криминали кој се запоставени затоа што таа спомна случаи од 70-те каде тој би тужен за некаква расна дискриминација.

Трамп заслужува противник, прво кој со чиста совест би можел да е во таа претседателска трка, второ чесен противник кој нема да пр(/л)аќа дебили кои физички ќе ги напаѓаат и навредуваат неговите симпатизери и поддржувачи и заслужува паметен противник, како што беше случајот со Круз, Карлсон, Рубио или пак Кејсик. Па и Сандерс дефинитивно е во тој кош, можеби е и поквалификуван од тие овие набројаниве што испаднаа. Киллари е нешто спотивно од сево ова. Таа лаже, има криминарно минато, ментално не е баш стабилна судејќи по коментарите и она ќе коментира за тоа кој требало да објави нешто или не. Ако постоеше нешто што се нарекува правда, таа не би смеела да се осмели да стапне надвор од затворот, а не пак да се номинира за претседател.

Кога веќе ги споредивте CNN и Сител, мислам дека оваа паралела веќе е поголема навреда за Сител отколку за CNN.

Кога веќе ги споредивте CNN и Сител, мислам дека оваа паралела веќе е поголема навреда за Сител отколку за CNN.

OH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO THAT SUCKS This is literally the worst performance of the year, including Sharknado 4 and Hillary trying to be human.

Ми се свиѓа нејзината насмевка кога Трамп ја рендаше кучката, се смее а и иде да вришти.:D

https://youtu.be/EuVZHFy8ZL8?t=1h52m14s

А,
и ова:
http://standard.mk/madona-veti-oralen-seks-za-sekoj-koj-kje-glasa-za-klinton-video/

Пропаднати глумци, стари курви и дегенерици - мобилизирани за кампањата на Хилари.
Ама од страна на кого е прашањето?

И уште ова:

Трамп стави крај на шпекулациите дека нема да ги признае изборите
(гледај го видеото до крај)

Последно уредено:
Ne e korektno vaka so go napadaat Donald koga i kerkamu Ajvanka Trump mu prosti iako i samata znaese deka ja izneveruva so drugi.

trump-and-ivanka.jpg

grab her by the pussssyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yeeeahhhhhh

Trumpp putkinnnn puppet Trummmppppp

puppet Trummmppppp Trummppp USA ssr mamasa USA USA USA

Многу опасна му е тезата за "rigged elections" и поткопување на еден од основните столбови на Американската држава. Се прецени со оспорувањето на демократскиот процес за бирање власт во САД.

За да сакаш да оспориш некој од основните столбови не една држава и општество, прво треба да си мега јак и способен лик со огромна популарност (пр. човек како Кемал Ататурк). Второ, столбот што го напаѓаш да е нефункционален, проблематичен или да не одговара на потребите на граѓаните. Трето, треба да имаш широка подршка за тоа што го правиш од граѓаните, од партијата, од интелигенцијата.
На Трамп му фалат сите три елементи.

Поради ова треба и мислам дека ќе го казнат со голем пораз што не ќе може да го оспори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom