ако си еден од оние што дебатира со вреѓање на соговорникот, кажиси уопште да не губам време.
значи си се поби сам себе во 2 реченици. Во Македонците нема ни Р од Американска да не кажам регулација што постои во Европа. Туку чуле нешто дебатираат републиканците за дерегулација и жабата дигнала нога работава.
Туку на тема, дерегулација на банкарскиот сектор од страна на Буш е причината за кризата на субприајм кредитите од 2008. Толку од десничарската идеологија дека дерегулација=раст и пазарот сам ќе се регулира.
Знаеш што се минимум 50-80% даноци во Европа? Не за богати, за било кој, за секој вработен 50-80% данок.
Изгледа не. Туку и кај нас со сите кредити што ги земаа натаму иде.
Те молам немој веќе со мене време да губиш. Неколку пати кажа дека ќе ме игнорираш ама пак се враќаш

Кога не сфаќаш што пишувам стварно нема потреба со тебе комуникација, дали си ограничен или само колку ти да испаднеш во право не е важно.
Незнам од каде извади дека Буш е лошиот кога баш фамилијата Клинтонови се виновни за банките
There are a group of
Senators who want to bring back Glass-Steagall separating commercial banks from investment banks. That was removed by Goldman Sachs’ Robert Rubin
under Bill Clinton.
Glass-Steagall is coming back if they like it or not. The banks are not going to be handed blank checks anymore so the future will be strikingly different.
Minneapolis
Fed President Neel Kashkari, who just happens to be a former Goldman Sachs banker has warned that the
Clinton Administration’s actions to this day have left the New York banks in the same position of “too big to fail,” which means as always, “too big to jail.”
http://thehill.com/policy/finance/247700-adviser-clinton-wont-push-glass-steagall-bank-bill
Welcome to the dawn of TRANSACTIONAL BANKING. If I were to be assassinated for something, it would be for trying to refocus the public’s attention to this new development that is post-1991. Robert Rubin of Goldman Sachs sold the idea of TRANSACTIONAL BANKING, claiming it would make the banks stronger, for they would generate the loans, but then package them and sell them to someone else – i.e. 2007.
This was the pitch to repeal Glass Steagall in 1999. If the banks didn’t have these loans on their books, then they would not have the risk when the business cycle turned down. That meant the
END OF FRACTIONAL BANKING.
Има уште ама од денес си на игноре оти си лажго,спиеш на таван и имаш вошки
А кога ќе дојде време тебе и Викед 1 ќе ве повикам да се јавите
Dumbledore Врска Путин и економскиот бум не ги гледај работите ограничено. Живееме во глобален свет и се е поврзано и влијае на економиите .
За богатите пак не ми кажа кои се тие, имаш ли критериум по кои ќе кажеш ти и ти спаѓате во богати или ....