Justae Verum
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 2.872
- Поени од реакции
- 3.387
Vance беше одличен во дебатата, фино лепо го нашлака Walz.
Trump Vance 2024!!
Trump Vance 2024!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тешка местенка спремаат Демокративе за овие избори, не за џабе примија 10 милиони мигранти последниве неколку години. Не верувам дека така лесно ќе ја предадат власта (како и секоја комуњара).
Значи на жими мајка ќе се „идентификуваат“?Веќе најотворено ви кажуваат дека ги местат изборите.
Калифорнија носи закон кој ЗАБРАНУВА изборна единица да ти побара лична карта за гласање
![]()
California Governor Signs Law to Ban Local Voter ID Requirements
Read more here.www.democracydocket.com
Зашто тогаш имаат државјанства? Нека ги укинат едноставно, па следен чекор нека им биде и отварање изборни единици и во други држави, зашто и јас да немам право да гласам за претседател на Америка кога индиректно ми влијае и мене кој ќе победи?Веќе најотворено ви кажуваат дека ги местат изборите.
Калифорнија носи закон кој ЗАБРАНУВА изборна единица да ти побара лична карта за гласање
![]()
California Governor Signs Law to Ban Local Voter ID Requirements
Read more here.www.democracydocket.com
Многу луѓето грешат за Тексас што го сметаат за мнозинство со латиноси. Во Тексас си живеат Теханоси, староседелци, уште пред 200 години кога се припоил Тексас кон САД си се тие со шпанско потекло, самиот Тексас се има отцепено од Мексико, бидејќи тогаш Мексиканциве изгласале закон за забрана за робовладетелство, а во САД сеуште владеело робовладетелството. После тоа, кога Линколн изгласал закон за робовладетелството, имаш Цивилна војна, Тексас се отцепува и сака да си фура робовладетелство, му се приклучуваат и други соединети држави, но ја губат војната и остануваат во федерацијата САД. Во Тексас ретко остануваат мексиканци и латиноси од Средна Америка, најчесто тие само влагаат преку Ел Пасо и продолжуваат кон Калифорнија, или преку Бронсвил и се насочуваат кон Мајами Флорида.. Самите Теханоси не ги сакаат латиносите.. Освен Ел Пасо, град кој е на самата граница со Њу Мексико и на граница јужно со Хуарез во Мексико, другиот дел од Тексас си функционира перфектно и како држава со посебен етникум и конзервативност. Њу Мексико градот дури и да не го сметаш за дел од Тексас, само тој град е Воук и полн со дилери, наркомани и е да не речам “демократски“. Иначе, од секогаш шпанскиот е 2 официјален во Тексас, 90+% зборат шпански, дали како мајчин или втор јазик..Зашто тогаш имаат државјанства? Нека ги укинат едноставно, па следен чекор нека им биде и отварање изборни единици и во други држави, зашто и јас да немам право да гласам за претседател на Америка кога индиректно ми влијае и мене кој ќе победи?
Не гледам како Трамп ќе победи на овие избори кога демокративе имаат чит за гласови. Прими што повеќе мигранти и дај им да гласаат за тебе. Нешто што на времето БЦ го правеше со косоварите. Ај ваљда за 20тина години и овие латиносиве сега што влагаат ќе викаат estamos avtohtonos, ШТО до некаде ќе бидат во право за во држави како Тексас и Њу Мексико, за разлика од нашиве автохтони дагенстанци.
Абортус не е топ проблем моментално, ако пропагандистите сакаат тоа да го направат.Абортусот ќе ја промени републиканската партија засекогаш. Можеби изборот на Врховниот суд беше победа на републиканците, но со тоа ја изгубија војната.
Очаен напор на Меланија да спречи пораз на Трамп.