Тешка местенка спремаат Демокративе за овие избори, не за џабе примија 10 милиони мигранти последниве неколку години. Не верувам дека така лесно ќе ја предадат власта (како и секоја комуњара).
Тешка местенка спремаат Демокративе за овие избори, не за џабе примија 10 милиони мигранти последниве неколку години. Не верувам дека така лесно ќе ја предадат власта (како и секоја комуњара).
Зашто тогаш имаат државјанства? Нека ги укинат едноставно, па следен чекор нека им биде и отварање изборни единици и во други држави, зашто и јас да немам право да гласам за претседател на Америка кога индиректно ми влијае и мене кој ќе победи?
Не гледам како Трамп ќе победи на овие избори кога демокративе имаат чит за гласови. Прими што повеќе мигранти и дај им да гласаат за тебе. Нешто што на времето БЦ го правеше со косоварите. Ај ваљда за 20тина години и овие латиносиве сега што влагаат ќе викаат estamos avtohtonos, ШТО до некаде ќе бидат во право за во држави како Тексас и Њу Мексико, за разлика од нашиве автохтони дагенстанци.
Зашто тогаш имаат државјанства? Нека ги укинат едноставно, па следен чекор нека им биде и отварање изборни единици и во други држави, зашто и јас да немам право да гласам за претседател на Америка кога индиректно ми влијае и мене кој ќе победи?
Не гледам како Трамп ќе победи на овие избори кога демокративе имаат чит за гласови. Прими што повеќе мигранти и дај им да гласаат за тебе. Нешто што на времето БЦ го правеше со косоварите. Ај ваљда за 20тина години и овие латиносиве сега што влагаат ќе викаат estamos avtohtonos, ШТО до некаде ќе бидат во право за во држави како Тексас и Њу Мексико, за разлика од нашиве автохтони дагенстанци.
Многу луѓето грешат за Тексас што го сметаат за мнозинство со латиноси. Во Тексас си живеат Теханоси, староседелци, уште пред 200 години кога се припоил Тексас кон САД си се тие со шпанско потекло, самиот Тексас се има отцепено од Мексико, бидејќи тогаш Мексиканциве изгласале закон за забрана за робовладетелство, а во САД сеуште владеело робовладетелството. После тоа, кога Линколн изгласал закон за робовладетелството, имаш Цивилна војна, Тексас се отцепува и сака да си фура робовладетелство, му се приклучуваат и други соединети држави, но ја губат војната и остануваат во федерацијата САД. Во Тексас ретко остануваат мексиканци и латиноси од Средна Америка, најчесто тие само влагаат преку Ел Пасо и продолжуваат кон Калифорнија, или преку Бронсвил и се насочуваат кон Мајами Флорида.. Самите Теханоси не ги сакаат латиносите.. Освен Ел Пасо, град кој е на самата граница со Њу Мексико и на граница јужно со Хуарез во Мексико, другиот дел од Тексас си функционира перфектно и како држава со посебен етникум и конзервативност. Њу Мексико градот дури и да не го сметаш за дел од Тексас, само тој град е Воук и полн со дилери, наркомани и е да не речам “демократски“. Иначе, од секогаш шпанскиот е 2 официјален во Тексас, 90+% зборат шпански, дали како мајчин или втор јазик..
Автоматски споено мислење:
In 2021, 40.2% of the population in Texas was Hispanic and Latino American of any race..
Превземено од википедија, значи скоро пола се латиноси а цел тексас се републиканци.. Во Калифорнија се околу 30% латиноси па цела Калифорнија се демократи.. Не значи дека латиносите се демократи под дифолт..
Абортусот ќе ја промени републиканската партија засекогаш. Можеби изборот на Врховниот суд беше победа на републиканците, но со тоа ја изгубија војната.
Абортусот ќе ја промени републиканската партија засекогаш. Можеби изборот на Врховниот суд беше победа на републиканците, но со тоа ја изгубија војната.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.