Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
После тие 10 следуваат 0 само ако не си останат доследни на своите принципи, во спротивно ќе следи уште поголем раст. Единствена надеж на помладите генерации е Левица, ако биде игнорирана волјата на гласачите или се влезе во деструктивни процеси за уништување на Левица очекувај уште поголем бран на иселување. Тогаш ќе си живеете среќно пензионери, партиски ботови и учки sponsored by US

kolku godinki imas? :lolzz:

aj ne zamaraj poveke

kolku godinki imas? :lolzz:

aj ne zamaraj poveke

Не замарај ти, ионака си небитен таму од Австралија познавањето на состојбата тука не ти е ни 1%

Не треба да го прашаш колку години има, туку колку IQ

За тебе сум Ајнштајн лично и персонално, изгледа се пронајде во некој од предходните постови за партиските ботови

Вмро си се има испазарено и го лепат Грујо, дека тој е кривецот. И за името беше така, Мицко ни видел ни чул демек, се некои други се криви.

Да те потсетам што си пишувал, или те подлажаа дека идат на власт па пак реши да ги браниш :свиркам: ете и за кенгурот сите други се криви само они не

Не замарај ти, ионака си небитен таму од Австралија познавањето на состојбата тука не ти е ни 1%

За тебе сум Ајнштајн лично и персонално, изгледа се пронајде во некој од предходните постови за партиските ботови

Да те потсетам што си пишувал, или те подлажаа дека идат на власт па пак реши да ги браниш :свиркам: ете и за кенгурот сите други се криви само они не

pa sto me citias ebate kurtonot... odjebi i onaka glup si. 10 pati ti e kazano deka nemas mozok

Се јавија к*ртоните на ДПНЕ. Абе тапаци, ДПНЕ денеска одби да даде плата на шоферите на автобусите алооо. 1300 семејства без леб ќе останат.

Во животов не сум зависел од ниту една партија, НИКОГАШ. Онака директно, индиректно што ме продаваат е др муабет.
Криви се ВМРО многу. Мене ме нервира тоа што во 2016та сите гласаа против ВМРО, да нели да се тргнат од власт, а сеа во 2024та, не го прават истото за да се тргнат овие. Сеа измислуваат топла вода, неважечко, вакво такво, и после стенкаат.

Се јавија к*ртоните на ДПНЕ. Абе тапаци, ДПНЕ денеска одби да даде плата на шоферите на автобусите алооо. 1300 семејства без леб ќе останат.

neka dade danela od parite za besplaten prevoz sto go veti. do koga ke ja cekame? ako nemoze da obezbedi neka so dade ostavka.

Во животов не сум зависел од ниту една партија, НИКОГАШ. Онака директно, индиректно што ме продаваат е др муабет.
Криви се ВМРО многу. Мене ме нервира тоа што во 2016та сите гласаа против ВМРО, да нели да се тргнат од власт, а сеа во 2024та, не го прават истото за да се тргнат овие. Сеа измислуваат топла вода, неважечко, вакво такво, и после стенкаат.

Па истото го зборам цело време во темава дека се соучесник на скоро сите штетни одлуки, не директно како Сдс ама сепак има и нивна вина. Не собираше Левица потписи против пописот туку Дпмне за на крај да се повлечат како мивки, не им даде 8 пратеници Левица на Сдс туку Дпмне, не калкулираше за гласањето на референдумот (договорот со Грција) Апасиев туку Мицковски кој откако виде дека има мал % на излезност во 15, 16 часот кажа дека он немало да гласа :rolleyes: во најмала рака со пратениците што ги имаат требаше да го искршат собранието до непрепознатливост па и пратениците ако треба а не да стојат на страна, уште и сега им прават кворум да намалуваат казни на функционери. За оваа власт секако нема никој да гласа освен нивните членови што се ухлебени преку партија и учки

На крајот тие нивните ќе си гласаат пак за нив, за да останат на власт, а овие освестените како тебе ќе гласаат за левици или неважечки и ќе сркаш гомна уште 4 години.
Тоа ми е целиот муабет.

Ако ВМРО играше по правила на јенките немаше да има потреба за државен удар. Зошто бараше Груевски 61 пратеник на кое му се смеевте?
Тоа ти го мислиш.
Не ме ставај во стадо, знам дека така полесно функционираш ама е далеку од вистината.
Не знам кој му се смеел на Груки, ама знам дека тутурутката го знаеше целото сценарио и ништо не стори за да не дојде до истото.

Иначе народот покажа дека е глуп на последните парламентарни кога дозволи заради корона дома да седат и со прст да не мрднат да ги тргнат тие кои му сменија идентитет....не ли сум у право дека сме прости како народ?
Народот не е глуп!
Особено не Македонскиот народ.
Треба уште многу години да минат за да сфатиш дека Македонците само бираат помеѓу поголемото и помалото зло, затоа што се во таква ситуација, а не дека не знаат што сакат или што е подобро.
Земи го само односот на Македонскиот народ кон непристојното прашање во тнр референдум, на каква тортура беше изложен, никој (тнр опозиција излезе со став дека самите Македонци требало да одлучат дали ќе бидат Македонци или нема да постојат, значи дури и една партија која се декларира за некаква национална не застана заедно со својот Македонски народ!!!) не сакаше да му помогне а тој Македонскиот народ сепак избра да го сочува своето достоинство!
Такви народи на земјава се многу малку, еден од тие е и Македонскиот народ!

Да заклучиме во врска со Македонскиот народ, НЕ СИ ВО ПРАВО.

Ќе ве наденеме први вас Американските слуги, иако мора да признаеме многу ве има по Дпмне/Сдс/Дуи па може ќе мора со метак наместо колци
Пред да почнеш да “наденуваш“ прво научи кој е германски а кој американски слуга, вака изгледа несериозно а сакаш да пишуваш за сериозни теми.

Гласаше граџанството од СДС за ИСИС и сеа као изненадени демек се.

Кичево нели е воен плен? Што сега изненадени, а се ова околу кичево не треба новинаркава да ни го кажува, одработува за американците.
Нека каже од кој фашистички окупатор е ослободено Кичево, за тој период и борбите во западна македонија треба филмови да се снимаат, со такви херојства и саможртви е натопена оваа земја, а ние дозволуваме некој да ја присвојува.

Копитово токму е?

Извесно време имаше прашање каде завршуваат парите кои овде ги инвестираат ЕУСА, еве каде завршувале.
Инаку копитово веќе извесно време е достојна замена на Павле Кокаиновски во тнр емисии на кАнал5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom