Пророкот
Ќе ме биде...
И единствена негова грешка е што немаше срце да биде државник.
Единствена грешка од Грујо е што не го „среди„ опинокот из Муртино...така ќе немавме 7 изгубени години од своите ионака кратки животи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И единствена негова грешка е што немаше срце да биде државник.
Види ронка.. ако некој е против курто не значи дека е и за мурто?!На северџаните увек ќе им смета грујовото време. Поготово фабриките, Скопје 2014. Тоа беше период кога државава идеше некаде.
А ти каква власт сакаш?Види ронка.. ако некој е против курто не значи дека е и за мурто?!
Што ви е толку тешко ова да го сфатите?!
И да, имав пријателка што вмро ја запосли”на државно”. Па после мораше да иде и да се слика у ск пред барокот, па да става слики на фб! Па да фали колку убаво било… па да пишува ѕидови на фејсбук..
И нејзе сум ја прашал, а еве и тебе истово?
-Кај отиде држава толку напред со стотици миљони украдени на кич-барок и фејк грчки столбови и фасади?!
Многу ме интересира ете како Скопје 2014 не унапреди толку?!
П.С. она бар искрена беше во четири очи!
ne im smetaat spomenici na UCK, tie ne go razidinuvaat makedonskoto i albanskoto naselenie, tuku go obedinuvaat, neli?Ми излезе како Sponsored видеово на ФБ... Шарените се живи и здрави, еве ги уште прават heheнца со спомениците. Половина, па ако не и повеќе од "случајниве минувачи" напамет како "Друже Тито ми ти се кунемо" ги кажуваат одговорите, се знае во каква насока.
Водителот не да смрди, корне на НГО активист, пушта реа од радиус од 10 километри. А и местава кај ги интервјуираат вриштат, пред МТВ, Рекорд, на кеј, пред УКИМ...samo urbano lugjentscha
gjabe, kolku i da ne sakas da priznaes, edinstven napredok vo drzavava se ima oseteno vo vreme na Gruevski.Не се сложувам.
Наша тв не беше опозициона... далеку од тоа.
А1? Ја скина баш Грујо
Алфа ?
И фората е што тогаш сите вести почнуваа со Грујо и завршуваа со Грујо. Први во ова, први во она. А минималец 9000 денари, што пола држава го зимаше...
Протестите беа од фрустрација баш поради тоа што се беше репресирано и немаше опозициски глас никаде во јавност. Се плашеа сите дури и "неговите" да го спомнат Мијалков и сл. заебанции.
Сега, да. Мизерија е во многу сегменти. Ама може на Анал 5 или Телма, Сител... која сакаш спомни ја, да направат дебата, емисија и да зборат за лоша економска состојба, лоши проекти, покачувања на цени, струја и сл.
Можат да прават репортажи дека судиите се местени и партиски, без да се дознава од прислушкувани муабети за тефтерчиња и сваровски поклони и сл...
А, ова што го збориш за проблемите со соседите, предлозите и сл. Факт е дека оваа влада беше донесена со помош од јуесеј и запад баш за решавање на тие "проблеми" , и се што беше во нивен дофат "средија", па дури и со помош на Вмро нели.
Сега ради изборите не пројде ова со бугарите во Собрание, иначе и тоа ќе го помогнеше Вмро
Тука веќе народ не се прашува... т.е. може и се прашува, ама ако е паметен ќе одговори на избори со глас за Левица ...ако не јбг, ќе кука пак по соц мрежи и во кафана.
Види ронка.. ако некој е против курто не значи дека е и за мурто?!
И да, имав пријателка што вмро ја запосли”на државно”. Па после мораше да иде и да се слика у ск пред барокот, па да става слики на фб! Па да фали колку убаво било… па да пишува ѕидови на фејсбук..
-Кај отиде држава толку напред со стотици миљони украдени на кич-барок и фејк грчки столбови и фасади?!
pa i ubavo bese, treba da si vo nekoja kognitivna disonanca da smetas deka stariot skopski plostad bese podobar od skopje 2014, lol.Види ронка.. ако некој е против курто не значи дека е и за мурто?!
vo vrska so videoto, istoto dava mnogu dobra slika za makedonskata mladina koja go smeta patriotizmot za nebanjatost, nesfakjajki deka narodot koj sto ne si ja poznava i neguva sopstvenata istorija nema da izdrzi mnogu dolgo, nesto sto e epten evidentno denes.
istotaka, vaka izgledaa i vaka argumentiraa istite mladi lugje koi bea za menjavanje na imeto i protiv skopje 2014 koj navodno im bese kic, no im se svigjase brutalistickata arhitektura koja ti vbrizguva melanholicnost pri prvoto gledanje, kako i staroto GTC koe neli go branea za istoto denes (kako i togas) da bide nefunkcionalno, so pola zatvoreni dukjani i na div prikluchok romi da im kopaat kriptovaluti.
А да не заборавиме дека и Данелчето и дпне ќутат за Сарафов.Изгледај го уште еднаш видеото, ќе видиш како е се убаво изглумено...ниту еден не се запре да размисли за прашањето, сите како пушка одговараа. Башка нема ниту еден со контра размислување, на сите им сметал споменикот.
Затоа реков дека Шарените се сеуште тука, не толку гласни и јавно експонирани како порано, ама тука се, да ја тераат таа нивна Гебелсова пропаганда.
Види ронка.. ако некој е против курто не значи дека е и за мурто?!
...
Сега имаме слобода, не живееме у диктатура. Нема партиски вработувања повеќе. Oh wait... задње време само фрчат огласи за партиски ботови.
Епа баш од тоа дека Мурто е подобар од Курто сме стигнати на ова дереџе!pa i ubavo bese, treba da si vo nekoja kognitivna disonanca da smetas deka stariot skopski plostad bese podobar od skopje 2014, lol.
nego, me interesira sto napravi momentalnata vlada kako i toj zekjirot od murtino za odrzuvanje na tie fasadi i na tie objekti izgradeni vo 2014, ne skroz namerno gi zanemarija da propadnat, i posto pretpostavuvam zivees vo skopje, da ne imase slucajno povekje turisti vo skopje pred 2014?
Не останаа више ни корисни идиоти…Ако некој е против курто не мора да значи дека е и за мурто, но истовремено не значи и дека е против мурто - тука ти лежи зајакот.
Тоа одбиваат да го сфатат тие кои се или против курто или против мурто, но не се истовремено и против курто и против мурто.
Затоа тие кои се против курто, но не се против мурто, ќе му бидат корисни идиоти на мурто, исто како што и тие кои се против мурто, но не се против курто, ќе му бидат корисни идиоти на курто.
Не останаа више ни корисни идиоти...
Па освен ако не ми вадиш статистики од прочуениот “Центар за комуникации на дпСмне”…haha ok, zatoa sto odgovorno i so statistiki na moja strana tvrdam deka togas bilo podobro od sega - toa znacelo deka jas sum bil za kurto ili za murto, okej.