Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.087
- Поени од реакции
- 62.209
Политички случувања во Германија - Генерална дискусија 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа да, ама ако гледаме така кај скоро сите луѓе горе-доле е присутен стравот од казна како замена за моралот.Ретко кој ја изградил моралноста врз основа на здравиот разум.За здрав разум треба и интелигенција, а мнозинството во секоја генерација се просечни, така да...Погрешен заклучок; кај припадниците на „другата националност„ единствено што постои е стравот од казна, како супститут за возвишени морално-етички начела. „Почитта„ која ја имаат меѓусебно е последица и од стравот и од менталниот им (колективистички) склоп, а не од возвишената моралност.
Да беа „брачата„ високо морални, никој од нив не би се занимавал со криминал ниту во своите мисли, а не пак во пракса.
Автоматски споено мислење:
Ова е точен заклучок; откако на македонците им се изби моралноста, им остана само празнотијата.
Знам дека вистината премногу боли, ама тоа е.Нема бегање од нејзе, колку и да не ти се допаѓа тоа.секоја среќа што вас другите 5% ве имаме да не спасите бруката, сите се никакви само ете ти и уште по некој сте над сите нас.
не сите имаме исто разбирање за високи морални вредности, еве на пример за некој занимавањето со криминалот е вистинска слика за морал и етика.
таман си е, и јас така кажав, да не бевте вие 5%, маф ни беше работата, среќа што вие се најдовте.Тоа да, ама ако гледаме така кај скоро сите луѓе горе-доле е присутен стравот од казна како замена за моралот.Ретко кој ја изградил моралноста врз основа на здравиот разум.За здрав разум треба и интелигенција, а мнозинството во секоја генерација се просечни, така да...
Знам дека вистината премногу боли, ама тоа е.Нема бегање од нејзе, колку и да не ти се допаѓа тоа.
ама признај, кога го пишуваш тоа "македончето" по не знам кој пат, курето камен ти се прави од 2см на дури 6 ти се крева.Луѓе што очекувате од држава која го издигнува Кочо Рацин на толку големо ниво, буквално целиот негов живот минус националниот придонес му е плачење оти занаетчиите затвориле и луѓето од чаршијата почнале да работат во фабриките, не сакам ова да испадне дека бранам српска окупација тоа не е поентата туку мајндсетот на македончето, колективната психа е кукање по минатото, таа психа треба да се промени а не да се промовира, да се излечи овој народ од комуњарското и луѓето да се свртат кон себе кон индивидуата.
А комуњарите ако мислат да прават народност или нација од 45та со Кочо Рацин длабоко се лажат.
Од болка го пишувам оти со сдс и дпне станавме македончиња сакал ти признај или не.таман си е, и јас така кажав, да не бевте вие 5%, маф ни беше работата, среќа што вие се најдовте.
ама признај, кога го пишуваш тоа "македончето" по не знам кој пат, курето камен ти се прави од 2см на дури 6 ти се крева.
го пишеш тоа од што немаш ништо во зелката на рамена а не ради сдс и дпне.Од болка го пишувам оти со сдс и дпне станавме македончиња сакал ти признај или не.
Мојата зелка има капацитет за самокритика.го пишеш тоа од што немаш ништо во зелката на рамена а не ради сдс и дпне.
Немој аман,Мојата зелка има капацитет за самокритика.
Ова е толку погрешно, на толку разни нивоа…Луѓе што очекувате од држава која го издигнува Кочо Рацин на толку големо ниво, буквално целиот негов живот минус националниот придонес му е плачење оти занаетчиите затвориле и луѓето од чаршијата почнале да работат во фабриките, не сакам ова да испадне дека бранам српска окупација тоа не е поентата туку мајндсетот на македончето, колективната психа е кукање по минатото, таа психа треба да се промени а не да се промовира, да се излечи овој народ од комуњарското и луѓето да се свртат кон себе кон индивидуата.
А комуњарите ако мислат да прават народност или нација од 45та со Кочо Рацин длабоко се лажат.
Секој си има право на свое мислење, нека се запраша народов наш зошто се цензурира серијата за гемиџиите а се пушта таа за Кочо Рацин, притоа епизодите беа најавени за 50 минутни а сега се по 30 минути, кој сака може да провери.Ова е толку погрешно, на толку разни нивоа…
![]()
Јас моето си го кажав на анкетата, Не за еу.Немој аман,
Пред едно недела две, еден друг се расфлаше со слични атрибути за македонците ко тебе и овој погоре, кога после го гледам на анкетава гласал за опција дека бил за членство во ЕУ под било кој услови, а пред тоа нон стоп во секој пост врне плука по македонците како биле глупи, себични, вакви, такви, никакви кога го гледам шарен куртон, така да немојте толку со самокритики, чувајте си ги за по дома.
бадијала кога ја користиш истата пропаганда како шарените говна.Секој си има право на свое мислење, нека се запраша народов наш зошто се цензурира серијата за гемиџиите а се пушта таа за Кочо Рацин, притоа епизодите беа најавени за 50 минутни а сега се по 30 минути, кој сака може да провери.
Јас моето си го кажав на анкетата, Не за еу.
[/QUOTE]бадијала кога ја користиш истата пропаганда како шарените говна.
што јас ?Јас 2016 бев против нив а ти од против нив сега еволуираше во предавството е просветление.
Тебе ако ти треба комерцијална тв-серија за да научиш нешто за ликот и делото на Рацин, поарно ќути и не коментирај тогаш.Секој си има право на свое мислење, нека се запраша народов наш зошто се цензурира серијата за гемиџиите а се пушта таа за Кочо Рацин, притоа епизодите беа најавени за 50 минутни а сега се по 30 минути, кој сака може да провери.
Јас моето си го кажав на анкетата, Не за еу.