Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Решија Албанците да не прават Бугари, при првата прилика кога добија апсолутна власт.

Автори на делата се учениците од ОУ „Исмаил Кемали" од општина Чаир oд Скопје, како и матуранти од СОУ „Вела Благоева" од Велико Трново.

Рани куче да те лае, така викаат старите.

Во случајов рани племе да те убива по улици и да ти мења историја и идентитет. Криви се сите тие во 90тите што дозволија од аеродромот Стенковец да си заминат со пасош у раце, наместо правец на Косово да ти дотепаше Милошевиќ. Ќе направеа услуга на цел Балкан.

Де бе Боди, а се спомне ВМРО и тендер во една реченица одма реагираш. :icon_lol:
Никад у историја на планетава не биле проблем тендерите за една власт, ма да веруј ми не сум се ни тепал за нив у животов. Корупција и систем на управување идат рака под рака, тоа е и стимулот за да се бави некој со политика а тоа е и причината зошто политичарите се најкорумпираните луѓе...дијалектика нели.
Нас не избришаа од лицето на земјата, тоа е пострашно и од смрт, а уште овде се расправа за тотално небитни работи.

Никад у историја на планетава не биле проблем тендерите за една власт, ма да веруј ми не сум се ни тепал за нив у животов. Корупција и систем на управување идат рака под рака, тоа е и стимулот за да се бави некој со политика а тоа е и причината зошто политичарите се најкорумпираните луѓе...дијалектика нели.
Нас не избришаа од лицето на земјата, тоа е пострашно и од смрт, а уште овде се расправа за тотално небитни работи.
Се што пиша е точно. Ама, има ли битни работи за кои може да се расправа? Демек, тоа бришењето е реверзибилен процес?

Ова со огнената група у ДУИ да не е почеток на припреми за идна влада, ВМРО ДПМНЕ-ДУИ, старава тендер коалиција :D:D:D.

Повеќе личи на нов чин од бескрајната реденка врз сдс .
Сега е пак ред на Алијанса и втората постава на ДУИ да мочаат по комуњарите, додека овие мислат дека се власт.

Повеќе личи на нов чин од бескрајната реденка врз сдс .
Сега е пак ред на Алијанса и втората постава на ДУИ да мочаат по комуњарите, додека овие мислат дека се власт.
Не мочаат нас како македонци, тие идиоти не се ни замараат, немаат ни образ ни карактер.
Автоматски споено мислење:

Се што пиша е точно. Ама, има ли битни работи за кои може да се расправа? Демек, тоа бришењето е реверзибилен процес?
Слушам разни муабети, има секакви шпекулации...работата е можеби до таму отидена у пропаст што никој не се нафаќа веќе да ја води оваа држава....да не зборам повеќе.

Не мочаат нас како македонци, тие идиоти не се ни замараат, немаат ни образ ни карактер.
Автоматски споено мислење:

Слушам разни муабети, има секакви шпекулации...работата е можеби до таму отидена у пропаст што никој не се нафаќа веќе да ја води оваа држава....да не зборам повеќе.
И јас така мислам, отиде се во неповрат, види само со БЕГ што се случува и јасно ќе ти биде. Бег вика ми е гајле јас не сум должен ништо, лиценците истекоа фирмата ја продадовме на АДОРА. Владава ќе менаџирала а Макпетрол тврди дека и касно за набавка на гас бидејќи мора до 20 септември да платиш за да имаш гас за Октомври. Што значи Октомври, Скопје нема да има парно. АДОРА неќе да работи ја нуди на продажба, државава нема пари да ја купи. И ај сеа...

И јас така мислам, отиде се во неповрат, види само со БЕГ што се случува и јасно ќе ти биде. Бег вика ми е гајле јас не сум должен ништо, лиценците истекоа фирмата ја продадовме на АДОРА. Владава ќе менаџирала а Макпетрол тврди дека и касно за набавка на гас бидејќи мора до 20 септември да платиш за да имаш гас за Октомври. Што значи Октомври, Скопје нема да има парно. АДОРА неќе да работи ја нуди на продажба, државава нема пари да ја купи. И ај сеа...
Ни следи ситуација како за времето на great depression 1928, ќе умираат луѓе за леб. Ај 90ти имаше криза ама имаше нешто останато од СФРЈ сега корења и камења ќе јадеме.

Дали руски бегалци би имале ист третман со украинските, премиерот без јасен одговор

„Тие одат во земји каде што имаат директни летови. Кај нас нема директни летови“.
А ние се граничиме со земја (Србија) која има директни летови со Русија.

Да праша прво во Калето кој е соодветниот одговор, па после може јасен одговор...

На нашите политичари им е најлесно. Било каква дилема да имаат, кога не знаат што треба да направат, само ќе свртат 310 2000 и све ќе им се каже.

еве го новиот женски цар што ќе ја води државата
mkd-566030.jpg

(кралица и царица денес не се политички коректни изрази, особено во САД, женски крал или женски цар се вика правилно, ако не сте знаеле)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom