Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Тие во Чашка да гласаат масовно, по интернет објавите таму носат луѓе од странство, исто Брвеница и Кичево.
Ова во Чашка што го прават е срамота на векот, дивјаштво и повици за ослободување од каурите, каква среќа сме имале да ни се паднат овие овде, страшно. Човек да помисли дека ќе биде под окупација од следниот ден.
Државава после рамковниот и територијалната поделба на Бучко е како санаториум, кој нормален во 21 век би се расправал со луѓе што 'ослободувале' земја и извикуваат Дарданија. Сите нормални граници на однесување се поминати.
Па со амнестијата на учк сами се поразивме и ги вметнавме во секоја сфера во државата. До вчера бил тој против Македонија што мислиш од 2002 друг човек ќе биде?
Само се гледа дека некој посилен фактор не го спречува формирањето на голема Албанија никој не им стои на патот.

Па со амнестијата на учк сами се поразивме и ги вметнавме во секоја сфера во државата. До вчера бил тој против Македонија што мислиш од 2002 друг човек ќе биде?
Само се гледа дека некој посилен фактор не го спречува формирањето на голема Албанија никој не им стои на патот.
Ќе не донесат до степен да бараме спас од некој сосед, а мислам тоа беше планирано од старт, не доведуваат до степен на лудило.

Ќе не донесат до степен да бараме спас од некој сосед, а мислам тоа беше планирано од старт, не доведуваат до степен на лудило.
Сосед? Хммм освен Бугарија или Србија не гледам излез. Ај ако не земат интегрално ќе си речам ок али ако им дадат на шошониве лево од Вардар за нив, а десно за Бугарија е тогаш ја на*бавме

Сосед? Хммм освен Бугарија или Србија не гледам излез. Ај ако не земат интегрално ќе си речам ок али ако им дадат на шошониве лево од Вардар за нив, а десно за Бугарија е тогаш ја на*бавме
Јас се мислам дека тоа е играта, и се повеќе мислам дека и нашиве се дел од планот да ја урнат Македонија, ова што го прават нашиве јас поинаку неможам да го објаснам.

Пишував за ова пост преку пост, Кале пада, Британија не зема под мишка. Зошто? Да биде блиску до Грција, Крстот треба да се брани по секоја цена од исламска наезда(Турција). Они веднаш би не припоиле со Грција во прва прилика. Присети се на малолетниците, двајца со британско и еден со полско државјанство фатени со 2 флаши бензин и 2 панда топовски удари а уствари се шипчиња. Иако сме во НАТО, овие верувај ќе го креваат анти-шипскиот сентимент кај Македонците до степен да бараме од Мицотакис федерација. Тоа е нивниот план, додека Кале умреното се замара со педо аферата кај нив. До сега не погрешив, па ни ми6 бејзик тактика не би промашил. Некој ќе се повика на Израел, да и јас би го сторил истото. Нивниот одговор е Грција и точка.
:coffee:

Ништо чудно, со Србија и Бугарија немаме исти корени преку границите, со македонците од егејот се идентификуваме.
Но се надевам нема да биде ова сценарио, сеуште се надевам дека ќе не биде.

Грците сакаат федерација со нас, ко ние со Косово што сакаме. Ваљда и нив ќе ги прашаат со кој сакаат у федерација? :) Што ви фали со Албанезите? Косово и Албанија кои патишта ги фаќаат, дури и поверојатно ми е они да го бранат крстот отколку ние.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom