Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
За жал голем дел од Македонците не сфаќааат дека е отворено ова прашање, у време кога имаме сопствена држава. Не сме под окупација, а пак е отворено прашањето за Македонецот.
Внесе жар во дискусијата, браво!
Да те прашам: кога на твоја територија имаш воени сили кои не се тука за да садат цвеќе, како се вика тоа?
Кога не си во можност самостојно да носиш одлуки а имаш сопствена држава -како се вика тоа?

Ааааа знам, Македонците не сфаќаат!

Внесе жар во дискусијата, браво!
Да те прашам: кога на твоја територија имаш воени сили кои не се тука за да садат цвеќе, како се вика тоа?
Кога не си во можност самостојно да носиш одлуки а имаш сопствена држава -како се вика тоа?

Ааааа знам, Македонците не сфаќаат!
Германија има воени сили кои не се таму за да садат цвеќе, како и цела Европа...дали е Германија под окупација?

znaci treba da se spremime pred da pravime nesto a ne kako ilindencite da izgineme za 10 dena.

jas ubavo objasniv kako moze da se spremime i da napravime/izgraime ekonomija bez usa i eu. nasa edina opcija e dijasporata. drugo i da sakame nemame. dijasporata sorabotuva samo so vmro. sdsm, levica, ljoc partiite se bukvalno isto kurac za nas nadvor. tuka zavrsuva prikaznata za niv.

e sega ostanuva da odlucite dali odgovara ova ili dali sakate da glumite ludilo deka sami nesto mozete... eve se vide kolku moze i mozok imate.
Од ова утврдивме дека ти живееш надвор од Македонија, така?

Добро, па да те прашам:
Колку од организациите или културните клубови или што и да е на Македонците низ Светот се или не се под контрола на службите на тие држави???
Зошто и по толку години на македонско иселеништво и тоа прилично бројно не успеавте да створите еден, само еден ФОНД (фондација или слично) каде вие како загрижени за Македонија ќе правите уплати според можности, каде ќе креирате одбор кој ќе доделува според проект или потреба па и стипендии за надарени деца? Зошто?
Што е проблемот?
Не мора да давате пари на политички шарлатани кои ви ветуваат тендери или друг вид на бенефит во Македонија и кога ќе ви го набутат офкате како....
Зошто по толку децении не направивте еден само еден Македонски Фонд, да те цитирам „se vide kolku moze i mozok imate“

Една работа вие кои сте надвор од Македонија треба да сфатите и разберете.
Треба да и помагате на Македонија, а не на политички субјекти, ама има време ќе сфатите за едно 100 или 200 години, чекавме 500 да истераме Турци па што се 200 за вие прифатите некои нирми кои се универзални.
Автоматски споено мислење:

Германија има воени сили кои не се таму за да садат цвеќе, како и цела Европа...дали е Германија под окупација?
Да!

Предаден е нашиот народ првично од нашите, не се еу и сад криви ако тука има предавници за ринење, научно треба да им се спротивставиме а не со политиките на левица и русофилство.
Науката поточно историската наука треба да биде највеќе насочена кон албанците и бугарите и нивните тврдења, тогаш ќе победиме но за жал јас не гледам некој да ја брани македонската позиција, дури и огромни штети се прават со формула заедничка историја, и не верувам во историската комисија, тие луѓе таму не ја застапуваат македонската позиција туку одработуваат за бугарската вистина.
Парата прави играта.

Од ова утврдивме дека ти живееш надвор од Македонија, така?

Добро, па да те прашам:
Колку од организациите или културните клубови или што и да е на Македонците низ Светот се или не се под контрола на службите на тие држави???
Зошто и по толку години на македонско иселеништво и тоа прилично бројно не успеавте да створите еден, само еден ФОНД (фондација или слично) каде вие како загрижени за Македонија ќе правите уплати според можности, каде ќе креирате одбор кој ќе доделува според проект или потреба па и стипендии за надарени деца? Зошто?
Што е проблемот?
Не мора да давате пари на политички шарлатани кои ви ветуваат тендери или друг вид на бенефит во Македонија и кога ќе ви го набутат офкате како....
Зошто по толку децении не направивте еден само еден Македонски Фонд, да те цитирам „se vide kolku moze i mozok imate“

Една работа вие кои сте надвор од Македонија треба да сфатите и разберете.
Треба да и помагате на Македонија, а не на политички субјекти, ама има време ќе сфатите за едно 100 или 200 години, чекавме 500 да истераме Турци па што се 200 за вие прифатите некои нирми кои се универзални.

Да!

100 pati imam objasneto i me mrzi pak.

sve toa sto si pisal si postoi pa duri i mnogu poveke ali pak ne e dovolno. problem e sto treba drzavata toa da go koordinira a ne nie nadvor sto sme. od kaj znam jas sto vi treba tamu.

realno ni ti ni 99% od lugeto nemate poima kako funkcioniraat uspesnite mak organiziacii i dijasporata. uste poloso e sto ocekuvate nie od ovde da ve sredime mesto vie (ambadori/konzuli) da kazete sto treba. se duri prakate pedofili, moleri i uber vozaci mesto diplomati (i pazi ovie se podobrite kadri, niz eu ima sponovi sto ni makedonski ne ti zborat) ke bide kako sto e sega.

Ужасна одлука. Сакам да сум грешка, ама не гледам како оваа ќе освои повеќе од 20-30 илјади гласа. И еве ти ги комуњарите после прв круг како дробат губиме со само 30-40-50 илјади и ќе соберат се од малцинство.

Пак ќе изгубат, јасно е, но нема напредок за Левица со вакви кандидати. Ако изборот беше да не им се даде простор на сдс и вмро цел медиимски простор или да ја слушаме Ванковска, направен е катастрофален избор. Од многу причини...и уште не ми се верува.

За Левица не ми е јасно, како ќе одиш на парламентарни две недели после ако на секоја тв зборат како имаш намален број на гласови од претходните.

realno ni ti ni 99% od lugeto nemate poima kako funkcioniraat uspesnite mak organiziacii i dijasporata. uste poloso e sto ocekuvate nie od ovde da ve sredime mesto vie (ambadori/konzuli) da kazete sto treba. se duri prakate pedofili, moleri i uber vozaci mesto diplomati (i pazi ovie se podobrite kadri, niz eu ima sponovi sto ni makedonski ne ti zborat) ke bide kako sto e sega.
чекај малку сеа, не си фер.
... заминавте на запад таму културата е федерска, педофили и други модерни движења кои кај нас не се уште толку напреднати, ама се трудиме ете Царовска направи се кутрата ама овие простаци не можат да ја сфатат, Македонците не сфаќааааат!.
И ние заради вас да не ве навредиме ви праќаме педофили и федери како амбасадори/конзули за да не се почуствувате напуштени.

Или не знам да објаснам или се правиш на удрен, реков ФОНД со кој вие од таму управувате и помагате каде што мислите дека треба.
Подобро од ова не знам, сакаш прифати сакаш не, признавма ете ти си во право.

...не се еу и сад криви ако тука има предавници за ринење, научно треба да им се спротивставиме а не со политиките на левица и русофилство.
Не бе таман работа, баба ми е виновна!
Таман работа на федеролиберализмот да му се спротивставиме со Лефица и русофилство, па Лефицата го осиромашува и не му дозволува на народот да стане газда а сите знаат дека народот сака да стане газда и да има свои слуги, а за русофиолството си ептен во право, па тие од Руската Федерација ни сменија име и идентитет и затоа ние пардон вие сите до еден треба да им влезете во задникот на ЕУСА е дури тогаш ќе се почуствувате за вредни за почит.

Да, Германија е една од неколкуте држави во ЕУ која е под трајна (!) опупација од нејзиниот НАТО сојузник...пардон...окупатор.

... заминавте на запад таму културата е федерска, педофили и други модерни движења кои кај нас не се уште толку напреднати, ама се трудиме ете Царовска направи се кутрата ама овие простаци не можат да ја сфатат, Македонците не сфаќааааат!.
И ние заради вас да не ве навредиме ви праќаме педофили и федери како амбасадори/конзули за да не се почуствувате напуштени.

Или не знам да објаснам или се правиш на удрен, реков ФОНД со кој вие од таму управувате и помагате каде што мислите дека треба.

„..федерска...„...:pos:

Неможе и се плаши да каже која вера не и дава да спие :lolzz: :vozbud: пишува одоколу за да не биде обележана како исламофоб.
Па ако си од балканов и исламофоб тоа треба да се честита, 500 години да бидеш мачен, арач, тепан, убиван и во 21 век да се плашиш да кажеш дека Оџа урла од џамија со звучници е забегано.
Или можеби се будистите па бонгот силно го акнале.
Прегледај го приврзокот 406037

Ништо...теткава ќе мора да ја преселиме во близина од некоја од бит-пазарските џамии...:icon_lol:...таму све е тивко, мирно...а бе милина една...да посака и самата да се отсели.

И што е најчудно, „таму„ и правната држава функционира!

Последно уредено:

Не бе таман работа, баба ми е виновна!
Таман работа на федеролиберализмот да му се спротивставиме со Лефица и русофилство, па Лефицата го осиромашува и не му дозволува на народот да стане газда а сите знаат дека народот сака да стане газда и да има свои слуги, а за русофиолството си ептен во право, па тие од Руската Федерација ни сменија име и идентитет и затоа ние пардон вие сите до еден треба да им влезете во задникот на ЕУСА е дури тогаш ќе се почуствувате за вредни за почит.

me mrzi. sve e veke kazano i objasneto.

fond ne e problem, neka go napravat tie sto se plateni toa da go srabotat a ne da cekaat na nas. zatoa postojat ekonomski atashinja i sekretari po ambasadite.

mesto moler ili uber vozac kako sto imame sega neka pratat nekoj sto e kadaren toa da go zavrsi ako eve toa bilo bitno.

Pisuvate vojna koja nema sansi da se sluci vo NATO zemja, posebno ne vo vakvi geopoliticki trzai na svetsko nivo. Naseto bese koga veke vlegovme vo NATO da se oslobodime od toj vkorenet strav od vojna i gubenje na drzavata i po pravilo na pobrojniot da gi disciplinirame site siptarsкi uceni i konecno da zavedeme red i da se nasocime kon ekonomija, no ne, glavnite vo VMRO se na natprevar vo pusenje kurovi ( albanski) . SDS nikogas ne sum gi ni smetal za nekoj element koj bi se zalozil za Makedoncite. Glasajte slobodno za Micika masno tkivo, bas lici na materijal koj nema da produzi so istoto pusenje i ponatamu koga ke dojde na vlast.

Оваа е “За името и он е свесен дека тешко ќе се врати назад.“ е интересно, мислам дека освен еден член на овој форум сите до еден (леви, десни, средни, горни и долни) говорат ама и застапуваат едно те исто.
“““името тешко ќе се врати“““

Бидејќи само јас говорам и сум убеден дека името Македонија може веднаш да биде вратено (со правни и политички средства) и тоа без голема мака, би сакал ако не ви е тешко на вас кои говорите дека е “многу тешко“, да барем во една реченица изнесете зошто мислите дека е тешко???

Младиќу,

дај бе еднаш веќе одговори ми на моите прашања за сите овие рабоќе за кои се инаетиш, ама никако да кажеш-„како„?

Младиќу,

дај бе еднаш веќе одговори ми на моите прашања за сите овие рабоќе за кои се инаетиш, ама никако да кажеш-„како„?
кажи бре момче, на што точно мислиш?
-сакаш да напишам како тоа јас би направил?
-сакаш да напишам како тоа може да се направи во дадениве околности?

Повеќе пати сум пишувал дека има и правни и политички методи како тоа би се извело, за кои е твојот интерес?
Те интересира методот/начинот или само си тераш некоја своја теза дека е се завршено?

кажи бре момче, на што точно мислиш?
-сакаш да напишам како тоа јас би направил?
-сакаш да напишам како тоа може да се направи во дадениве околности?

Повеќе пати сум пишувал дека има и правни и политички методи како тоа би се извело, за кои е твојот интерес?
Те интересира методот/начинот или само си тераш некоја своја теза дека е се завршено?

Хмммм...а ти ќе чекаш ка Мицко, да поминат изборите па ќе ни кажеш како се брани Македонија, македонците, македонизмот, како се поништуваат предавнички меѓународни договори на македонска штета, како се враќа името?...

...o_O...

И навистина, дали сите наведени нешта се изведливи за „нашата земјата„?

Се! Гласајте „за нас„ на наредниве избори и ќе го вратиме името!

Паша Зоќе из Муртино!

„Нашата земјата„ е космички фактор без кого ништо не се дешава во Вселената..а и шире!

И тако даље...и томе слично...

Последно уредено:
Кој тоа се плашел од војна ако не сме влегле во нато? Па изборите 2016 го покажаа спротивното, и не само што покажаа дека македонците не се плашат, туку покажаа дека албанците се плашат и гласаа за Заев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom