- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.080
- Поени од реакции
- 86.545
ова се све тајландски имиња, не кинески
или виетнамски
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ова се све тајландски имиња, не кинески
На Клинтон и Клинтоница не му пречи ,Абе може на некои мирис на лој ги возбудува
дали заслужил, заслужил можеби од аспект на тоа што албанците во државава како колективитет имаат децениски и вековни планови тука, но не ја подржувам таа одлука ниту сметам дека истата е правилна.Дали талат заслужи д абиди премиер на албанците и македонците .
дали треба имаме заедниччки парламент ,.
и што треба дас енпарави
Да се направат два разлицни парламенти и влади еден албански еден македонски експеримантлаен систем
два буџети без мешање суд полиција како во времето на отоманскиот период секој милет различен судија.
сепарација по енклави и накрај до конечна поделба.
дали сме вештачка нација или не сме
дали тито ни помогна да иаме држава или смаите се изборивме
и зошто черноземски со брача усташе го уби краља александра за блгарија или за мкедонија
и дали талат заслужено чоеко се избори за премиер и постана премиер .
каква е ова ситуација прашања која ја мачат ова нација
мене истото не ми е јасно, како во период кога Бугарија уживала далеку поголемо влијание на овие простори отколку Србија, а истовремено водела далеку посериозна асимилирачка и репресивна политика спрема македонското население, черноземски (чудно презиме btw, черно, червена?) и тогашното ВМРО решаваат дека правилна идеја е убивањето на српскиот крал, а спрема бугарскиот немало ниту обиди за атентат, што укажува за афинитетите на тогашното ВМРО и одредени револуционери кои денес ги славиме.
овие глупи нови генерации нема да те сфататСлабо си читал или ти одговара да не знаеш, пошто веројатно си Србин. Бугарија во тој момент за македонците е како денешна Србија на Вучиќ, Србија во тој момент за македонците е денешна Бугарија , само што многу побрутална.
Бугарија си ја сработела и си ја осигурала наклоноста кај Македонците долго пред Србија да почне со својата асилмитароска политика, и затоа српската пропаганда не била прифаќана и затоа имало потреба од сеење колонизатори низ Вардарска Македонија. Тие колонизатори, нивните позиции во општеството и нивното дејствување придонеле најмногу кон анимозитетот.
Бугарија дефинитивно у тој период пред Србија ја имала наклонетоста на македонското население, но истото не значи дека Бугарија не била побрутална од Србија кога ќе се земе увид на големиот број на масакри извршени врз цивилно македонско население како и убиства на ценети македонски револуционери од нивна страна кои мечтаеле за независна Македонија вон рамките на Бугарија и без бугарско влијание во истата.Слабо си читал или ти одговара да не знаеш, пошто веројатно си Србин. Бугарија во тој момент за македонците е како денешна Србија на Вучиќ, Србија во тој момент за македонците е денешна Бугарија , само што многу побрутална.
Бугарија си ја сработела и си ја осигурала наклоноста кај Македонците долго пред Србија да почне со својата асилмитароска политика, и затоа српската пропаганда не била прифаќана и затоа имало потреба од сеење колонизатори низ Вардарска Македонија. Тие колонизатори, нивните позиции во општеството и нивното дејствување придонеле најмногу кон анимозитетот.
ок е, еве ти како најпаметен тука, пробиј ми ги аргументите, едуцирај ме и направи да увидам каде грешам поставувајќи прашања кои ме интересираат и потенцирајќи на нелогичности во историјата.овие глупи нови генерации нема да те сфатат
Ако овој е пример за патриотизмот , куку него во Македонија, вадење од контекст на настан што нема врска со реалноста на тоа што се случи.Прегледај го приврзокот 405688
Македонија е заробена држава!!
Памет за 8 мај овој пат ние со пенкало да ги симнеме од власт.
Свесен си колку глупости имаш изнапишано? Дали си свесен колку Македонци се испотепани од бугарските цареви? Дека ВМРО не посегнувале по бугарски цар е глупост, да се појавеле еден Фердинанд или Борис во Македонија би им летнала главата.Бугарија дефинитивно у тој период пред Србија ја имала наклонетоста на македонското население, но истото не значи дека Бугарија не била побрутална од Србија кога ќе се земе увид на големиот број на масакри извршени врз цивилно македонско население како и убиства на ценети македонски револуционери од нивна страна кои мечтаеле за независна Македонија вон рамките на Бугарија и без бугарско влијание во истата.
Има причина зашто добар дел од нажалост заборавените револуционери (родени, израснати и мнозинскиот дел од животот го прошле во Македонија) поради социјализмот каде што се забранувало да се говори за било што поврзано со четниците, се приклучувале на српските паравоени структури се со цел да го уништат бугарското влијание во Македонија и гонеле бугарофили кои биле членови на тогашното ВМРО, не е ни случајност што никој од МАКЕДОНСКИТЕ четници не мечтаел за Македонија како дел од Србија, туку за скроз независна Македонија, што не и секогаш било случај со солиден број од бугарофилите од ВМРО поради кои денес имаме конфликт на интереси со Бугарија, а со Србија не.
Голем дел од монструозните дела од страна на Србија врз македонското цивилно население се резултат на убиството на српскиот крал, што е логична последица на настаните, не велам дека ги нема, но мора да ја разбереш причината за истите.
Не можеш да ми кажеш дека србите пробувале да го искоренат бугарското влијание кое тогаш било подоминантно и да придобијат наклонетоста на македонското население со убиства и масакрирање на македонското население, тоа е парадоксално и контрапродуктивно.
Кој имал поголема асимилирачка политика спрема македонското население е и ден денес очигледно и од таму ми е нелогично убивањето на српскиот крал, а поштедувањето на бугарскиот и воопшто незамарање со истиот во историјата.
Масакр кај Дервишка Нива од страна на бугарите - 1916
Масакр во Долгаец од страна на бугарите - 1915
и ред други масакри извршени од страна на бугарската војска, далеку неколку децении пред убиството на српскиот крал, зашто тогаш не бил бугарскиот крал мета на обиди за атентати од страна на тогашните револуционери и ВМРО?
иначе, зашто е ЧЕРНОземски, зашто истиот бил во бугарската војска и учествувал во прва светска војна на страната од Бугарија, зашто истиот бил роден, израснат во Бугарија и до 1932 живеел во Бугарија? зошто не посегнал по бугарскиот крал, туку по српскиот крал?
ок е, еве ти како најпаметен тука, пробиј ми ги аргументите, едуцирај ме и направи да увидам каде грешам поставувајќи прашања кои ме интересираат и потенцирајќи на нелогичности во историјата.
ГоспоЖата си го избришала статусот што го пишала после референдумот за името, ама ако...нека стои тука за век и веков.
Прегледај го приврзокот 369730
Плус овој муабет не е напишан од македонка, секој си зима право да зборува за македонското име, нити барам ниту дозволувам некоја со презиме симоновиќ да ми релативизира за мојата народност, никогаш неможе да биде во моја кожа ни ја носи во себе народноста ни емоцијата за македонија.
Тоа е најголемиот проблем кој ние го имаме години наназад. Кога имаш клапа на НГО ботови како оние од Хелсиншки кои немаат ни м од македонско, а пропагираат против македонскиот идентитет. Оние што демек го водат cursed подкастчето Радио Милева, едната србинка, другата јавно се декларира како гркинка. Први излегоа кога се дозна за Палчо да кажуваат како македонскиот национализам водел кон убиства и грозотии.Плус овој муабет не е напишан од македонка, секој си зима право да зборува за македонското име, нити барам ниту дозволувам некоја со презиме симоновиќ да ми релативизира за мојата народност, никогаш неможе да биде во моја кожа ни ја носи во себе народноста ни емоцијата за македонија.
Немаше промената на името да боли ако македонците одлучеа за тоа, туку одлучија албанци што го гласаа Заев а македонците беа во опозиција иако Груевски победи.
Македонците си кажаа, неможе промена на име, неможе двојазичност.
И ова историјата го евидентира како и улогата на албанците и другите врз нашиот народ.
Нека кубат коси цел живот пак македонија е на македонците, нивната мулти етничка мулти културна идеологија функционира само кај нив по дома. Они може да мислат дека ја скршиле државата и дека е на сите граѓани но џабе, пак македонците ја сметаат оваа земја за нивна, се разбира исто како и албанците што си тераат голема албанија, грците мислат дека македонија е нивна како и бугарите и србите.Тоа е најголемиот проблем кој ние го имаме години наназад. Кога имаш клапа на НГО ботови како оние од Хелсиншки кои немаат ни м од македонско, а пропагираат против македонскиот идентитет. Оние што демек го водат cursed подкастчето Радио Милева, едната србинка, другата јавно се декларира како гркинка. Први излегоа кога се дозна за Палчо да кажуваат како македонскиот национализам водел кон убиства и грозотии.
Кога ќе ми текне како го бранеше нејзиниот шарен соборец Павле кога го фатија како нарачува кокаин,секој имал право да прави што сака па дури и да се дрогира во слободно време:
https://nezavisen.mk/naroden-sud/