Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Де прочитај уште еднаш што напишав:

Кур се тресе ако не отидат северџаните на одмор во грција. За се друго може за кур да ни се фатат.
Како членка на ЕУ има право да побара согласно важечки договор пасошите со РМ да не важат повеќе. А шансите ЕУ да ја послуша се равни на 100%

Во суштина јас сум приврзаник на држењето до правото и договорите(малите земји само тоа го имаат).

Е сега....кој ни е нас крив што го ставивме Црпе и потпиша еден куп издајнички договори

Да се потсетиме дека откако Црпе го даде името победи на парламентарни избори

Е Цацко не ни е крив....ние сме криви

...личните документи (па и пасошот) се менуваат поради додавката „Северна“ потпишано со Преспанскиот договор, навистина чекањето пасош од 04 сабајле е мизерија, а кои ја направија таа мизерија?? дали тука го гледаш Ахмети од Зајац !?? :toe:

Прегледај го приврзокот 405585

...а и тука не го гледам да биде присутен Ахмети од Зајац, да потпише за менување на името на државата од Македонија во Северна Македонија, за кои ние сите мораме поради ќефот и личен интерес на овие (анти)Македонци и надворешен фактор да се будиме во 04ч насабалје да чекаме за пасош поради новото име! :toe:

Прегледај го приврзокот 405587

...така да не му препишувај на Ахмети од Зајац нешто за што тој не е крив, конкретно за менување на името на државата !!!

...тивка и наивна пропагада против ВМРО сега пред избори, ај овие не ги бидува „ништо од нив“, за тебе вака лично кои ги бидува? а? кога веќе ругаш на една страна, ете тоа е твое мислење, кого ќе пофалиш од друга страна?
Со моите аргументи објаснив доста работи, а и реков дека двете најголеми партии се дел од анти-структурата која работи само за личен бенефит ден денес.Убаво ти објави членот Таксист за Ахмети, срамота е што таков тип краде и направи срања колку му се може а ние ќутиме.

Како членка на ЕУ има право да побара согласно важечки договор пасошите со РМ да не важат повеќе. А шансите ЕУ да ја послуша се равни на 100%

Во суштина јас сум приврзаник на држењето до правото и договорите(малите земји само тоа го имаат).

Е сега....кој ни е нас крив што го ставивме Црпе и потпиша еден куп издајнички договори

Да се потсетиме дека откако Црпе го даде името победи на парламентарни избори

Е Цацко не ни е крив....ние сме криви
Ѓоко ај не заебавај.
Прво, не ЕУропска туку никој на светот не може да донесе одлука освен Македонија дали нејзините патни исправи важат.
ЕУропска и други наци-фаци можат само да не дозволат на некој со македонски пасош влезе во нивната земја!
Како што Црпе извршил велепредавство сега по истиот метод можеме да најдеме некој друг кој ќе донесе одлука со која тоа ќе се прогласи за ништовно, само не треба да ги слушаме овие кои говорат дека ќе било тешко и дека ќе не ставеле во изолација, демек сме сега во Еденската градина!
Црпе никогаш не победил на избори! Информирај се малку.
Автоматски споено мислење:

Плус, комунистите не возобновија ништо (посебно), оти македонците одамна (е-е-ееее...) немаа држава (па токму тогаш требало да ја обноват!...), туку, во една претпоставена ситуација, кога наместо нив (комунистите) на власт да биле „некои други„ македонци, и тие (вториве) би го сториле истото-би основале нова држава, со „малку повеќе„ македонштина во неа, без илузии за припадност кон измислени наднационални творби, какво што беше „југословенството„.
шббкбб
Да биле ама не биле, ;) затоа помири се со фактот, сепак е добро познат, а заради истиот денес сме таму кај што сме.

Последно уредено:
шббкбб
Да биле ама не биле, ;) затоа помири се со фактот, сепак е добро познат, а заради истиот денес сме таму кај што сме.

Да де, помирен сум одамна-комунистите основаа држава на туѓа идеја (за државност), а ја основаа откако ја фатија власта, а ја фатија власта отако тогашна Македонија (како територија) се испразни од окупациони сили (останаа саде балисти...), чии земји/држави напросто или веќе капитулираа или веќе се повлекуваа од Балканов...
Автоматски споено мислење:

-Па со протерување на окупациони влсти и нивните квислинзи, до сега така било, или има некакви промени на тоа поле...
-Од кого инаку се ослободува, па од окупатори и квислинзи, од секогаш било така.
-Па се разбира Македонците, ти кој мислиш дека треба да ја ослободува Македонија?
:)

Уааааууу!...:)
Нетрпеливо го очекувам резултатот...

Можно е да има поделба но ние мора да си се држиме до својата независност и нација, мисирков убаво пишал, македонците не треба да се обезличуваат меѓу срби и бугари.
Ако посегнат соседите пак обединетото да ни прават нов букурешт овојпат треба да знаат дека овде има народ и нација што не сака да биде дел од нивните смрдени држави.
Абе каков пиреј,каков народ.Од утре да им кажат на овие од државна администрација дека ако сакаат да го задржат работното место ќе мора да се пишат бугари,ќе се пишат без око да им трепне.Дефинитивно не сме државотворен народ.Со самото тоа шо ги оставивме љугето од 27 април да скапуваат во затвор и да бидат прогласени за терористи докажавме дека не сме за држава.Останува уште опозицијата да ги изгубии овие избори и тоа ќе биде почеток на крајот на државава во обид.

Сигурен сум дека и Молдавија, Украина, Белорусија ќе нѐ престигнат по завршувањето на војната

Кишињев има повисок стандард од Скопје.
Украина не знам како е, пред војната и таму се беше ефтино.
Белорусија нас не јаде во секој можен поглед, навидум ние имаме ,,подобра" статистика од нив, но дали од овие што евидентирале, влегол во просечен маркет во Белорусија? Да видат млеко 40 денари и 12 јајца за 65 денари, кутија цигари дали 100 денари е.

Во Минск просечна плата е скоро 1000 евра а цените се упола од тие во Скопје...ние сме црна дупка во Европа.

Ке има рестарт жими курот мој голем
Те лажат цвикерите со голем диоптер за величините, што се гледа од фонтот. Со нив секоја минијатурна работа ти изгледа голема.

Иди одјеби бе клошар!

Многу си далеку со погодоциве.
А сега ми е јасно, ти си гегски доселеник во Македонија, поздрав праќам до твоите роднини во северна албанија, или пак си од поновите доселеници? Косовар? Но се сомневам штом вака убаво си пишуваш Македонски, ашкол сум.

А сега ми е јасно, ти си гегски доселеник во Македонија, поздрав праќам до твоите роднини во северна албанија, или пак си од поновите доселеници? Косовар? Но се сомневам штом вака убаво си пишуваш Македонски, ашкол сум.
Он е граѓанин на светот, сираче.
Не глеаш дека женска му била некоја пачавра со некој шип.тар, и сега дечкото е убеден дека сите македонки се дупат со шип.тари, а уствари повеќето што завршивме средно и не се дрогираме мислиме дека шип.тарите се грди и смрдливи.
Си има мака и лечи фрустрации, најдобро е игнор.

Он е граѓанин на светот, сираче.
Не глеаш дека женска му била некоја пачавра со некој шип.тар, и сега дечкото е убеден дека сите македонки се дупат со шип.тари, а уствари повеќето што завршивме средно и не се дрогираме мислиме дека шип.тарите се грди и смрдливи.
Си има мака и лечи фрустрации, најдобро е игнор.
Абе може на некои мирис на лој ги возбудува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom