Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Јес да не гласав за вмро а и Мицко не можам да го поднесам, одвратно створење е....сепак мислам дека џабе кревате паника.
Нема да се случи такво нешто.
Ја од све на свет, највише сакам да си у право.
Али првата реакција на партиските ботови вчера беше релативизирање, не негирање.
Замисли се околу тоа.

Не мислам ни на Албанциве овие им одговараат да бидат тука. Барем тие ќе се побунат повеќе од нас Македонците.
Ме зачуди негативната реакција на неколку Албанци по нетов околу веста. Но, немајте дилема повеќето сакат овде да биде све муслимани па макар и од Афгнистан и Пакистан и Сомалија.

Наше е - секој од нас да биде против тоа. Независно за кого гласал на избори.

Али првата реакција на партиските ботови вчера беше релативизирање, не негирање.
Замисли се околу тоа.
Автоматски споено мислење:

Ме зачуди негативната реакција на неколку Албанци по нетов околу веста. Но, немајте дилема повеќето сакат овде да биде све муслимани па макар и од Афгнистан и Пакистан и Сомалија.
Очекуваш нешто друго од луѓе кои зависат од партија?

Ако дојдат муслимани кај нас ќе почнат да се крстат кога ќе видат колку џамии изградило племето.
... интересно како пишуваш, дали пречат мигранти кои се од нецивилизирани делови на светот или ,,ако дојдат муслиманите“, па ти веќе ги имаш тука муслиманите, зарем треба да дојдат? и друго, од каде знаеш кој седи позади форумски ник? може седи муслиман кој провоцира против муслиманство или обратно седи христијанин и глуми лудило дека е муслиман, а ти ќе се отвориш и ќе пишуваш патриотски искрено, и ќе речат ете овој шири национална омраза!

Значи овие сега што транзирираат не се експонирани зашто се нелегално иначе ршум прават на местата кај што движат додека овие што ке ги носат ке можат да се шетаат слободно што значи ке ги гледаме низ град освен ако не си убеден дека стварно за два дена ке испарат

ti go vide dogovorot pa znaes deka ke setaat... nikoj sto do vcera na eden ili drug nacin pravel 2-3k evra ne ti sedi vo mk ama ok, sigurno ke im e intesen ohrid ili ace na plostad...

Замисли се околу тоа.

Наше е - секој од нас да биде против тоа. Независно за кого гласал на избори.
Знаеш ли на што се должи таа реакција кај албанците кај нас? Нашите 'албанци' повеќе им значи религиската припадност од народната, затоа што и меѓу нив самите знаат дека не се албанци...

ti go vide dogovorot pa znaes deka ke setaat... nikoj sto do vcera na eden ili drug nacin pravel 2-3k evra ne ti sedi vo mk ama ok, sigurno ke im e intesen ohrid ili ace na plostad...
Правеле курац најголемиот џган ке го донесат
Не го знам договорот ама треба да си глуп да мислиш дека ке ни пуштат стручен кадар кој ле сака чесно да си го извади лебот

... интересно како пишуваш, дали пречат мигранти кои се од нецивилизирани делови на светот или ,,ако дојдат муслиманите“, па ти веќе ги имаш тука муслиманите, зарем треба да дојдат? и друго, од каде знаеш кој седи позади форумски ник? може седи муслиман кој провоцира против муслиманство или обратно седи христијанин и глуми лудило дека е муслиман, а ти ќе се отвориш и ќе пишуваш патриотски искрено, и ќе речат ете овој шири национална омраза!
Па ние на балканот имаме право да не сакаме ислам после 6 вековно ропство од исламски калифат, тоа што на запад е расизам овде е друго, еве мене не ми пречат украинци на пример.

Ќе ги крстиме. И едните и другите.
Прегледај го приврзокот 462975
Со Тане во средина? Бугарот кој го шетаа фашистите низ Македонија како голем јунак, притоа и шпиун за турците.

...а бе, и ти си во право, ама и не си, проблемот е дискутабилен,
според моментални искуства што ги гледаме јавно, како тоа затвореници излегуваат кога ќе им се присака од затвор и шетаат меѓу народот, па во ист момент повторно прават прекршок, па ги враќаат, па користат годишен одмор и викенд денови, зошто пак мигрант не би излегол од одредениот транзит логор? што е поразлично? како може затвор за затворениците да има годишен одмор, викенд денови, дури и да излезат како Катица Јанева да работа во адвокатурата на синот 4ч, тоа е подобро и од хотел, ама за други затвореници како бранителите на Македонија, со дијагнози, болни со животно загрозувачки моменти не ги пуштаат од затвор до ургентен центар за интервенција, да не можат да присуствуваат закопат роднина или со патолошка бременост како Гордана Јанкуловска? е па, како?
штом ги носат мигрантите, веќе нема гаранција, барем јас не верувам во тоа!

Правеле курац најголемиот џган ке го донесат
Не го знам договорот ама треба да си глуп да мислиш дека ке ни пуштат стручен кадар кој ле сака чесно да си го извади лебот

poloso e da ni pustat strucen kadar sto ke ostane a ima tetovski diplomi... takvi eksperti veke si imas doma

neka pustat shlajm slobodno, ti rekov toj za 2 saati ke e nadvor od drzavata. dovolno e 5 minuti so tebe da popravi muabet i da vidi deka nisto nemas da ti zeme a si lesno podmitliv da mu pomognes da izleze od drzavata...

...а бе, и ти си во право, ама и не си, проблемот е дискутабилен,
според моментални искуства што ги гледаме јавно, како тоа затвореници излегуваат кога ќе им се присака од затвор и шетаат меѓу народот, па во ист момент повторно прават прекршок, па ги враќаат, па користат годишен одмор и викенд денови, зошто пак мигрант не би излегол од одредениот транзит логор? што е поразлично? како може затвор за затворениците да има годишен одмор, викенд денови, дури и да излезат како Катица Јанева да работа во адвокатурата на синот 4ч, тоа е подобро и од хотел, ама за други затвореници како бранителите на Македонија, со дијагнози, болни со животно загрозувачки моменти не ги пуштаат од затвор до ургентен центар за интервенција, да не можат да присуствуваат закопат роднина или со патолошка бременост како Гордана Јанкуловска? е па, како?
штом ги носат мигрантите, веќе нема гаранција, барем јас не верувам во тоа!

bjons kakov logor kakvi glupisti, otvori vrata i kazi im albanija tamu za 2 saati, srbija, kosovo, grcija nataka za 2 saati peski si na pat ili u EU.

budala treba da si da probuvas da gi drzis ili integriras.

Знаеш ли на што се должи таа реакција кај албанците кај нас? Нашите 'албанци' повеќе им значи религиската припадност од народната, затоа што и меѓу нив самите знаат дека не се албанци...
...точно, им значи но до моментот кога ќе им стапнат на жуљ и ќе им влезе во нивниот комфорт зона и куќа, тогаш кој сака нека е и сопствен брат, секундарно и рафално ќе го елиминира, ако е од друга религиска припадност не дека нема да го елиминира, но не веднаш и можеби ќе се попишмани и не ќе го стори тоа!

Значи бугаризацијата е поголема опасност за нас отколку Мицковски да донесе Сомалијци, Афгани и слично?
Да!

Мицковски не носи Сомајли и Авгани, погрешна терминологија, тоа ЕУ ти налага зависи од условување дали со преговори, дали со кредити, дали со фондови финасиски, имаш гз да опстанеш во држава без ресурси ако не знаеш како да изменаџираш најбезболно?
Така ли ви рекоа, не ги носите вие ами од ЕУропска така ви рекле, тоа што вие сте се согласиле е небитно :lolzz:

Ова со мигрантиве по мое мислам е да одвлечат внимание од нешто големо или вештачки да се направи криза дека опозицијата не е кадарна за на друг начин да ја предизвика, ниту верувам дека нашиве прифатиле, ни па мигранти би донесле овде, но ете ако ова се оствари, тогаш и ние Македонците и Албанците мора да се обединиме со идејата да не стапнат овде.

Другата реалност е дека не ми се верува да има спротиставување од народов овде организирано, само пишување по социјални медими ќе е, единствено овие другиве да делуваат и да спречат, но пак ќе потенцирам, ако дојде до ваков момент мора да се дигне се што живее во државата без разлика на етникум и религија да протестира за до ова да не дојде.

poloso e da ni pustat strucen kadar sto ke ostane a ima tetovski diplomi... takvi eksperti veke si imas doma

neka pustat shlajm slobodno, ti rekov toj za 2 saati ke e nadvor od drzavata. dovolno e 5 minuti so tebe da popravi muabet i da vidi deka nisto nemas da ti zeme a si lesno podmitliv da mu pomognes da izleze od drzavata...

bjons kakov logor kakvi glupisti, otvori vrata i kazi im albanija tamu za 2 saati, srbija, kosovo, grcija nataka za 2 saati peski si na pat ili u EU.

budala treba da si da probuvas da gi drzis ili integriras.
Важи нека донесат ама да се вратиш и ти со цела фамилија вака не ме убедуваш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom