- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 4.515
- Поени од реакции
- 8.353
Знаеш колку си контрадикторен?Знам дека не гледаш!
Инаку тој дел се однесуваше на друг период (кога во Пиринскиот дел имаше МАКЕДОНСКА КУЛТУРНА АВТОНОМИЈА) не за денес односно од 1992-ра на ваму.
Но и покрај се:
Се додека постојат Македонци и Македонска држава постои опасност дека еден ден ќе се бара украденото!
Ова многу добро го знаат и Грција и Бугарија а и нивните спонзори па така прават се да НЕМА Македонска држава а и Македонци.
Токму затоа што голем дел од Македонците за оваа не се капацитарни да го сварат ја имаме и денешната состојба со Македонската држава.
П.С
Можеби ќе ти звучи навредливо ама се работи за голи факти, земи го бројот на поранешни Македонци кои со земање на бугарски пасош станаа Бугари, немој да мислиш дека оваа туку така им паднало на памет на Бугарија, нивните спонзори им суфлираат и затоа нема ниту еден збор за пасошите во ЕУропска.
Извини требаше да нагласам, шега беше, мој пропуст.
За преземање на сдсСС повече ме инетресираше нечие мислење, Стевчо во последно време има добра соработка со сдсСС а на времето имаше и такви амбиции.
За мене најпосакувано би било истата партија да биде дерегистрирана и избришана од регистарот, да се стави точка на еден црн период за Македонија, ама глеам дел од гласачкото тело има поинакво мислење.
Еми вака.
Коа не ти оди бизнисот со боределот што се менва.
Кај нас менват чаршави
оОоооо ја чудим како некои очигледни работи никако да станат јасни!
Зборуваш за обединета Македонија која е идеал за секој Македонец и наместо да гледаш надалеку, и како тоа дефакто може да се постигне ти пак плукаш на грешките што ги прави бугарија, кажи ми ти како некој Македонец може да стане бугарин?
Не става това бај таксист, не преди 200 години, ни сега.

)