Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Знам дека не гледаш!
Инаку тој дел се однесуваше на друг период (кога во Пиринскиот дел имаше МАКЕДОНСКА КУЛТУРНА АВТОНОМИЈА) не за денес односно од 1992-ра на ваму.
Но и покрај се:
Се додека постојат Македонци и Македонска држава постои опасност дека еден ден ќе се бара украденото!
Ова многу добро го знаат и Грција и Бугарија а и нивните спонзори па така прават се да НЕМА Македонска држава а и Македонци.
Токму затоа што голем дел од Македонците за оваа не се капацитарни да го сварат ја имаме и денешната состојба со Македонската држава.

П.С
Можеби ќе ти звучи навредливо ама се работи за голи факти, земи го бројот на поранешни Македонци кои со земање на бугарски пасош станаа Бугари, немој да мислиш дека оваа туку така им паднало на памет на Бугарија, нивните спонзори им суфлираат и затоа нема ниту еден збор за пасошите во ЕУропска.

Извини требаше да нагласам, шега беше, мој пропуст.

За преземање на сдсСС повече ме инетресираше нечие мислење, Стевчо во последно време има добра соработка со сдсСС а на времето имаше и такви амбиции.
За мене најпосакувано би било истата партија да биде дерегистрирана и избришана од регистарот, да се стави точка на еден црн период за Македонија, ама глеам дел од гласачкото тело има поинакво мислење.

Еми вака.
Коа не ти оди бизнисот со боределот што се менва.
Кај нас менват чаршави :)
оОоооо ја чудим како некои очигледни работи никако да станат јасни!
Знаеш колку си контрадикторен?
Зборуваш за обединета Македонија која е идеал за секој Македонец и наместо да гледаш надалеку, и како тоа дефакто може да се постигне ти пак плукаш на грешките што ги прави бугарија, кажи ми ти како некој Македонец може да стане бугарин?
Не става това бај таксист, не преди 200 години, ни сега.

Знам дека не гледаш!
Инаку тој дел се однесуваше на друг период (кога во Пиринскиот дел имаше МАКЕДОНСКА КУЛТУРНА АВТОНОМИЈА) не за денес односно од 1992-ра на ваму.
Но и покрај се:
Се додека постојат Македонци и Македонска држава постои опасност дека еден ден ќе се бара украденото!
Ова многу добро го знаат и Грција и Бугарија а и нивните спонзори па така прават се да НЕМА Македонска држава а и Македонци.
Токму затоа што голем дел од Македонците за оваа не се капацитарни да го сварат ја имаме и денешната состојба со Македонската држава.

П.С
Можеби ќе ти звучи навредливо ама се работи за голи факти, земи го бројот на поранешни Македонци кои со земање на бугарски пасош станаа Бугари, немој да мислиш дека оваа туку така им паднало на памет на Бугарија, нивните спонзори им суфлираат и затоа нема ниту еден збор за пасошите во ЕУропска.

Извини требаше да нагласам, шега беше, мој пропуст.

За преземање на сдсСС повече ме инетресираше нечие мислење, Стевчо во последно време има добра соработка со сдсСС а на времето имаше и такви амбиции.
За мене најпосакувано би било истата партија да биде дерегистрирана и избришана од регистарот, да се стави точка на еден црн период за Македонија, ама глеам дел од гласачкото тело има поинакво мислење.

Еми вака.
Коа не ти оди бизнисот со боределот што се менва.
Кај нас менват чаршави :)
оОоооо ја чудим како некои очигледни работи никако да станат јасни!
Ти си ми многу интересен лик
Појма немаш за право ама те пече за Егејот и Пиринот и тоа ни е заедничко

Незнам како освен со директни дебати да размениме мислења
Вака по теми ништо

Знаеш колку си контрадикторен?
Не.

Зборуваш за обединета Македонија која е идеал за секој Македонец и наместо да гледаш надалеку, и како тоа дефакто може да се постигне ти пак плукаш на грешките што ги прави бугарија, кажи ми ти како некој Македонец може да стане бугарин?
Забрането е да се пишува за обединета Македонија?

Колку далеку треба да гледам, мислам колку круга треба земјата да направи околу сонцето?

Многу ми е мило што гледаш дека плукам по грешките (под грешки мислам на нивниот нацифашизам - а непризнавање на Македонци е токму тоа) на Бугаристан, тоа ми е хоби.

Последниве децении многу поранешни Македонци за да добијат бугарски пасош даваа изјави дека се чувствуваат како Бугари, е сега ако тие самите велат дека се Бугари кој сум јас да им го одземам тоа право? (секој има право да биде глуп колку што милува мене само ме загрижува што некои тоа право го злоупотребуваат :sneaky: )

Не става това бај таксист, не преди 200 години, ни сега.
Ова чичко Гогле ми го преведе и според преводот можам да речам само дека јас не сум тема.

Вчера во 09:49
Убедливо најголема грешка на форумов е што модератори не може да се ставаат на "ignore".

Вчера во 12:47
@Macka12345 е отстранета од модераторското место. И благодарам за досегашниот ангажман на форумов и ја поканувам и во иднина да продолжи да партиципира активно во дискусиите. Очигледно не „кликна“ со останатите членови, па во заеднички договор одлучивме дека најдобро е да ја напушти функцијата.

Општи муабети останува отворен за предлози за нови модератори.

Денес:
1761831064316.png

:ojeaa:

Офтопик ама војводата лавот (со сперматозоиди или полниглафци? измеџу) е толку ајконик ник за бугарофил. И со овај сакам да се запознам, че ми пушти пасош под рака, а јас че извам опаљач со другата.

Офтопик ама војводата лавот (со сперматозоиди или полниглафци? измеџу) е толку ајконик ник за бугарофил. И со овај сакам да се запознам, че ми пушти пасош под рака, а јас че извам опаљач со другата.
аман, не сум бугарофил
Бугарин сум, помеѓу другото.

Со 0.8% црногорец?
Автоматски споено мислење:

Ја сум оригинал Македонец, Мариоец. *вади кур од гаќи како доказ*

Пошто бугар, нема лајк ни за тие скоро 13 посто. Сори, ништо против вас ко народ, ама средете својот двор и научете еднаш да не џибате по туѓите. Ние сме Македонци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom