Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Јас не сум избрал да се асоцирам со тоа знаме. Зошто некои бумери да ми го наметнат нивното знаме?
Никој не ти наметнува тоа е реалноста.
Пропелерот на грчев кога ќе го види некој одма помислува на бугарско знаме со црн двоглав орел во средина и грчка кованица.

Никој не ти наметнува тоа е реалноста.
Пропелерот на грчев кога ќе го види некој одма помислува на бугарско знаме со црн двоглав орел во средина и грчка кованица.
Се наметнува имплицитно од постот: ако не го поддржуваш старето знаме, не си патриот сака да каже човекот.

Се наметнува имплицитно од постот: ако не го поддржуваш старето знаме, не си патриот сака да каже човекот.
Се согласувам со тоа, но и тоа е многу благо, јас би рекол неможе некој да е македонец ако не се идентификува со тој симбол.
А ти лично дали се идентификуваш ич не ми е гајле.

Јас не сум избрал да се асоцирам со тоа знаме. Зошто некои бумери да ми го наметнат нивното знаме?
Ова не е само до индивидуални права, туку и до интернационални. Не смееме да го користиме тоа знаме и тоа е завршена работа.
Нема никаде да стигнеме како држава ако се плашиме од промена.

Вие како индивидуи асоцирајте се со тоа знаме, но тоа знаме е ограничено само на вашите субјективни „патриотски“ чувства. Патриотските чувства кои се поврзани со напредок на државата ние ги гледаме во новото знаме, знамето на ЕУ и знамето на ЛГБТ. Не значи дека тие знамиња не се патриотски.
Со кое знаме брат ти се асоцира кога се формираше државата '91?

Можеш да бидеш патриот со нашето вистинско знаме.
Знамето на Кутлеш означува повик за враќање на минатото, истото нешто што сите фашисти го бараат. И плус новото знаме е поубаво.
Да си го напикаш во газ новото знаме, ќе ви ебиме се по список само забранете го пички северџански.

Да си го напикаш во газ новото знаме, ќе ви ебиме се по список само забранете го пички северџански.
Комуњарите ќе почнат да ја пеат Мила Родино и со тоа ќе се идентификуваат, пра дедовците штом им се такви така и они. Криво им е што нашите пра дедовци се и биле Македонци.

Не е ништо чудно, Американците се познати по расизмот кон црнци, мексиканци и роми

Не е ништо чудно, Американците се познати по расизмот кон црнци, мексиканци и роми

...а (американците, нели...) познати се (меѓу многуте други нешта...) и по практикувањето на „лобирањето„, како еуфемизам за нагласено практикување на корупцијата, на сите ниво‘и од нивното живеење и работење...

Какви духови од минатото бе ропак еден,тоа знаме е избрано и изгласано од сите граѓани на Македонија веднаш по распадот на Југославија, после тоа под притисок од Грција и меѓународната заедница е донесено новото осумкрако сонце. Од вакви како тебе и оние другите екстра патриоти како оној Палчо ни се еба мајката. Само да се тресе нешто, никаков разум нема во вас идиоти тешки. 30 години од вакви како вас не можеме да мрднеме напред.
Наводно бил патентиран симболот со 16крако сонце од страна на Грција. Но сепак, наместо 8крако Воено Јапонско сонце, подобро беше да се ставеше на знамето 8кракото Пајонско сонце, можеше, ама сега ни тоа нема да може... полека не сме ни Славени, туку Блгари
images

golem k*r, green machines se prodavaat vo usa i cel svet, nato pred nekoe vreme gi potpisa brako kako potencijalen snabduvac, taka da nisto posebno ova, mackanje oci za javnost.

Можеби затоа што се нуди да ја финансира предизборната кампања на ВМРО.

...а (американците, нели...) познати се (меѓу многуте други нешта...) и по практикувањето на „лобирањето„, како еуфемизам за нагласено практикување на корупцијата, на сите ниво‘и од нивното живеење и работење...

Точно, продаваат магла на други а одбираат сенилен старец за Претседател или онаа Нанси Пелоси која е на државна функција од 60тите(дупло повеќе од Лукашенко да речеме)

Можеби затоа што се нуди да ја финансира предизборната кампања на ВМРО.
Гарант е за тоа, но никако да сфатам како американциве не разбраа дека нивното брутално мешање раѓа револт и баш поради тој револт Груевски си тераше власт и замина како победник со над 450 000 гласови, џабе шарена револуции на крај се сведе ги купија албанците за да гласаат за Заев и сега пак албанците ќе бидат тие што ќе го соберат гневот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom