Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Јас не сум избрал да се асоцирам со тоа знаме. Зошто некои бумери да ми го наметнат нивното знаме?
Никој не ти наметнува тоа е реалноста.
Пропелерот на грчев кога ќе го види некој одма помислува на бугарско знаме со црн двоглав орел во средина и грчка кованица.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Никој не ти наметнува тоа е реалноста.
Пропелерот на грчев кога ќе го види некој одма помислува на бугарско знаме со црн двоглав орел во средина и грчка кованица.
Се наметнува имплицитно од постот: ако не го поддржуваш старето знаме, не си патриот сака да каже човекот.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Се наметнува имплицитно од постот: ако не го поддржуваш старето знаме, не си патриот сака да каже човекот.
Се согласувам со тоа, но и тоа е многу благо, јас би рекол неможе некој да е македонец ако не се идентификува со тој симбол.
А ти лично дали се идентификуваш ич не ми е гајле.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Јас не сум избрал да се асоцирам со тоа знаме. Зошто некои бумери да ми го наметнат нивното знаме?
Ова не е само до индивидуални права, туку и до интернационални. Не смееме да го користиме тоа знаме и тоа е завршена работа.
Нема никаде да стигнеме како држава ако се плашиме од промена.

Вие како индивидуи асоцирајте се со тоа знаме, но тоа знаме е ограничено само на вашите субјективни „патриотски“ чувства. Патриотските чувства кои се поврзани со напредок на државата ние ги гледаме во новото знаме, знамето на ЕУ и знамето на ЛГБТ. Не значи дека тие знамиња не се патриотски.
Со кое знаме брат ти се асоцира кога се формираше државата '91?

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.669
Поени од реакции
5.401
Можеш да бидеш патриот со нашето вистинско знаме.
Знамето на Кутлеш означува повик за враќање на минатото, истото нешто што сите фашисти го бараат. И плус новото знаме е поубаво.
Да си го напикаш во газ новото знаме, ќе ви ебиме се по список само забранете го пички северџански.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Да си го напикаш во газ новото знаме, ќе ви ебиме се по список само забранете го пички северџански.
Комуњарите ќе почнат да ја пеат Мила Родино и со тоа ќе се идентификуваат, пра дедовците штом им се такви така и они. Криво им е што нашите пра дедовци се и биле Македонци.

Член од
6 април 2018
Мислења
110
Поени од реакции
96

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.003
Поени од реакции
3.991
Не е ништо чудно, Американците се познати по расизмот кон црнци, мексиканци и роми

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.930
Поени од реакции
5.071
Не е ништо чудно, Американците се познати по расизмот кон црнци, мексиканци и роми
...а (американците, нели...) познати се (меѓу многуте други нешта...) и по практикувањето на „лобирањето„, како еуфемизам за нагласено практикување на корупцијата, на сите ниво‘и од нивното живеење и работење...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.182
Поени од реакции
16.321
Какви духови од минатото бе ропак еден,тоа знаме е избрано и изгласано од сите граѓани на Македонија веднаш по распадот на Југославија, после тоа под притисок од Грција и меѓународната заедница е донесено новото осумкрако сонце. Од вакви како тебе и оние другите екстра патриоти како оној Палчо ни се еба мајката. Само да се тресе нешто, никаков разум нема во вас идиоти тешки. 30 години од вакви како вас не можеме да мрднеме напред.
Наводно бил патентиран симболот со 16крако сонце од страна на Грција. Но сепак, наместо 8крако Воено Јапонско сонце, подобро беше да се ставеше на знамето 8кракото Пајонско сонце, можеше, ама сега ни тоа нема да може... полека не сме ни Славени, туку Блгари

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
golem k*r, green machines se prodavaat vo usa i cel svet, nato pred nekoe vreme gi potpisa brako kako potencijalen snabduvac, taka da nisto posebno ova, mackanje oci za javnost.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.866
Поени од реакции
2.845
Можеби затоа што се нуди да ја финансира предизборната кампања на ВМРО.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.003
Поени од реакции
3.991
...а (американците, нели...) познати се (меѓу многуте други нешта...) и по практикувањето на „лобирањето„, како еуфемизам за нагласено практикување на корупцијата, на сите ниво‘и од нивното живеење и работење...
Точно, продаваат магла на други а одбираат сенилен старец за Претседател или онаа Нанси Пелоси која е на државна функција од 60тите(дупло повеќе од Лукашенко да речеме)

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.713
Можеби затоа што се нуди да ја финансира предизборната кампања на ВМРО.
Гарант е за тоа, но никако да сфатам како американциве не разбраа дека нивното брутално мешање раѓа револт и баш поради тој револт Груевски си тераше власт и замина како победник со над 450 000 гласови, џабе шарена револуции на крај се сведе ги купија албанците за да гласаат за Заев и сега пак албанците ќе бидат тие што ќе го соберат гневот.

Kajgana Shop

На врв Bottom