Политички случувања во Израел

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично немам никакви надежи во Израел, ниту ми значат нешто, јас арапиве не ги мразам дека си мусли, немам ништо лично против муслите како религија, посебно ништо немам против босанците и турците, ама арапиве не ги сакам без разлика дали се мусли или христијани, пред се дека се расипани гадни невоспитани суштества.
Ах, ги здоболе муслиманите дека немаш ти ништо против нив. Ене ја Западна Европа која немаше ништо против нив, како си поминува со нив.

Патем, различни газди имале у минатото. Сомалиленд било британска, а Сомалија италијанска колонија.

Интересни разлики во „пријателскиот“ Израел, и во „непријателскиот“ Иран...

Во Иран има се повеќе муслимани конвертираат во Христијани.На шо се должи тоа не знам.

Во Иран има се повеќе муслимани конвертираат во Христијани.На шо се должи тоа не знам.
Ваљда на Путин дека го бакнал куранот.
@Darling што викаш ти на ова ?

Се должи на тоа што убиваат жени ако не носат шамија.
Kaко тогаш го објаснуваш постоењето на стотици видеа од секојдневието во Иран каде има значајно повеќе жени без шамија отколку жени со шамија?

Буквално ме мрзи да поставувам, за 3 секунди ќе пребараш и можеш да видиш... Наместо да се раководиш од пропагандно наметнатни предрасуди. Ако постојат случаи какви што ги наведуваш, тогаш главната пресуда била за нешто друго не за шамија неносење.

Отвори ја темата со Иран, треба да имам постирано неколку видеа со секојдневие таму.

Kaко тогаш го објаснуваш постоењето на стотици видеа од секојдневието во Иран каде има значајно повеќе жени без шамија отколку жени со шамија?

Буквално ме мрзи да поставувам, за 3 секунди ќе пребараш и можеш да видиш... Наместо да се раководиш од пропагандно наметнатни предрасуди. Ако постојат случаи какви што ги наведуваш, тогаш главната пресуда била за нешто друго не за шамија неносење.

Отвори ја темата со Иран, треба да имам постирано неколку видеа со секојдневие таму.
Не знам дали добро ја сфативме, ја мислам сака да каже дека жените што се приморани да носат шамии поради исламот, преминуваат во христијанство за да можат легално да си се шетаат без шамија.
Се ова би го прифатил како факт доколку не знаев дека во исламските држави доколку жена смени религија, семејсвото има право да ја измасакрира без да одговараат.
Затоа не ми штима муабетов.

Не знам дали добро ја сфативме, ја мислам сака да каже дека жените што се приморани да носат шамии поради исламот, преминуваат во христијанство за да можат легално да си се шетаат без шамија.
Се ова би го прифатил како факт доколку не знаев дека во исламските држави доколку жена смени религија, семејсвото има право да ја измасакрира без да одговараат.
Затоа не ми штима муабетов.
Не знам дали за тоа сте разговарале ама знам дека не убиваат жени за неносење шамија.
Стотоци видеа има од Иран, еве ова долу е од пред 3 недели снимано.

Автоматски споено мислење:

Би додал и дека пазарите им се многу поснабдени и со подобра посвежа и поразновидна роба. :)

Последно уредено:

Се должи на тоа што убиваат жени ако не носат шамија.
Џабе водиш дебата. Цел свет знае дека Иран носат шамии, жените се забулени, на плоштад те бесат ако зборниш лошо за ајатолахот, само нашите форумски геополитички магови ќе ти ископаат некое видео да ти докажат како тоа тебе ти го перат мозокот разни здруженија како илуминатите и слободните ѕидари преку ционистичките медиуми, како во Иран цути демократијата само никој не ја видел. Ај речи нешто за Северна Кореја да те видам...;)

Јаке демократије брате мој..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom