Полициска небрежност

• Креатор на темата Креатор на темата Kacar
  • Време на започнување Време на започнување
Барајте број на полициска значка. Па нека докаже тој, како си поминал. Инаку за "црвено светло на пола помината улица"...нормално дека ќе продолжиш. Некој напиша 5-10 секунди. Кој е тој закон што регулира во секунди?

Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата

Член 44 Член 44

(1) На крстосница и на друго место на кое сообраќајот е посебно
регулиран со уреди за давање светлосни сообраќајни знаци, светлосните
сообраќајни знаци за учесниците во сообраќајот ги имаат следниве значења:
- црвено светло – забрана на минување;
- зелено светло – слободно минување и
- жолто светлозабрана на минување, освен за возилата кои во
моментот кога ќе се појави жолто светло се наоѓаат на таква оддалеченост од
светлосниот знак што не можат на безбеден начин да се запрат, а да не го
поминат тој знак, а за другите учесници – забрана на минување, освен за оние
пешаци кои веќе почнале да го преминуваат коловозот
.
...
(4) Зеленото трепкаво светло служи за предупредување на учесниците во
сообраќајот за блиското престанување на слободното минување и за појавата
на жолто
односно црвено светло.

Кога пешак ќе стапне на коловоз (на пешачки), нема правило за колку секунди/минути треба да ја помине улицата. Нормално, да не се заборави и да смета на останати учесници во сообраќајот.
Сељаков ми има напишано член 46, на информација за улица наместо ул. 8 Септември бр.3 ми напишал улица 3 Септември бр.8 а матичниот број ми го утнал за 3 бројки како и бројот на личната карта.Нејсе, гледам ставил и различни потписи на документите кои што ми ги дал. На едниот се потпишал на кирилица и кратко а на другиот на латиница целосно име(сепак пак не разбирливо). Фуј

Од кај ќе проценка колку време ќе ти е потребно за да префрлиш на другата страна ако немаш бројач на семафорот?Исто како да поминуваш друга кола на пат, почнуваш на испрекината линија и се враќаш во десна лента на полна линија.И добиваш ‘претекнување на полна линија‘.
Ама не се секирајте, се е под контрола !
ebkav.gif

Сељаков ми има напишано член 46, на информација за улица наместо ул. 8 Септември бр.3 ми напишал улица 3 Септември бр.8 а матичниот број ми го утнал за 3 бројки како и бројот на личната карта.Нејсе, гледам ставил и различни потписи на документите кои што ми ги дал. На едниот се потпишал на кирилица и кратко а на другиот на латиница целосно име(сепак пак не разбирливо). Фуј

Па ете почеток, цел документ погрешен и матичен број и потписи.Реагирај дека не си сигурен дали е за тебе и зошто е точно документот (во стил на ‘министерот за образование‘ - немате адреса).

И после што можеш да очекуваш добро од оваа држава кога нејзините службеници не се во состојба ни броеви да препишат како што треба :tapp:?[DOUBLEPOST=1416416488][/DOUBLEPOST]
Да сега ми текна. Претпоставувам дека ова е крунскиот доказ дека....дека што? Што е поентата? Ти ми се нафрли за мојот совет кон г-дин Кацар. Каква врска има пешачкиот кај Алкалоид со неговиот случај? Човекот побара совет му дадов. Го поддржав да оди во станица или каде и да му рекле и да каже дека полицаецот не бил во право.

Доказ е дека казната што ја добил нема никаква врска со грижата од страна на полицијата за неговата безбедност.

И после што можеш да очекуваш добро од оваа држава кога нејзините службеници не се во состојба ни броеви да препишат како што треба :tapp:?[DOUBLEPOST=1416416488][/DOUBLEPOST]

Доказ е дека казната што ја добил нема никаква врска со грижата од страна на полицијата за неговата безбедност.
Значи цело време сме се објаснувале за различни работи.

Значи цело време сме се објаснувале за различни работи.

Кажи ми барем една причина за оправданоста на постоење на држава чиишто службеници се дотолку неписмени, што не умеат ни броеви од официјални документи да препишат.

На што ги возиш патиките? :ROFLMAO: Ич да не ти чуе. Погрешен матичен, погрешни податоци во пријава :cool:
Оди во прва станица и барај Внатрешна да го провери ова. Улица 3 Септември бе :pos::pos::pos:

Имаш доказ дека стварно си поминал на зелено??
Другар џабе си го губиш времето.Дека има терористи,партиски гзолижачи и неписмени во полиција тоа повеќето луѓе знаеме.
Но во секоја држава ако полиција ти пише казна,а немаш доказ,и да си во право нажалост губиш.Тоа е така бидејќи судството повеќе верува на институциите отколку на лице поединец.

И немој да се лутиш и нервираш.Околу мене има многумина луѓе кои ги казниле,а се најпримарни возачи,но ете полицијата мора да им пишува казни.Како ќе се плати толкава администрација??Како ќе се платат полицијаците со бенефициран стаж кои отидоа на 45 години во пензија??Како ќе се платат терористите на кои им дадоа работа??Како ќе се платат кампањите кои изнесуваат стотици милиони евра??Како ќе се платат спомениците??Како ќе се платат местените тендери??
Јас искрено не се нервирам толку.Кога ме стопираат ич не ги есапам.Прво си правам проценка на ситуацијата и некогаш знам и да не им застанам.Со самото тоа што не застанувам јасно им ставам до знаење дека не ги почитувам како раководно тело во државата.

Кога застанувам пак ич не ни молам некој пријател по телефон да ми заврши работа.иако имам многу.
Последниот пат кога мe запра еден полицаец и ми го вели ова:Почнува разговор и многу брзо после тоа ме прашува што работам(нормално за да види дали може да искористи нешто од мене)

Му велам ај не го тупи и ако имаш нешто да пишеш пиши.Работа не ти вршам бидејќи си платен да бидеш полицаец,а не да просиш по колите,а ако можеш да ми најдеш мана најди ми и ќе си платам.

Проморе нешто ми ги даде документите и си отиде.
А оние курви што возат непрпописно или имаат старо ауто без кочници и молат да ги пушти полицаец(кој е бетер голтар од нив)ич не ги оправдувам

Денес имам закажан состанок в полиција, кој зна што како ќе се одвива. Сељаков шо ми ја изрече казната да не го видам фуј.

Денес имам закажан состанок в полиција, кој зна што како ќе се одвива. Сељаков шо ми ја изрече казната да не го видам фуј.
Сите со нетрпение очекуваме како ке заврши оваа драма.
Во меѓувреме ја читаме Дон Кихот.

Имаш доказ дека стварно си поминал на зелено??
Другар џабе си го губиш времето.Дека има терористи,партиски гзолижачи и неписмени во полиција тоа повеќето луѓе знаеме.
Но во секоја држава ако полиција ти пише казна,а немаш доказ,и да си во право нажалост губиш.Тоа е така бидејќи судството повеќе верува на институциите отколку на лице поединец.

И немој да се лутиш и нервираш.Околу мене има многумина луѓе кои ги казниле,а се најпримарни возачи,но ете полицијата мора да им пишува казни.Како ќе се плати толкава администрација??Како ќе се платат полицијаците со бенефициран стаж кои отидоа на 45 години во пензија??Како ќе се платат терористите на кои им дадоа работа??Како ќе се платат кампањите кои изнесуваат стотици милиони евра??Како ќе се платат спомениците??Како ќе се платат местените тендери??
Јас искрено не се нервирам толку.Кога ме стопираат ич не ги есапам.Прво си правам проценка на ситуацијата и некогаш знам и да не им застанам.Со самото тоа што не застанувам јасно им ставам до знаење дека не ги почитувам како раководно тело во државата.

Кога застанувам пак ич не ни молам некој пријател по телефон да ми заврши работа.иако имам многу.
Последниот пат кога мe запра еден полицаец и ми го вели ова:Почнува разговор и многу брзо после тоа ме прашува што работам(нормално за да види дали може да искористи нешто од мене)

Му велам ај не го тупи и ако имаш нешто да пишеш пиши.Работа не ти вршам бидејќи си платен да бидеш полицаец,а не да просиш по колите,а ако можеш да ми најдеш мана најди ми и ќе си платам.

Проморе нешто ми ги даде документите и си отиде.
А оние курви што возат непрпописно или имаат старо ауто без кочници и молат да ги пушти полицаец(кој е бетер голтар од нив)ич не ги оправдувам
Во ред ова, но ти, а и повеќето коментатори на темава, како да не приметувате, дека револтот на членов има ДВЕ точки на потпора:
- Бил неправедно казнет.
- Некоја после него, веднаш, уште додека му ја пишувале казната си поминала, НА ЦРВЕНО, а не на зелено па да и се изгаси. Не добила ни казна ни ништо, пошто знаеме какви аршини користи нашата полиција, кога се во прашање Албанци, а какви, кога се во прашање Македонци.

Најсмешни се секако советите во темата на партијските билбоарди, кои не само што го игнорираат двојноаршинскто работење на полицаецов, туку и советуваат да не се буни оштетениов за втората точка и да не кажува, оти наводно полошо ќе било.

Оттука, по којзнае кој пат, се добива впечаток дека патриотизмот на власта е само мачкање очи.

Сите со нетрпение очекуваме како ке заврши оваа драма.
Во меѓувреме ја читаме Дон Кихот.
Во меѓувреме, те боли ташакот заради тоа што државата е мајка за Албанците, а маќеа за сопствените чеда. Не е на твој грб секако.
Али битно, тече плата администрацијска....

Блам, чиста блам. Презимето утнато, матичниот утнат, бројка на лична карта голтната на пријавница ме прашаат дали сум јас тоа, требаше да речам дека не сум. Одржаа таму едно предавање едни неписмени што се нарекуваат командири, читаше од компјутерот или барем мене ми личеше на читање. Се потпишавме на списоци и не пуштија. Ништо не плативме, демек тоа било некаква си полициска акција. Чудно нели, полициска акција после студентски протести, 60 + студенти в една просторија казнети од цајкани од дотичната полициска станица ( секако имаше и по некоја возрасна фигура).

Во меѓувреме, те боли ташакот заради тоа што државата е мајка за Албанците, а маќеа за сопствените чеда. Не е на твој грб секако.
Али битно, тече плата администрацијска....
Добро бе дете крвта ти е затруена со омраза. Болест некоја ке фатиш од толку огорченост и фрустрации. Дај диши малце, излези смешај се со народ, фати си женска, клецни нешто. Жими тебе напорен си.
И добро сфативме ги мразиш Албанците до 12 часот, после и сам се мразиш. Само не гледам што со тоа, што ти е поентата. Да ги иселиш нема, сами да заминат нема, некој однадвор да дојди да ги избрка тешко. Останува само твојата фрустрација која еден ден на глава ке ти дојди. Ако веќе толку неможиш да ги трпиш во твоја близина, преселисе некаде каде нема Албанец во радиус од 100 км. И ти рајат и ние рајат.
П.с платата си тече богами, не се жалам. И тоа да не ти пречи сега?
Следно што ке биди на списокот? Облаците? Лисјата во есен што паѓаат? Зелените автомобили? Топчињата за пинг понг?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom