Полицијата во Битола уапсила репортери на Бугарската Национална Телевизија (БНТ)

• Креатор на темата Креатор на темата SpiderWeb
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Екипата на БНТ 3 часа била држена во Битолската полиција поради снимен материјал кој можел да биде искористен во загрозувањето на националната безбедност

http://dnes.dir.bg/2008/08/15/news3293593.html

многу „сочни“ коментари од „браќата“ блгари...

гражданин (15.08.2008 г. | 17:17ч.) Б'лгари, не посештавајте това т'по село самопров'згласило се за МАКЕДОНИја!

Изгледа ги гибнавме кај што ги боли... :)

Се прашувам што снимале татарите?

Додуша ако веќе работеле нешто умно се надевам дека правеле нов спот како оној во Скопје.

Се прашувам што снимале татарите?.

Како припадници на НАТО, сигурно биле испратени по задача од ЦИА. Да проверат дали сеуште во Битола гордо стои споменикот на Маршалот.

Дали некоj знали дали слукуването во Охрид е забрането, да знам да си вземам ли камерата кога сум идната недела таму? Не сакам да загрозувам на националната безбедност на Охрида града. :)

Секоj го боли кога се прекршуват основните човекови права во оваа полицеска држава.

Која држава? Нели сме село кое само се прогласило за држава, според твојот сограѓанин? Искрено, повеќе ме изреволтираа коментарите, отколку сторијата, не велам дека нашите биле во право, ама па толку гомна да се изедат за толку кратко време...

Дали некоj знали дали слукуването во Охрид е забрането, да знам да си вземам ли камерата кога сум идната недела таму? Не сакам да загрозувам на националната безбедност на Охрида града. :)

Ако на камерата немаш прикачено бугарско знаме, и ако знаеш да местиш брзо кадар - слободно се сликувај :smir:

http://forum.kajgana.com/member.php?u=16453SpiderWeb истото ке да бидеше и ако от македонската телевизија беа уапсени за сликиране во некоj град во Бугариjа. Тогаш коментарите ке да бидеха истите само наместо бугарски - македонски.

Ако на камерата немаш прикачено бугарско знаме, и ако знаеш да местиш брзо кадар - слободно се сликувај :smir:

Ех.. моjата камера е со вградено бугарско знаме, идва во комплектот, но штом е за македонската безбедност, ке измислам нешто. :smir:

Инаку ако требе да кажам нешто сериозно, ова со македонските грагани на границато со Грциjа, кои одат на одмор таму и со овие слики на ора од бугарската национална телевизиjа не е на добро. Се полизитизираат премногу нештата. Па и полициja и гранична полициja се намесени. Не е на добро за граганите на РМ, а бидеjки сум бил во РМ неколку пати, знам дека народот таму е добар и многу гостоприемен. Сум бил приемен насекаде со добро. Jавно проблем со политичарите има, разбираj - владата а може и опизициjата и невладните партии.

Екипата на БНТ 3 часа била држена во Битолската полиција поради снимен материјал кој можел да биде искористен во загрозувањето на националната безбедност

http://dnes.dir.bg/2008/08/15/news3293593.html

многу „сочни“ коментари од „браќата“ блгари...

гражданин (15.08.2008 г. | 17:17ч.) Б'лгари, не посештавајте това т'по село самопров'згласило се за МАКЕДОНИја!

Изгледа ги гибнавме кај што ги боли... :)

e spider ko ti vikav poleka vo blagoevgrad so blgarkite , ti mi vikase uzivaj...ovie dosle be tebe da te snimat ))))))0

btw po temata dokolku se raboti za snimanje na objekti koi se bitni za bezbednosta mnogu normalno e deka ke gi sprovedat vo policija baska toa mozele da im aknat i po nekoja prijava.

Инаку ако требе да кажам нешто сериозно, ова со македонските грагани на границато со Грциjа, кои одат на одмор таму и со овие слики на ора од бугарската национална телевизиjа не е на добро. Се полизитизираат премногу нештата. Па и полициja и гранична полициja се намесени. Не е на добро за граганите на РМ, а бидеjки сум бил во РМ неколку пати, знам дека народот таму е добар и многу гостоприемен. Сум бил приемен насекаде со добро. Jавно проблем со политичарите има, разбираj - владата а може и опизициjата и невладните партии.
pa i jas sum primen sekogas dobro od Bugarskiot narod ..posebno od zenite:smir:

Мале ако чујам уште еден коментар за правата во Македонија можам комотно да добијам мозочен удар!!! Во Бугарија не те признаваат како народ, а овде пак се жалат зошто полицијата ги држела 3 часа. :D ЛеЛе :pos2:

Нема никој сега да дотрча со еуфоричнии извици.... “БУГАРОФИЛИИИИ“?

Штета Зоте е баниран. Ама ќе се најдат други.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom