Покер

• Креатор на темата Креатор на темата Montes
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.facebook.com/note.php?note_id=191914273414
Ете...кој има фејсбук може да провери , иначе не сум знаел дека и Дејан Димов бил од Велес бре ццц све најјаките покераши од Велес , ај и мене некоја ден ко него ќе ме пишувате тука хахах :D

Дејан Димов и играше на FACE THE PRO фриролот
Пријателе како да стигнам до тоа face the pro?Извини вака замарам ама неќам бесцелно да играм барем да имам некаква надеж и андреналин,сакам да знам од кој да почнам и после знам дека ако пројдам идан на нареден фри рул и така натака ама не знам како точно,ај ако знаеш и не ти е тешко пиши сигурно и другите ќе сакаат да чијат.Во меѓувреме се снајдов сепак фала:)

Ајде да се пофалам вечерва втор пат седнувам да играм покер на маса после 3 месеци играње онлајн покер (вчера ми беше прв пат да играм покер во живо али испаднав прв од масата ) и освојувам прво место ,чувстовото е навистина прекрасно , највеќе поради тоа што против мене во финале имаше човек кој не му е прв пат или втор пат да игра покер и тој беше едно 12-13 години постар од мене и ги имаше 70% од чиповите ако не и повеќе али сепак на крај јас бев победник али морам да признаам и картите ме сакаа .../flex:cool:
Морам да признаам рацете ми се тресеа ко не нормални се до финалето али после во финалето беше нешто по друго затоа шо ја бев тој што одеше на ризик и јас бев тој што немаше да ми биде жал ако изгубам ...

Ајде да се пофалам вечерва втор пат седнувам да играм покер на маса после 3 месеци играње онлајн покер (вчера ми беше прв пат да играм покер во живо али испаднав прв од масата ) и освојувам прво место ,чувстовото е навистина прекрасно , највеќе поради тоа што против мене во финале имаше човек кој не му е прв пат или втор пат да игра покер и тој беше едно 12-13 години постар од мене и ги имаше 70% од чиповите ако не и повеќе али сепак на крај јас бев победник али морам да признаам и картите ме сакаа .../flex:cool:
Морам да признаам рацете ми се тресеа ко не нормални се до финалето али после во финалето беше нешто по друго затоа шо ја бев тој што одеше на ризик и јас бев тој што немаше да ми биде жал ако изгубам ...

Честитки за победата, а каков турнир беше колку играчи, колкав бај ин....инаку да во живо е многу по друго одколку онлајн, чуството е многу по друго и адреналинот е на повисоко ниво

Честитки за победата, а каков турнир беше колку играчи, колкав бај ин....инаку да во живо е многу по друго одколку онлајн, чуството е многу по друго и адреналинот е на повисоко ниво
Фала за честитките ,не е којзнае шо али колку да се рече турнир ,скоро секоја вечер се собираат група од 10 одбрани луѓе и играат на прилично мала сума на пари за бај ин 300 денари (не секогаш е 300 али ете вечерва така беше ) , на масава од 10 играчи скоро сите добри да не речам и подобри од мене добро јас не ни се сметам за покераш пошто и немам 18 години ,имаше и 2ца кои беа во првите 40 на турнирот организиран од Дејан Димов едниот од нив беше и во првите 15 ама немаше среќа шо се вика не го сакаше карта и губеше чипови на блиндите ...

Другар збориме за во објектот во Аеросром?
Ако не ти е тешко кажи колкав е влогот и нешто повеќе ако можеш.
Поздрав.

На покерстратеџи додадена и EverestPoker собата каде може да се искористи почетниот капитал. Конечно друга соба за и јас да можам да го искористам ова.

На покерстратеџи додадена и EverestPoker собата каде може да се искористи почетниот капитал. Конечно друга соба за и јас да можам да го искористам ова.
Одлично, ако има потреба од помош со квизот, викај ;)

Како вчерашниот покер парти во ле гранд македонија не памети ,алал да ни е .
Со мене имаш две опции =
1 . СТАНИ ОДМА
2 ИЛИ КЕ ТИ ЗЕМАМ СЕ .

Луѓе ај да ги прашам поискусните покерџии ..

1. Најдобар покер клиент за играње (за фрирол-ови па и за реални пари) ?
2. Како има шанси да стигнеш на овие светски натпреварувања ? има нешто квалификации за истите или мора првен на интернет да поминеш некои чекори/натпревари за да стигнеш до таму ? Ај објаснете го ова подобро ако сакате, и уште нешто мора да имаш 18+ за уопште да можеш да играш на такви натпреварувања ? Зошто ми се чини до сега немам видено ниту еден помлад на таквите натпревари.
3. Во Македонија во живо каде се игра покер, колкави се влоговите/наградите и мора ли и таму 18+ ? :)

Ај пишете кој знае..

Луѓе ај да ги прашам поискусните покерџии ..

1. Најдобар покер клиент за играње (за фрирол-ови па и за реални пари) ?
2. Како има шанси да стигнеш на овие светски натпреварувања ? има нешто квалификации за истите или мора првен на интернет да поминеш некои чекори/натпревари за да стигнеш до таму ? Ај објаснете го ова подобро ако сакате, и уште нешто мора да имаш 18+ за уопште да можеш да играш на такви натпреварувања ? Зошто ми се чини до сега немам видено ниту еден помлад на таквите натпревари.
3. Во Македонија во живо каде се игра покер, колкави се влоговите/наградите и мора ли и таму 18+ ? :)

Ај пишете кој знае..

Па за фриролови најдобри ми сојат 24hpoker i Bwin. Фриролови имаш на секоја соба само побарај ги. За пари најдобри според мене се pokerstars и fulltilt poker. Имаат огромен број на играчи и секакви игри и турнири. На сите страни има фриролови и со некаков бајин турнири кои водат до пласман на некое од тие светски турнири, и да мораш да имаш 18 години.

Стварно јак филинг еј. :) Еве веќе подолго време како што играме, и уште и уште ми се игра. Иначе доброто од цело тоа играње е што и покрај толку време играње, не го зголемуваме влогот, и сите играме онли фор фан, да тепаме време, а не да добиеме нешто од тоа (освен едно дете, знаеш кое е) :D

Иначе на тој турнир ја испаднав одма пред финалето. Игравме ја Паранормал и уште еден, и кога останавме тројцата имав највеќе чипови, али на поп и џандар ги изгубив повеќето и после тоа не ме сакаше картата. :)

Не се сметам за некој јак играч, сеуште сум и подоле од аматер, али како што кажав погоре, за тепање време и убивање досада, доволно разбирам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom