Покер

• Креатор на темата Креатор на темата Montes
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е лобито на турнир кој моментно се игра на покерстарс каде што влезот е 25 000 долари, а апрвата награда е половина милион долари. Она што е интересно е дека учествува и некој од Македонија. Иако постои веројатност да е Грк, бидејќи има Грци кои играат со македонски податоци заради данокот кои ним им го земаат.

pok.jpg

И јас имам приметено многу Грци со Мк статус на ПокерСтарс
Играв 5-месеци 1долар SNG после играв 4-месеци 5еу cash games па 2 месеци 10еу cash сеа почнав 20еу иако сум профитабилен и на овие стакес мислам дека почна стресот да ме фаќа по малце, мислам дека влегов малце прерано и осеќам во свинговите по 100(+-) еу дневно. Али се привикнувам по малце.

Патем два coolers: :D Месецов ми е луд само вакви ситуации имам.
upload_2017-9-18_12-34-8.png

One for the good guys:

upload_2017-9-18_12-29-46.png

Deneska imav edna od onie sesii High Variance! :)
Da pocnam so coolerov
upload_2017-9-24_15-28-28.png

I na kraj Najgolemiot cash game pot sto sum go imal do sega (400bb). :icon_lol: Deep Stack Pocker! Ne igraj pot out of position so slabi spekulativni race koga si deep.

upload_2017-9-24_15-42-32.png

Wow rakava ludnica SF vs Quads i e vo 5200$ buy in turnament. E ova e Bad beat for Life.
Link od videoto https://www.youtube.com/watch?v=14ZKZCrv5N0

Прегледај го приврзокот 177940

На мој пријател кој мислам дека е најдобриот турнирски покер играч во Македонија му се има случено буквално истото. Имаше капак деветки во рака, се отвори флоп 7 8 9 во каро. Чек, чек, на турн дојде уште една деветка. Бет, рејс, алл ин, ликот имаше 10 џандар каро во рака, имаше флопнато стрејт флеш.

Ја имаше раката некаде на фејсбук поставено, не можам да ја најдам сега.

Последно уредено:
Re8uZ, mislam deka ja ima na boomplayer rakata ja imam gledano ...

Eve ja rakata, $700 buyin, mnogu bolno haha: https://www.boomplayer.com/23170031_562F448472

Edit: Inace da, MITS 304, kako i damourinio, gortsos, ILIOS72 itn. se grci registrirani kako makedonci.

Re8uZ e mislam ednistven makedonec koj redovno igra high stakes turniri.

Da spodelam nekolku gordi momenti od denesnata sesija. :) I zasto poker cash games e strategiska igra.

Preflop:
221221 raises to 0.60
newage2 calls 0.40
upload_2017-10-3_15-38-21.png

Flop:
221221 checks
newage2 bets 0.84
221221 raises to 5.20
newage2 calls 4.36
upload_2017-10-3_15-42-14.png
Turn:
221221 bets 44.63 - All In
I tuka imam teska situacija i odluka. Iako deluva auto-fold situacijava sepak koga razmisliv poubavo zakluciv deka nema full house zaso kako prvo ja blokiram par 77 a i ne bi otisol all in so FH(edinstveno e par 66 ama toa e mnogu mal broj na kombinacii vo sporedba so bluf), isto taka mislam deka dokolku imase 9 vo raka ke odese bet - call na flop a sigurno ne bi raizal 9 na vakov board i plus dokolu imase 9 pak imav outs ali nekako smetav deka ili TJ ili nekoja 8 vo raka imase. Se resiv za call, iako dosta marginalna situacija 50-50 e realno ne veruvam na dolg rok deka pravam mnogu pari i sto i da odlucis na dolg rok profitot e isti.
upload_2017-10-3_15-46-12.png

River:
upload_2017-10-3_15-55-3.png

Imav use edna jaka raka na brzinka.

Preflop:
newage2 posts the small blind 0.10
gimmuchipz posts the big blind 0.20
Dinker211 raises to 0.60
6sector folds
newage2 raises to 1.80
gimmuchipz folds
Dinker211 calls 1.20

Flop:
newage2 bets 2.66
Dinker211 calls 2.66
upload_2017-10-3_15-58-28.png

Turn:
newage2 bets 6.38
Dinker211 calls 6.38
upload_2017-10-3_16-4-4.png

River:
newage2 checks - Normalno tuka mislev deka ima nekoj As so 9 ili Ks so 9 ili pa TJ u sekoj slucaj mislev deka imase mnogu draws sto ke blefiraa ako otidov check zaso nema sansi da me stavi na T zaso otidov 3b preflop a deluva deka kaj nego e golema sansata da ima T, ispadna dobra odluka.
Dinker211 bets 14.57
newage2 calls 14.57
upload_2017-10-3_16-11-38.png

Покерска поезија е ликот. :cuc: Според мене во топ 3 играчи во светот, и број 1 по читање противници, нешто шо на Хелмут и Ајви им недостасува во завршници нa вакви големи турнири, али затоа надокнадуваат со други квалитети.

Покерска поезија е ликот. :cuc: Според мене во топ 3 играчи во светот, и број 1 по читање противници, нешто шо на Хелмут и Ајви им недостасува во завршници нa вакви големи турнири, али затоа надокнадуваат со други квалитети.

Хелмут е многу подобар турнирски играч од Негреану. Инаку, добар е Негреану, ама далеку е од топ 3 играчи во светот. Му недостига агресивност, тој е покер играч од старата гарда.

https://youtu.be/KbfAivIW1Dc
Go gledav vo zivo potegov znaci majstor e za citanje i plasenje na protivnicite ali kako so kaza stavro ne e vo top 3 i ne ni bil spored mene ali zaradi ova citanje na protivnicite mi e car i epten interesen. Nemam prateno odamna pogolem turnir imase dosta mladi perspektivni igraci toj shemion mi deluvase dosta nadezen neznam kako napreduval i kako igra momentalno..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

https://youtu.be/KbfAivIW1Dc
Go gledav vo zivo potegov znaci majstor e za citanje i plasenje na protivnicite ali kako so kaza stavro ne e vo top 3 i ne ni bil spored mene ali zaradi ova citanje na protivnicite mi e car i epten interesen. Nemam prateno odamna pogolem turnir imase dosta mladi perspektivni igraci toj shemion mi deluvase dosta nadezen neznam kako napreduval i kako igra momentalno..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ова е позната рака која Алекс Торели ја одигра очајно, ама баш очајно. Не е до Негреану овде, до Торели е. Не е возможно да не го платиш овој ал ин со сет петки. Во тоа време Торели беше многу тајт играч, сега игра многу поинкау. Веројатно од оваа перспектива и нему не му е јасно како не го плати на ривер.

Инаку, најдобар турнирски играч во моментов најверојатно е Федор Холз, а најдобар кеш играч Даг Полк, иако е невозможно тоа да се каже, повеќе вака за филмови правење. Том Дуан исто се врати во западната хемисфера, учествува во снимањето на новите епизоди на Покер афтер дарк, и повторно е страшен како што беше некогаш. Ова е по мене најдобриот блеф во историјата на покерот и тоа против Ајви. Скроз е луд.

https://www.youtube.com/watch?v=fSqkhN9Rqk0

Страшна рака изгубив баш сега .. со QK срце а противникот со А9 лист/детелина и братов крева од старт го плаќам и на флоп Q 3 6 различна боја овај пак крева го плаќам паѓа 8 и на крај ми иде ол ин и нормално го платив и му го даде А на ривер . Тоа се тие идиоти што врска немаат а ги служи среќата .

Страшна рака изгубив баш сега .. со QK срце а противникот со А9 лист/детелина и братов крева од старт го плаќам и на флоп Q 3 6 различна боја овај пак крева го плаќам паѓа 8 и на крај ми иде ол ин и нормално го платив и му го даде А на ривер . Тоа се тие идиоти што врска немаат а ги служи среќата .
Замисли Даг како се осеќа. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom