Подобро врапче во рака...

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Дали сте пребирливи? Кога имате нешто,,а ќе наидете на нешто подобро дали го оставате првото и се залетувате по другото само затоа што го немате или одите по принципот "Подобро врапче во рака,,отколку гулаб на гранка".....Дали можеби сте изгубиле некого на таков начин? Што мислите за таквите луѓе?
Јас на пример имам другарки што цела вечност се во потрага по 'вистинскиот',,но тоа не е затоа што не можат да си најдат таков,,напротив,,туку затоа што бараат некој 'совршен'....Тоа е затоа што луѓето понекогаш претеруваат кога се преценуваат себеси,,и воопшто на пример поставуваат услови..требало да биде ваков,,таков...Но ако не пробаат нема ни да дознаат нели?Сепак никој не е совршен........
Дали вие сте вакви? Го чувате ли она што го имате и кое ве прави среќни,,или пак го посакувате невозможното и поради тоа го занемарувате она што веќе го имате?
Дали некогаш затоа што сте барале подобро сте го изгубиле она што сте го имале?
Јас мислам дека треба да го чуваме и цениме она што го имаме и да не дозволиме да го изгубиме,,нормално доколку сме свесни дека вреди,,за било што....
Што мислите вие? Имате ли некое ваше вакво искуство?
:smir::smir::smir:

Ја сум екстремно пребирлив. Значи кога ќе најдам некоја, тогаш таа ми е се. Неможрам да најдам подобра бидејќи таа што веќе сум ја избрал ми е на врвот со све нај, што значи нема врапче во рака или на гранка. Нема подобра. Кога сум со една сум со една, имам љубов само за една!

ај да речеме дека подобро врапче во рака него гулаб на гранка...
и да го искористиме ова во љубовта: шо ако врапчето е свиња..? а гранката е близу, и гулабот покажува емоции...шо тогаш...

ај да речеме дека подобро врапче во рака него гулаб на гранка...
и да го искористиме ова во љубовта: шо ако врапчето е свиња..? а гранката е близу, и гулабот покажува емоции...шо тогаш...

Тогаш ќе се потрудиме да го грабнеме гулабот. :)
Од искуство!

Си се држам на своето, не летам до толку, од мое искуство не секогаш е тоа најпаметно и завршува баш како што ние сакаме, затоа.. :wink:

Ako celo vreme gulabot e na granka nema tuka sto. Zamav so rakata pa vrapceto v dzeb. Sto e sigurno sigurno e.

Подобро е со врашче ама и да си гулаб на гранка не е лошо зошто ако после тоа излезе нешто подобро што после?

Ako go imam vrap4eto, a me4taam po gulabot-e togas tesko se zadovoluvam so vrap4eto.:wink:(da ne bideme skromni), no sepak zavisi kakvo vrap4e e.
Ne e lesna odluka:back:

podobro vrapce vo raka otkolku gulab na granka
zadovolete se so vrapceto da ne go izgubite i toa zosto gulabot si e na grankata i da pokazuva emocii na grankata si e

Зависи..зависи и какво е врапчето и на која гранка се наоѓа гулабот...:)Ако е поблиску некаде гулапчето ќе пробам да го дофатам него,ако не,ако барем врапчето малку ме бендисвит ќе го задржам,а ако и тоа не ми се бендисува ќе си седам со празни раце се додека не начекам некое друго врапче или гулапче...:)..Па да бирам меѓу нив..

Јас не сум пробирлив, на мои години, боја на кожа, изглед, години па ни пол не ми се битни...

Ako celo vreme gulabot e na granka nema tuka sto. Zamav so rakata pa vrapceto v dzeb. Sto e sigurno sigurno e.
ќе го угушиш врапчето у џеб бе...
Зашто би се моткал со врапче кое што е свиња?
/me tries to imagine this pig-bird :pos:
хаха...u never know...
/it was a metaphore, until u said "/me tries to imagine this pig-bird...", now i am trying to imagine it too :pos::pos::pos:

Зашто би се моткал со врапче кое што е свиња?
/me tries to imagine this pig-bird :pos:
Поголема звучност има bird-pig...не знам дали имаш гледано south-park имаше man-bear-pig.
Half man half bear pig...or half man bear half pig...or half manpig...:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom