Све зависи од каков тип на човек си. Јас можам да учам и од туѓи и од свои. Учам од туѓите грешки затоа што можам да гледам каде грешат. А работи кај што никој друг пред мене не ги пробал (или барем јас го немам видено)... Е тогаш учам од мои грешки 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zavisi od samiot chovek...dali toj mozhe da se stavi na tugjo mesto i da razbere shto bi mu se sluchilo vo nekoja situacija ili tolku kje mu e teshko, i kje mora samiot da go pomine toa....lugjeto treba da se stavaat na tugjo mesto, najdobrion nachin za da se razbere nekoj....Има една реченица која што ја прочитав и ме замисли,а идеше отприлика вака:
Будалите учат од сопствените грешки,а мудрите од туѓите.
Треба ли да осетиме нешто на своја кожа,за да сфатиме дека е погрешно па да се поправиме или пак подобро е да ги гледаме туѓите грешки па да се трудиме да не ги направиме истите?
Дали човек подобро може да ги увиди работите и своите грешки ако него му се случат или не е тоа така?
Дали ако учиме од туѓите грешки,не можеме да стекнеме повеќе искуство или напротив?
E ti si poseben slucaj. Si imas kreirano sopstvena kategorija.Јас не пример не учам ни од туѓи, ни од свои. Секогаш си одам со глава во ѕид и си ги повторувам константно грешките.
Ама кога ќе видиш тука има некој како парадокс. Ако сите учиме од туѓите грешки, кој ќе прави грешки за да можеме да учиме од нив?
....Паметниот учи од грешките на другите....
...глупавиот од сопствените.....
Кажано од страна на некој од познатите филозофи.....:baeh:
Ама кога ќе видиш тука има некој како парадокс. Ако сите учиме од туѓите грешки, кој ќе прави грешки за да можеме да учиме од нив?