Подобро се учи од свои или од туѓи грешки?

па јас учам од своите грешки ќе се обидам да го урнам ѕидот со лупање глава од ѕид ...и кога ќе ме заболи главата тогаш ќе ми текне дека не се руши ѕид со глава
А другите гледаат од страна и учат...дека со глава не се руши ѕид

Секако од своите грешки се учи подобро.Зборувам од искуство :wink:

Мислам дека од своите грешки најдобро учиме.Тоа ни помага да созрееме и да се подобриме во секој поглед.Сепак луѓе сме грешиме ама кога ќе ја научиме лекцијата за понатаму ќе знаеме и ќе може да донесуваме правилни одлуки.

Никој не е совршен, така да постојано сме изложени на опасност да направиме некаков вид на грешка.Но, тоа не прави луѓе со искуство кое може само да се стекне, но не и да се наметне.
Во врска со дали е подобро да се учи од својата или од туѓата грешка би рекла дека можеби на некој начин е подобро да се учи и од двете, но ретко кој го практикува тоа:toe:

Sakam da ucam od tugji greski,ama sepak nekoj raboti treba da se pocuvstvuvaat na svoja koza za da se razbere podobro greskata

највеќе се учи од сопствените тоа е факт,али не се исклучува и другата опција а тоа дека се учи и од туѓите,но сепак вторите се понезабележителни грешки зашто претставуваат болка на друг а не на самите нас

Ofkors deka najdobro se uci od greskite na drugite . Ako nekoj se drogira i umre od droga - treba da ucis od greskata negova . Taka ke naucis deka drogata ne cini :) Ako nekoj se kurci i se perci i se spberat tro poopasni momci i mu ja iskrsat glata eve ti nova lekcija - Da ne se siris vo ramejncite kako paun i da se kurcis oti ke te zgazat kako pikavec :) Taka pravat pickastite momci , ucat od greskite na drugite ... Ne e toa za mene , jas sakam svoi iskustva .

Подобро би било да учиме од туѓите грешки,ама сепак подобро се учи од своите...

Jas mislam podobro se uci od svoite greski.

Треба да се учи од своите грешки али исто треба и од туѓите..

Од свои.
Друго е ко ќе почуствуваш на своја кожа...

И од свои и од туѓи,ама од свои подобро бидејки тоа што си го згрешил и си го остетил на своја кожа нема повторно да го направиш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom