Под прикритие

• Креатор на темата Креатор на темата BaiGanio
  • Време на започнување Време на започнување
Серијава ко за балкански услови е бомба. Сценариото е горе доле издржано, продукцијата е беспрекорна ликовите се добро одбрани и изградени, имам мала замерка на глумата на главниот јунак што е потпросечна, ама се на се алал вера на БНТ.

Слепцине од МТВ со сите пари што ни ги дерат треба да си земат да си ги чукнат тоа тимбите малку.

390487_1742575969216463_2027430281_n.png
омилен лик заедно со Косм што не можам да го прежалам​

Верувам дека низ целиот свет би ја гледале да има англиски превод. Ја изгледав и втората сезона, какво добро финале, мерак:D Е сега малку ми е криво што
толку бргу отиде Сани, ама јак човек не можеш толку лесно да го заебеш, а и со татко му, баш очекував да успеат, па отпосле да му направи некој проблем на Мартин да го разоткрие, но отиде прерано(y)

mn dobro parchre :) edvaj cekam da ispadne nova sezona, neznam dali ke ispadne za brzo, no ima nekoj najavi a vaa sezona ke bide ke ima i delovi od filmot snimeni vo makedonija potocno vo strumica...

ќе може некој да ја преведе строфава ?
Получи SMS и ти светна крушката,
влизаш в борч да натопиш чушката!
Дебнеш кучката,дробиш,дробиш бучката.
Кривиш джуката,чупиш тарамбуката.
В клуба сe "dence" като ку-ку-Куката!

ќе може некој да ја преведе строфава ?

Сите зборови са жаргони ( slang ) во бугарскиот jaзик.

Получи SMS и ти светна крушката
ти светна крушката се користи като збор коj значи - ти доjде мисла, идеja
борч е долг, разход на пари, да натопиш чушката като жаргон значи да правиш sex.
Дебнеш значи следиш таjно, кучка - bitch.
джуки - устни, кривиш джуката, чупиш тарамбуката на жаргон значи правиш страшна, грда фаца
Во клуба си ''денсим'' като Куката. Тук денсим значи танцуваме ( dancing ):свиркам:

Сите зборови са жаргони ( slang ) во бугарскиот jaзик.

Получи SMS и ти светна крушката
ти светна крушката се користи като збор коj значи - ти доjде мисла, идеja
борч е долг, разход на пари, да натопиш чушката като жаргон значи да правиш sex.
Дебнеш значи следиш таjно, кучка - bitch.
джуки - устни, кривиш джуката, чупиш тарамбуката на жаргон значи правиш страшна, грда фаца
Во клуба си ''денсим'' като Куката. Тук денсим значи танцуваме ( dancing ):свиркам:

фала за преводот , а дробиш бучката што значи

Не сум ја гледал серијава ,ама од тоа што видов некој исечоци и трејлери изгледа доста добро.

Ехх кога во Македонија би се снимало некоја ваква серија ,МТВ да сними а не само да снимаат со години историски сериски филмови за војводите Гоце Делчев,Даме Груев,Никола Карев и др

Од кога ja изгледав јас ехе хееее :D

Бугарска верзија на Долина на Волците. Мене не ме фасцинираше нешо филмот, обичен мафијашки филм, борба за престиж, за пички, за дрога, и тоа е тоа. Ама реално гледано скап филм. Не ми е јасно како можат булгарите да снимаат вакви скапи филмови, а динар немаат :pos:

Иначе јас почнав да го гледам поради јазикот на кој зборат, еден вид на комедија, целосно лудило ми беше. И после продужив да го гледам ради рибата на џандаро и си го изгледав цел :D

Од кога ja изгледав јас ехе хееее :D

Бугарска верзија на Долина на Волците. Мене не ме фасцинираше нешо филмот, обичен мафијашки филм, борба за престиж, за пички, за дрога, и тоа е тоа. Ама реално гледано скап филм. Не ми е јасно како можат булгарите да снимаат вакви скапи филмови, а динар немаат :pos:

Иначе јас почнав да го гледам поради јазикот на кој зборат, еден вид на комедија, целосно лудило ми беше. И после продужив да го гледам ради рибата на џандаро и си го изгледав цел :D

Значи нема врска дека е бугарска верзија на Долина на волците.Серијава е фантастично парче како роман што не можеш да го оставиш додека не го прочиташ цел,најдобра серија со ваква тематика на Балканот до сега.Огромно браво за БНТ.Така е и со сезоните 3 х 12 епизоди.Вчера читав дека всушност дејството се преместува во Лондон и на уште неколку други европски метрополи и дека Нина Добрев(цурата од Вампирски дневници која е всушност Бугарка по потекло) ја одбила улогата на Нија Туџарова и се бара нова актерка.Одвај чекам да излезе четвртата сезона,а бугарскиот ми оди перфектно така да немам проблеми со разбирањето :cool:

http://www.slava.bg/news/52982.html

абе како нема врска дека е бугарска верзија на долина на волците. Сценариото потсеќа, однесувањето на актерите потсеќаат исто така.
Е сеа може ќе искочи дека копијата е бољи од оригиналот, откуд знаш ;)

Какова долина на волците турците да не ги имаат измислено криминалните серии.
Ако е така кој ја гледал руската серија Бригада која е слична е уште порано снимена 2000г Серијата е одлична.

Си можел тоа во спојлер да го ставиш за Џаро и Иво.:(
Инаку синоќа ја завршив третата сезона, одлична е и доста реална е серијава, не е како некоја каде ликовите ги гледаш до крај се едни исти, се извлекуваат, овде повеќето фаци во серијава изгинаа. Супер!(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom