- Член од
 - 21 јануари 2009

- Мислења
 - 8.831

- Поени од реакции
 - 8.863

Не се рачунаат така невработените како што напиша. Не можеш во невработени да ставиш и основци и средношколци и пензонери и студенти и луѓе што не бараат работа. Работоспособни насление беше негде околу 950 000 од кој 300 000 невработени а 650 000 вработени и од таму доага процентото 31% невработеност ме мрзи точно да го барам соодносот ти кажав како се гледа невработеност а дека 31% е невработеноста е точен податок.. Инаку Економијата не е месење леб да ставиш квасец па да брзо време да порасне тестото, многу покомплексна. И не е битно дали една фабрика ќе отвори 2000 работни места или десет фабрики по 200 вработени ќе направат 2000 вработени колкку што е битно тие фабрики да создаваат повисока додадена вредност да пренесат знаење технологија и нормално повисоки плати. А таков профил на фабрики се во Бунарџик таков профил на фабрики и фалеа во последните 20 години. Една фабрика на Џонсон Мети со 500 вработување вреди повеќе од некоја фабрика на гркот јорго со 2000 вработени кој што ќе земаат 100 евра плата ама нели 2000 се. поздрав се надевам ми ја сфати поентата
Јас ја сфаќам поентата, ама како сакаш врти, далеку е сме од ,,за пофалба,,.
Јас тоа сакам да го кажам.