Почина Пјермарио Моросини

• Креатор на темата Креатор на темата Шурикен
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа не е причина за инфаркт, уствари може да е причина ако тој тежок и напорен физички живот го комбинираш со алхохол, дроги и стимуланти... ако се умираше поради спорт никој немаше да тренира. Него жална приказна, за неговото семејство, за неговата несреќа и немањето можност да добие брзо помош од лекари на лице место. Нека почиваат во мир, тој и сите луѓе што умираат секојдневно, таков е животот, суров.

И Марадона шмркаше па ене го здрав и жив 100 кила има си зима огромна плата во Ел Ал Некој Си Катарски Тим ...

не е секој организам ист :)

Aутопсијата ќе одговори точно што е причина за смртта но се шпекулира дека некој претходен дуел каде ја удрил главата може да е причината за овој немил настан

An autopsy will be held on Monday, but already there are suggestions the cause of death may not be a heart attack.
“The initial cause to spark the cardiac arrest could be of another nature, for example neurological. Everything will be clarified in the autopsy,” said doctor Paloscia of the Pescara hospital.
It is possible the collapse was caused by an aneurysm (a swollen or even burst blood vessel, most often in the brain), especially as a few minutes before the incident he had accidentally clashed heads with Pescara player Emmanuel Cascione.

Исто така се огласија и од фудбалскиот клуб Удинезе од каде се вели дека они во иднина ќе се грижат за сестрата на Моросини.

Verratti: "I saw that the ambulance couldn't enter, so I ran over to get the stretcher to not lose any more time."

561106630.jpg

Ќе ја затвориме темава и да го оставиме да почива во мир човекот ?

Борец за тие што ги сакал, за да успее во фудбалот кој го правел најсреќен за да им даде подостоен живот на неговиот брат и сестра по смртта на неговите родители !!!
Жално жално нема зборови со кое може да се опише страдалничкиот живот на човеков ...
Почивај во мир Играчиште... сега си меѓу оние кои ти значат и за кои си се борел !! :place:

Не, нека остане темава за искажување почит и поздрав. Нека ја кликнат што повеќе за да прочитаат какво минато исполнето со проблеми имал играчов и пак не се откажувал.

Многу ме нервираат Италијаниве со ова аплаузов. Зошто не можат да молчат во вакви прилики, како остатокот од светов...

Многу ме нервираат Италијаниве со ова аплаузов. Зошто не можат да молчат во вакви прилики, како остатокот од светов...
Тоа демек за атер на играчот. Тој повеќе би сакал да чуе аплауз отколку да се молчи. Моја претпоставка...

Им ја знам логиката, ама ме нервира таа навика што ја имаат. Има причина зошто чинот се вика „минута молчење“ а не „минута аплауз“.
Жабари...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom