Почина 15 годишно девојче

• Креатор на темата Креатор на темата MiniTurtle
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нека почива во мир,жално е кога некој помал од тебе 1 година починал.
Ама исто ми е жал и за возачот на ,,удрената" кола.Ни крив ни должен ќе си го носи девојчето на душа :(

Битно твои глупи коментари увек су туј.
Градоначалник е крив што кумановци не знаев да возив, немав сообраќајну културу и немав грам мозак.
Ти мислиш они знаев како се вози по кружан ток? Сумњам дека и ти знаеш...

Сочувство до фамилијата, трагедија голема.

Не е тема ни време ни место да се расправљам сс тебе.На другу тему ќе ти кажу дали уму да возу.

Греота девојчето ни криво ни должно си отиде. :( Ова е луда држава

овој цитро, тука што е на форум, нема пост а да не го спомне Циц. Како божем циц секој ден му доаѓа дома му брка у фриждер и му го пие целото млеко у тетрапах и му го враќа празно. Значи поима немам што врска има он со циц, али јебига....
А и читам Албанци со рентакар се курчеле низ градот а цела година копат гомна. Епа штом он иде тамо у пичку материну и копа гомна, ондак заслужено нека си вози не рентакар, него лично негово ферари и штои да е, нека му даде господ, заслужено е. И не е луда држават него светот е луд, значи оваа е глобално и оваа се случува секојдневно низ светот.
Нити знам дали македонец е возачот, нити знам дали е американец. Битно лошо е.
Вакви лоши работи се случуваат. И нема назад.

овој цитро, тука што е на форум, нема пост а да не го спомне Циц. Како божем циц секој ден му доаѓа дома му брка у фриждер и му го пие целото млеко у тетрапах и му го враќа празно. Значи поима немам што врска има он со циц, али јебига....
А и читам Албанци со рентакар се курчеле низ градот а цела година копат гомна. Епа штом он иде тамо у пичку материну и копа гомна, ондак заслужено нека си вози не рентакар, него лично негово ферари и штои да е, нека му даде господ, заслужено е. И не е луда држават него светот е луд, значи оваа е глобално и оваа се случува секојдневно низ светот.
Нити знам дали македонец е возачот, нити знам дали е американец. Битно лошо е.
Вакви лоши работи се случуваат. И нема назад.

Инфраструктура бе бате инфраструктура! Нема инфраструктура,а и тоа што има не е асално,тоа што се прави е бетер по не асално. Мене кур ме боли за градоначалника,боли ме тој што ништо не функционира како што треба у Куманово. Направена раскрсница - лошо направена.Асфалтирана улица - лошо асфалтирана,се распаѓа за неколку месеци.Нема тротоари,нема банкини,нема знаци низ град и околу град..Нема ќорав кружен тек, пола семафори низ град не работат..Нема паркиралишта,се паркира на булевари и по улици..а се наплаќа 30 ден. саат..Не функционира пајак служба,полиција казнува селективно,нема обележани пешачки премини,нема подземни пешачки премини..нема надземни премини..нема хоризонтална,нема вертикална сигнализација,не се работи по закон,по пропис...и после кога ќе се деси ваква работа..о куку леле..судбинааааааа,се случуваат вакви лоши работи,а цитро е будала он незнае што збори.

Отсекогаш се возело брзо, но чинам дека после законот со кој се дозволи увоз на коли од странство, каде нагло се изнакупија пасати, бемвина, мерџој, се подигна и лудото, брзо возење низ улиците. Јас кога поминувам на пешачки ако зачекам кола на 20 метри ја оставам да помини, па тек потоа. Дури и кога возам велосипед, не се чувствувам најбезбедно, ценејќи по колите кои се разлетуваат. Некни мали дечиња си купуваат ужинка од пекара веднаш наспроти економското средно училиште, а на сред улица со полна брзина прелетуваат запечени сељачишта кои сакаат да клецнат од тие потрошените курви кои се дразнат по брзи автомобили. Полициски возила на терен послабо, или пак онака ради реда стојат и запираат некој истумбан крш кој едвај се движи, чунки тој нема документи, а не овие брзиве, стегнативе коли. Од такт ме вадат вакви работи. Жално е за фамилијата што од нигде никаде како пареа им исчезна чупето од раце.
Како да се подигни оваа шоферска СВЕСТ, КАКО?!

Инфраструктура бе бате инфраструктура! Нема инфраструктура,а и тоа што има не е асално,тоа што се прави е бетер по не асално. Мене кур ме боли за градоначалника,боли ме тој што ништо не функционира како што треба у Куманово. Направена раскрсница - лошо направена.Асфалтирана улица - лошо асфалтирана,се распаѓа за неколку месеци.Нема тротоари,нема банкини,нема знаци низ град и околу град..Нема ќорав кружен тек, пола семафори низ град не работат..Нема паркиралишта,се паркира на булевари и по улици..а се наплаќа 30 ден. саат..Не функционира пајак служба,полиција казнува селективно,нема обележани пешачки премини,нема подземни пешачки премини..нема надземни премини..нема хоризонтална,нема вертикална сигнализација,не се работи по закон,по пропис...и после кога ќе се деси ваква работа..о куку леле..судбинааааааа,се случуваат вакви лоши работи,а цитро е будала он незнае што збори.
Што сакаш направи - џабе е. Шоферска свест куде нас ќе си остане иста. За тебе раскрсница е крива, а не идиот - возач.

подобро да убиеш некој во државава него да силуваш пу ти ебам законите
нека пичива во мир :(

Катастрофално лоша раскрсница.Али добро,битно Зоки Циц е најдобар градоначалник.

Како можеш бе брат, се ова што го кажа лоша раскрсица, лошо проектирана и доста идиотски се осеќаш кд ке те фатив два семафора на дистанцу од десет метра, туј си потпуно управо, ама како можеш одма да мешаш политику сс овакв настан, па неможе циц на некога алкохолизиранога џандара да му збори на радио да не вози 150 км/ч и под дејство на алкохол, се што кажа за раскрсницата си во право ама не мешај каде не треба политика, ова е тажен ден за цела МК не само за Куманово поради грешка само на некој си алфа џандар, а ти се избацуваш како за тоа Циц него бивало.

И читам тука сите купувале БМВ, Ауди, Мерцедес... , немало знаци, немало семафори, немало џандари, не е во тоа проблемот се има, само не се поштуваат и ние како народ сме си клети, знаци има ретко кој ги гледа, џандари има исто ко да ги нема секогаш се наоѓа некој џандар што на вујкони пријател е пријател, несакам ни да зборувам за да забегаш да возиш во албански дел од градот, прво се крстам да не направам некоја беља а потоа отварам 4 очи див запад, сами те сме си криви, на октомвриска во Куманово и на 3-Македонска е дозволено 40 км/ч, а не се сеќавам последен да сум видел или приметил ова да го поштува (со исклучок на авто школите), како и да е сочуство до родителите, преголема болка е ова за нив

Не е волан за секого.

Понекогаш Господ носи многу чудни одлуки...Срце ми се распара кога ќе прочитам ваква работа.
Замисли, госпот станал утрово, се истуширал, се избричил, проверил мејл и си рекол "хмммм што да правам денес?".....
И мислел, мислел, и си рекол упм све, ќе пратам еден Шип да прегази 15 годишно девојче.

Дај бе не ставајте слики. Еве го па еве го девојчето. Го има на она мизернине портали, тие па фејсбук уште да линкуваат им ебам непрофесионалните.

Нека почива во мир и само да напоменам дека вака за малку брат ми пред недела дена ќе настрадал. Ми кажа дека пред него прелетал некој мајмун, со голема брзина пробал да ја фати S кривината (некои знаат за која им зборам). Од Бардовци накај Ѓорче ама од тоа што е мизерен патот и неприлагодена брзина, удрив во тротоар, па во билборд и на крај во двор завршил. Брат ми во моментот чекал на пешачки да помине.

Средновечен маж со четири (според брат ми) дваесет годинишни моми.

Ќе кажете, млад бил, неук, ваков таков.

Затвор за вакви.

Нека почива во мир, греота девојчето. Но имајте предвид без разлика ставете му се во кожа и на возачот кој што ја удрил, прочитав дека малку било 2,5 год затвор? ...не е малку, не се случило тоа намерно и тој не сакал и тој е греота, тој ради овој случај треба сеа цел живот в темнина да помине и секој божји ден таа слика ќе му се врти пред очи, тој пак ќе живее со овој случај и ова може да се случи на секој еден од нас, не дај боже. Страшно, но таков е животот суров. Сепак, чоек ќе рече судбина, од пишаното не се бега :(

Нека почива во мир, греота девојчето. Но имајте предвид без разлика ставете му се во кожа и на возачот кој што ја удрил, прочитав дека малку било 2,5 год затвор? ...не е малку, не се случило тоа намерно и тој не сакал и тој е греота, тој ради овој случај треба сеа цел живот в темнина да помине и секој божји ден таа слика ќе му се врти пред очи, тој пак ќе живее со овој случај и ова може да се случи на секој еден од нас, не дај боже. Страшно, но таков е животот суров. Сепак, чоек ќе рече судбина, од пишаното не се бега :(
не е малку? море казните у македонија се ептен благи.... како можеш да кажеш дека за убиство на човек не е малку 2 ипол години? - тој ке ги одлежи тие 2 ипол години и пак ке искочи - ке има грижа на совест не викам не. - што да кажат родителите на тоа девојче? дали тие 2 ипол години одлежани во затвор ке им значат на нив нешто? - и околу тоа не е намерно... не викам дека е намерно ама ти свесно да возиш повеќе од дозволеното по автоматизам треба да си свесен и за последиците кои можат да настанат! тие сообраќајни знаци не се ставени туку така. 100 пати сум кажал и пак ке кажам. кај нас у државава треба многу возачки да се одземат само лошо е што не се превзема ништо во врска со тоа па затоа и невини луѓе гинат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom