PMG Kolektiv

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
А ако праиме муабет за Мирко......Еден ист сет му го имам слушано преку 5 6 пати.Се кладам дека секој шо слушал негов сет ги слушал вечните Блу мандеј,Тига - Плежр фром д бејс.....а да,и Чолич - Пусти пусти моду :kesa:
aj ne preteruvaj!ima deckoto svoi momenti!i ne zabeguva so Tiga i takvi stvari!

Не, само беше warm up dj пред настапот на Tiga на Таксират 9 :)
Моментално барам некоја постара тема за PMG, МОРА ДА ИМА, знам дека пишував пофални зборови за нивниот прв албум Rezonator.
Здравје, и новиот ќе го купам, оригинал, аф корс. Преретко им одам на журки, ама и ова е начин да се даде подршка на овој интересен колектив.

Едит: благодарност до viktor_mak што ја најде темата па ги споив.

Абе луѓе никој не беше у Колосеум вчера?!
Дај пишете како било, шо се пуштало (дали само своја или и туѓа музика се вртело), каков народ имало и слично.
И дајте бидете поактивни на темава, нема смисла темите за геј-геј и компанија да имаат повеќе мислења од оваа. :)

Едит: Tonchie секогаш сум тука кога треба интервенција околу форумот МУЗИКА.

Pmg ми се тотално лудило... Да ги сакам нивните песни... Така некако баш прогресив се осеќам

абе само една знам и таа ја слушам и ми се допадна јака е :D PMG Kolektiv- Disko Band :D

Новиот албум им е супер, иако имам слушнато само неколку траки.. Пиво фест кант вејт..

денот кога ќе прекинат да прават музика ќе го славам како втор роденден, а ако се погоди да е празник ќе го земам за куќна слава.

Скопјанка и Манекенки од првиот албум се добри песнички ;)

Да не беа PMG Kolektiv и општо PMG Recordings ќе немав македонска музика за слушање, среќа постојат.

А за Мирко Попов - Мирко Попов е цар ( скратено "идолот" ко што го викам ја) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom