Плоштад ПЕЛА, СРЕДА 27-ми февруари 19:00! МИТИНГ!

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
VELICENSTVENO be$e sinojka!
Srceto mi se napolni.
Dostoinstveno, gordo!
Mozebi treba$e da ima i dr.govornici, kako $to i be$e najaveno.

mitingzaimeto114it0.jpg

Трн, фала за линкот.

Нешто не ми ја отвара галеријата на кајгана. Добро ќе се среди се полека.

ЗАКОООООООООН!!!

protestpelazd8.jpg

[media]http://www.youtube.com/watch?v=1yh9KX6hU3w[/media][media]http://www.youtube.com/watch?v=GaSpFwMDJxU[/media]

А зошто би ме пцуел? Нека се има предвид, кога организираш организирај до крај, или пак да кажеја платетеси и дојдите и така и така ќе дојдевме.

Иначе колку за информација од Тетово имаше Еден автобус (од ПОЛЕТ начекавме па се расправавме да не превезе) 5-6 такси коли, и едно комбе во кое имаше околу 20 луѓе. Плус луѓе кои дојдоа со свои коли поради немање на организиран превоз.

Горд сум што присуствував на протестот и пак ќе дојдам па макар и пешки да одам.
бато, со оглед на моето возно искуство Скопје - Тетово - Да се надеваме живи и здрави ќе се вратиме во Скопје, си можел да ми јавиш за 20/25 минути ќе се нацртав во тетово и така од 18 часот немав што да правам, вие сте плаќале такси бреее :( 800 денари :|

него топ беше вчера, мислев дека ке трае подолго... но и тие саат/саати ипол беше ок. :)

Прекрасно, божествено, ми се полни душата кога ги гледам сликите и клиповите!

Браво за Македонците кои излегоа во толкав број! Браво за Македонија со вакви чеда!

Прекрасното и божественото во овој протест е изгнасено со вакви испади :

Инциденти по протестот против промена на името

По мирниот протест за зачувување на уставното име, неколку стотини млади луѓе се упатија кон грчката амбасада во Скопје.
Ги блокираа сите патишта кои водеа натаму и се обидоа да го пробијат полицискиот кордон. Специјалците ги чуваа сите приоди. Атмосферата во еден момент се вжешти и демонстрантите почнаа да фрлаат камења кон полицијата.
Запалија и неколку контејнери. На специјалците на помош им дојдоа „Алфите“ и успеаја да ги оддалечат од грчката амбасада.
Повеќе од два часа неколку стотини демонстранти ги блокираа сите улици кои водеа кон грчката амбасада. Се случија некои помали инциденти, фрлаа камења кон полицајците, но специјалците успеаја да ја разбијат толпата.

[MEDIA]http://fr.youtube.com/watch?v=gwsFzyyjX_s[/MEDIA]​

Полицијата го уапси Никола Георгиев, познат како командант Коки, осомничен дека ги поттикнувал демонстрантите да прават инциденти. Искршени се стаклата на две полициски возила и неколку прозорци од становите од околните згради.
Се почна од протестот на плоштадот „Пела“ во Скопје за зачувување на уставното име. „Македонија, македонски, Македонци - само тоа го признаваме“, беше пораката што ја испратија организаторите.
Мирниот протест избега од контрола. Но, огромното полициско обезбедување пред грчката амбасада беше распоредено неколку часови пред да почне митингот.

Срамота! Не е вакво нешто во наша полза. :kesa:

Мацедалиен, ти гарантирам дека медиумите ја пренапумпуваат работата.

Неспособни, исфрустрирани дебили, кои не им текна да го истакнат и кажат доброто. Ова се некои посебни, поединечни групи и тоа претежно се помлади и сакале да испаднат џекови.

Сега веќе ми се потврди моето знаење зашто НЕ гледам телевизија.
Морони...

Tocno moroni vi aplaudiram za mirniov protest koga gi gledav klipcinjata mi se polnese srceto, a tie deca ne trebalo ni domasnite da gi pustat da izleguvaat od doma ali sto e tuka e.....
Uste ednas brzvo za ubavo organiziraniot protest

Ниту јас не гледам телевизија : ми се пофали сеа на МСН некој дека искршил стакло од Грчка амбасада... Ниту е пренапумпана, ниту е напумпана - информацијата е таква како што е напишана!

И не - “мирен“ протест не се прави со кршење на стакла туку со палење на свеќи пред грчка амбасада и со штампање на некролог на Грција под изговор дека се погребува “Античка Грција“. Патем, може и мекици да се направат - со тоа би се обележало и раѓањето на новата “Биш Турски Пашалак Грција“. Тоа повеќе боли отколку некој да те мавне со камен по глава :wink:

Пример : еве како се реметат грци (обратете внимание на името на Грција). :)

Оној Латас на Сител ја најави веста за инцидентот како Чернобил да пукнал. Како едвај да чекаат новинариве да измислат нешто.

А1 еејјј на национална телевизија СРАМОТА

ова ли е Велија Македонецот или се лажам

гледа господ сите ќе одат слепи мамта мивна предавничка

тоа ти е македонче, секогаш сме пателе и ќе патиме од сопствените шивкачи.

СРАМ И АРАМ ДА ИМ Е, ЌЕ НИ ГО ИСПОГАНАТ ИМЕТО
А ТИЕ ОД ТОЛКУ ДОБРИ МОМЕНТИ ВЕЧЕРТА НАЈИНТЕРСНО ПРЕД ГРЧКА ИМ БИЛО.

А шо очекувавте : да распишат конкурс за Нобелова награда за мир? Чудни сте ми... :raz:

Вечета беше феноменална

поздрав до Crazy in Love, Скулгрл, Serpico, Тони, Тамара, Ламбе...
одлични бевте :aplauz:

Што сакате вие кога газдите на сите телевизии во државава се со партиски книшки:wink:
Тоа е тоа:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom