Плоштад ПЕЛА, СРЕДА 27-ми февруари 19:00! МИТИНГ!

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
kolku shto jas znam seto ova, ovie sobiri zapochnaa od edna idea. Mu pukna filmot na serpico i napisha post kade povikuva ludjeto da zastanat ispraveno i da protestriaat za zashtita na imeto. Dali e ova tochno?

Znam deka mnogu drugi ludje okolu serpico pomognaa da se realizirat ovie mitinzi.

Poentat e, sekoj od nas moze da napravi neshto za nashata kauza. A koj toa go pravi.

Jas isprativ e-mail do site makedonci koi gi imam na mojata e-mail lista so klipovi od mitingot. A gi imam mnogu. Lichno kje kontaktiram nekolku mediumi so koi imam odlichna sorabotka i kje gi kritikuvam zaradi nivnite proposti vo pokrivanjeto na ovoj nastan. Najvaznoto e toa shto iljadnici makedonci zastanaa zad branenjeto na nasheto ime.

За Охрид можам да потврдам.СДСМ градоначалник имаме јебига.:tapp:
А Битола е од ВМРО! Не почнувајте и тука со партии.. Требаше да тргниме во 3 и чекавме до 4 и нешто, се организиравме сами и тргнавме кон 4 и пол.. Стигнавме во Скопје околу 20:00 а протестот заврши во 20:30.. Миленко дојде кај нас, го плати и автобусот ни објасни шо и како било и него не смее да му се замери ништо.. ова што го направи е за почит!

Искуство за милион години. Никогаш нема да ја заборавам атмосферата, никогаш не сум се чувствувала погорда дека сум МАКЕДОНКА!

ne gi citav site strani, ako nekoj vekje pisal prostevajte :)

predlagam edno protesno pismo za nacinot na koj sto mediumite informiraa za protestite (za dvata) , isprateno na nekolku adresi, a preku elektronski pat da gi "bombardirame", so toa sto sekoj od nas koj ne se slozuva so nacinot na koj na javnosta i bese seto prezentirano od mediumite, ke isprati email so kopija od tekstot.

neka se izjasnat organizatorite, pa ako se slozuvaat, ke se najde koj da go napise tekstot :)

Dzabe da citas Serdare, toa bese obid, uspesen, na mediumite, i onie pod vlasta i onie pod kapata na opozicijata, za defokusacija na narodot od vistinskite problemi (IMETO i obidite za PREDAVSTVO, velepredavstvo i trgovija so identitetot) preku minimiziranje na uspehot na mitingot i fokus kon tepacki, nasilnici, partiski karanici, raznorazni komandanti i Gjorcevci i Nakradulinja.....

A za pismoto, neka pisat, neka dadat adresi, ke prakame site.

П.С
..."Сe мислам, сам си поделив лоша карта. Не знам дали е доволно ова што го држам во рака, а морам да победам или ќе ме снема. КОга сум сам виновен. Не попусто велат, ако сам не си наштетиш од фудулак, никој друг не може. Или од глупост.
Нејсе, господ ги чува лудите, а јас сум луд, отсекогаш сум бил. Инаку немаше да се коцкам со најсветото, со животот, со сопственото постоење. А ти. И да загубиш ништои не си изгубил. Се смешкаш. Се додека ги држиш картите в раце не знам дали имаш ројал флеш или само блефираш. Единствен начин да дознаам е да те пратам.
Ако се предадам, имаш право да ги покриеш и победиш без да знам дали навистина си ме победил или успешно си блефирал.
Ако предолго те пратам, давам и наддавам може да ги пружам нозете подалеку од чергата и повторно да загубам без да знам дали успешно си ме победил на блеф, на карти или на моја глупост.
Единствено, реков, е да размислам. Блеф ли не или не.
Ми се чини дека е блеф. Ќе го повикам.
Ти го повикав блефот.
На тебе е дали ќе ги покажеш картите или ќе заминеш, ќе ја предадеш, а не смееш....чекам. Набргу ќе знам. Се подотрезнив. Одам да најдам малку лед. Претопло е тука. Пекол, нормално, ама се навикнувам, на се ќе се навикнам, освен на топла водка. Мириса на шпирт. Среќа има ледомат наблиску....."

Извадок од романот "Коцкар"

(сеуште не е напишан, полека сам себе се пишува)

si bil eden Stojan. go vikale Tole Pasha. si bil eden Iljo Markov, go vikale Dedo Iljo Maleshevski.

romani ima kolku sho sakas prijatele, i doprva ke se pisuvaat uste mnogu :)

a oti gi spomnav onie dvata pogore...

i dvata imat zivi pra-vnuci :)

i znajme koj go predade Sugarev, ko sho sum pisal bezbroj pati, po ime i prezime. Em zaklan, em cela familija zigosana za vek i vekov, ke treba mnogu junastina od rodninite negovi, da ja izmijat sramotata sho Ligushot ja nanel :)

sho mu ja ebas, ke bidat zivi decata i vnucite pa ke pisat romani i za nas mozi :)

okoku protest do mediumite, mislam deka ke ima efekt. kolku i da se instalirani poslushnici po vesnicite i televiziite, ne se SITE izrodi...

p.s.

denes prativ linkovite od mitingot do vraboteni vo tv B92 od Belgrad, i do eden od Studio B, bea voodusheveni :)

a moi prijateli niz Hrvatska vekje pisaa i do nekoi Hrvatski mediumi zosto ne se informirani i za drugi nastani osven "kosovo kosovo kosovo" :P

Mnogumina od nas imaat poznanici i prijateli sirum po svetov. Nasa obvrska e da gi informirame za nekoi raboti, ako vekje mediumite ne go pravat toa. I, da ne zaboravime, deka denesen student po ekonomija ili pravo, utre mozi da e minister na Vlada.

Pametno poseano seme, moze da donesi mnogu ubavi plodovi :)

Samo treba rabota. I um.

pozdrav

Bravo Serdaru, dobra ideja da se ispraka do nadvoresni mediumi !

Ke ispadnat nashite debilni mediumi na udar od nivnite kolegi vo Srbija ili Hrvatska, kaj bilo da e.
Pa uste podobro,onie koi ne se zapoznaeni ke se zaprasaat zasto nashive mediumi pravele bojkot i perele mozoci.

Ubav bese protestot, samo steta e sto dojdovme samo nie mladite i posiromasniot del od vozrasnite, Kade bea bogatasite? Mozat barem da isfinansiraat eden MNOOOOOOOGU pogolem miting.
I posle se GORD SUM STO SUM MAKEDONEC!!!!!!!!!

[media]http://www.youtube.com/watch?v=GFcsYHea_1U&eurl=http://www.365.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=2519&Itemid=2[/media]

Сега решив да напишам, не ги пратев со време сите постови и незнам дали некој го кажал ова но јас ќе си кажам што мислам за информирањето за протестот, а истово му го напишав и на Миленко и во неговата емисија видов дека и тој беше разочаран како мене.
1. Медиумите уште на почеток го опструираа протестот бидејќи го ставија како некоја небитна тема а не ударна вест, едноставно ми се гади од нив.
2. Протестот беше нешто невидено, не сум се чувствувал погорд во животот, протест без труење со политика, протест со ширење на позитивна енергија и Македонизам.
3. Ако пред пред протестот ми се гадеше сега повраќав од ова новинариве. Како само можеа ударна вест да им биде инцидент од 50 луѓе наспроти маса од 30000 со силна мисла и порака. Тоа ме наведе да сврзам неколку работи. Новинари на протестот немаше, сите беа околу грчкиот конзулат и цела вечер чекаа дали ќе дојде некој да направи инцидент. Од каде они знаеа предходно да бидат таму или некој ги информираше предходно. Со тоа што ударната вест им беше инцидентот а го маргинализираа протестот ја остварија желбата и намерата на оние кои го направија инцидентот, да се маргинализира и да не се пренесе пораката дека има луѓе кои можат сами да се организираат и без страв да кажат дека се Македонци, или беа договорени новинарите и насилниците меѓу себе да го уништат овој прекрасен протест.
4. Гледајќи ги понатака како информираат испаѓа дека ние сме им криви за тоа што ти се толку расипани и не се научени да работат на друг начин освен оној кажан од нивните уредници. Браво за Миленко кој им го плесна во фаца на сите гадови без срам
5. Говорот на Тони уфффф, се уште се ежам, немам слушнато толку жесток, патриотски од срце говор. Дали некого се уште го боли сето она што го кажа Тони, епа гледаме дека ги боли и затоа се борат да не уништат, но непријателот не е само надворешен повеќе е внатрешен и тука е околу нас
НЕ СЕ СРАМЕТЕ ДА КАЖЕТЕ КОЈ СТЕ, ШТО СТЕ, И ОД КАДЕ СТЕ

miting27022008pela1ly3.jpg

miting27022008pela2xv3.jpg

AngPu, првата слика е најубава, си ја ставив на позадина.

срамота не срамота ама тоа тие коа комуњариве ипропастуваат се што е македонско

А бе другар Nacional многу ме интересира зошто твоите коментари се сведуваат на една не секогаш целосна реченица, секогаш со печатни и граматички грешки и во 97 % од случаите некои мисли на кои ни Фројд не може да им најде ред и крај, а за поента ниту збор не станува ? Дали е тоа што си ти патриот па јас не можам да те разберам или пак си припадник на некоја супериорна групација со оглед на твојот аватар...? Знаеш, има многу луѓе кои себе си се идентификуват во одредени личности, некои во Гоце Делчев, Хитлер, Тито, Спајдермен, Роналдо, Загор итн...Ама за сите заедничка работа е што се штитеници на специјалната болница за душевни болести-Демир Хисар.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom