Плодни денови

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Devilish Angel напиша:
Ај вака како женско да пробам да дадам одговор, од се што сум читала до сега знам дека точно неможе да се утвди кои денови се плодни, а кои не се ...
Се разбира дека може.

Ќе си купите од аптека едно од оние апаратчиња (Maybe baby мислам дека се викаат), ќе плукнете на стакленцето, ќе притиснете едно копче кое го осветлува и ќе видите дали деновите се плодни или не.

Аман, немора да пресметувате на памет, да се служите со паганство, антички календари и слично. Медицината е напредната од времето на вашите родители кои морале да бројат на прсти за да ги одредат плодните денови.

Дали сум во право, о семоќни медицински лица?

Абе тие тестови зезаат..... една другарка земаше разни тестови за бременост.... све разни резултати на секоја проба и даваа.... и тоа од различни производители пробуваше..... најдобро е оди на гинеколог.... нозете на бокс.... 2 секунде нека ѕирне докторот.... и нека ти запише на ливче 1Х2 систем комбинација .... :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Ацид о семојчен ти...

сперматозоидите можат да останат и до неколку дена, хормоналната состојба подлежи на промена, Индикаторите не се секогаш точни, можеби следниот ден е плоден??
главно глејте да прајте деци ко че сакате..
606 напиша:
Како некој веќе кажа дека постојат разлики помеѓу единките сепак доколку не постои цервикална течност менструланиот циклус само што започнал. (неплоден период) Доколку е вагината сува (неплоден период), доколку е цервикалната течност леплива и со конзистенција како гума (сеуште неплоден период), доколку е вагината влажна, цервикалната течност кремаста или бела, (плоден период), лизгава, чиста бела боја (многу плоден ден)....
Ја идам на куртони

Па и јас користам кондоми секогаш и имам цврст став околу тоа, ама не беше тоа муабетот.

На некои им е потребно да знаат кои денови се плодни заради САКАНА БРЕМЕНОСТ, а не спречување на несакана бременост.

Појасно е сега?

Знаеме бе, па овој па!

Сакаат бремени, јас ќе кажам како, вака:
секс со ејакулација секогаш внатре, држете ги нозете малку подигнати барем една минута да не се излее веднаш спермата, секој ден по два пати на секој 12 часа, цел месец. Гарант бебе.

Garfield напиша:
Знаеме бе, па овој па!

Сакаат бремени, јас ќе кажам како, вака:
секс со ејакулација секогаш внатре, држете ги нозете малку подигнати барем една минута да не се излее веднаш спермата, секој ден по два пати на секој 12 часа, цел месец. Гарант бебе.

зашто цел месеЦ?
не може од еднаш ?

Acid напиша:
Па и јас користам кондоми секогаш и имам цврст став околу тоа, ама не беше тоа муабетот.

На некои им е потребно да знаат кои денови се плодни заради САКАНА БРЕМЕНОСТ, а не спречување на несакана бременост.

Појасно е сега?
Абе за сакана бременост че се ебава минимум 3 пати дено.. цел месец такка да нема промаршај... тогаш не ти треба да сметаш

ThA-BiTcH напиша:
зашто цел месеЦ?
не може од еднаш ?
бибе... а мор не е толку лесно да се напрај бебе.. проблемо е секош се случува на погрешни лица во погрешно време на погрешно место

еееее изгледа кај тинејџерки од прва фаќа!:kez:
Ебате знам 10 бремени, што немаат повеќе од 16 години!

Може, се разбира, ако редовно се проверува телесната температура ќе се забележи покачување на истата во текот на овулацијата и тогаш момакот треба да чека на готовс со копјето спремно како Александровата фаланга и да ејакулира внатре. температурата на телото е вообичаено 36.5 степени целзиусови, за време на овулацијата се покачува до еден цел степен. Термометарот се вметнува во вагината за да се порвери температурата.

Зошто прашуваш. Не е ли поубаво цел месец секс отколку мерење и онака, на готовс.

П.С. Јас и ти ќе пазиме, важи. Дур не потпораснеш или? :pos:

Garfield напиша:
Може, се разбира, ако редовно се проверува телесната температура ќе се забележи покачување на истата во текот на овулацијата и тогаш момакот треба да чека на готовс со копјето спремно како Александровата фаланга и да ејакулира внатре. температурата на телото е вообичаено 36.5 степени целзиусови, за време на овулацијата се покачува до еден цел степен. Термометарот се вметнува во вагината за да се порвери температурата.

Зошто прашуваш. Не е ли поубаво цел месец секс отколку мерење и онака, на готовс.

П.С. Јас и ти ќе пазиме, важи. Дур не потпораснеш или? :pos:

Ќе ме почекаш уште 5-6 години.:wub:
Иначе прашувам, пошо јас мислев дека е едноставно, само да сврши у тебе и готово- ете бебе:icon_lol:

Ne. Една од најтешките работи е намерно да направиш дете. затоа и најчесто се случува случајно. Верувај, многу работи треба да се погодат за да се зачне ембрион. А онака, набафтанаана, тогаш ништо чудно. Скоро 90% од бременостите (први) се непланирани. ОК.

ThA-BiTcH напиша:
Ќе ме почекаш уште 5-6 години.:wub:
Иначе прашувам, пошо јас мислев дека е едноставно, само да сврши у тебе и готово- ете бебе:icon_lol:
Глеј да не сврши... и не мора да значи свршувањето..
Уште во текот на дејството се испуштаат течности од органот што содржат мал дел на сперматозоиди, истите можат да бидат фактор за бременост..

Море као сум упознаен во овие работи...Само едно не ви препорачувам.. да ви касни после то, барем еден ден...(глејте да ви дојди)
Пошто следува 3 кути цигари 20 кафина(зборувам за минимум) и за машките.. женските со декрет му забранувам било какви алкохолни и никотински средства во тек на бременост...

Влад, аман, само прашуваат не се сега во момент со кренат нозе, па и ти.
Сакаат да знаат за да не се заебат, ти вака ќе ми гиопрепралиш нема да сакаат ич.
Дужички ебете се вие, ама со презерватив и тоа со искусни кои нема да изводат и да зборат како не можеле (големите ебачи) со пластика, гума, подобро ќе ви било без, не знам, вака не знам онака, само затоа што се дебилни.
Башка темава е за плодни денови.
Точно, секретот кој се испушта понекогаш од отворот на пенисот може да има доволен број спрематозоиди (една капка од милиграм има над 100.000 сперматозоид) а доволен е еден.
Она лигавкото, кога ќе го потфатите, е тоа.

Инаку, најдобро, редовна контрола на гинеколог и користење заштите.

За куртони има тема контрацепција таму да се обратите убо е напишано... а сега само стомаците на ладно не ги вадете пошто јајцеводите можа да се сјеба па после по операци да шетате...
Иначе во никој контекст нејчев да натерам некоја да не се испоизнаеба... Само нејчам на девојчина како Кучкава, и дургарките да му одам на крштевка за брзо време.. така да нека си имаат на ум..
Убо рече гарф.. остајте ебачите без куртони остајте денојте.. без куртон никаде настрана од својот дом

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom