Пливање, ватерполо и останати спортови на вода, Лондон 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе знам дека ве отцепија во полуфинале, али многу сакав Црна Гора да земе уште еден медал, затоа се накурчив :icon_mrgr:

И јас бев вчера за Црна Гора, таман работа... Ама во вакви дуели сум за Србија... Било која друга репрезентација да беше на местото на Србија, ќе бев за Црна Гора... Стварно не фер од страна на судиите... Али јбг... :)

Секоја чест за златниот медал,али воопшто не ми го направи меракот како што би ми направила златната во ракомет.
Ги имаат сите можни титули ОИ,СП,ЕП........браво и за Рудиќ кој ако продолжи вака никој никогаш нема да го стигне по бројот на освоени медали како селектор.Мислам дека 36 ги има со се оваа:eek:

До сега се ова најуспешни ОИ за Хрватска.Ги дуплираа вкупните златни медали и поставија нов рекорд во вкупно освоени медали. 6 медали, 3 злата, 2 бронзи и 1 сребро.
Од Барселона до сега имаат 23 медали.И тоа 6 во екипните спортови каде што треба да имаш 10-15 врвни спортисти.

Што е најдобро од се, сите освојувачи ќе можат да ги бранат затоа што се млади и стварно се едни од најдобрите во своите спортови.
Во Рио може да се постави нов рекорд.
До следните ОИ Бланка можеби ќе може покрај Перковиќ да земе медал.Перковиќ има 22 години, веслачите имаат по 23-24 години, ракометната репрезентација и ватерполо немаат гајле, едриличарите најголемите фејлери кои на светски и европски првенства се преполни со медали и имаа можност за 3 медали да донесат и ништо не земаа.Ваљда ќе им дојде тоа се на наплата во Рио,преку куров секоја олимпијада се очекува од нив медал.Стипановиќ само тероетски шанси имаше за да го загуби медалот на трка пред крај и го изгуби.Кој лузер невиден.Пејчиќ исто овојувачка на дрвен медал во стрелаштво,а во Пекинг сребро....секогаш во кругот на фаворитите.Во таеквондо ги имаат едни од двете најдобри европски борачки од кои едната имаше несреќа во ждрепката да и се падне единствената непобедлива и да земе само бронза,а другата да ја ограбат судиите.И двете се прилично млади.Џовани го стрелање голуби е исто во светскиот врв,а беа единствена нација со 2ца натптреварувачи во финалето.
--- надополнето: 12 август 2012 во 19:02 ---
Изгледа само тоа го виде? Не гледаше која кражба ја правеа судиите, и против Италија исто... Уште коментаторот не го исклучија, све да им е*ам :mad:...

Иако освоија бронза, ова е Златна генерација... Заслужија злато, ама ќе се врати тоа каде што и треба... Млада репрезентација се, а имаат скоро се' освоено... Браво Делфини !

2zdxbgi.jpg
Реално стварно сте најквалитетни на светот,али тоа е тоа.
Се можно имате освоено во ватерполо освен олимписко злато.
Иначе ова стварно се катастрофални игри за Србија. 4-5 дрвени медали, еден куп фаворити ви потфрлија...... вклучувајќи ги и ватерполистите кои се стварно дрим тим,али ете обелија образ со бронзата.

п.с многу тапа надимак имаат бе Делфини......
Баракуде су боље :P

Raspolozen sum za himnive :D

Iako izgubi Italija eve i za niv :love:

Fratelli d'Italia,
l'Italia s'è desta,
dell'elmo di Scipio
s'è cinta la testa.

Реално стварно сте најквалитетни на светот,али тоа е тоа.
Се можно имате освоено во ватерполо освен олимписко злато.
Иначе ова стварно се катастрофални игри за Србија. 4-5 дрвени медали, еден куп фаворити ви потфрлија...... вклучувајќи ги и ватерполистите кои се стварно дрим тим,али ете обелија образ со бронзата.

п.с многу тапа надимак имаат бе Делфини......
Баракуде су боље :P

Тоа е тоа, фали уште Олимпиското злато, се надевам во РДЖ ќе биде :D
Ептен катастрофални, се согласувам... На претпоследниот ден, Милица Мандиќ обели образ со Злато во теквондо... Пред тоа, многу фаворити ја утнаа работата, почнувајќи од Новак, па до ватерполистите, кој пак ќе кажам, незаслужено изгубија од Италија... Ќе беше екстра финале, CRO - SRB :D

Одбојкарите се со смена на генерација, млада селекција со искуство плус... Женските како Европски Шампионки, боље да си останеа да прават ајвар :D

Ракометарите се таму, највеќе по заслуга на ЕП во своја земја... Иако имаа шанса за 1/4 финале и репрезентација од "втора класа" како што е Исланд, сепак кога нема контрола, нема ниту успех...

Да не забегувам многу од темата... Ватерполистите освоија Бронза, но свети како Злато... Ќе бидат дочекани како Шампиони, бидејќи заслужуваат ;)

П.С. Делфини бре, какви Баракуде hehe :icon_lol:

Долгогодишниот тренер на американската пливачка репрезентација, Боб Бауман е нов part time тренер на репрезентацијата на Велика Британија. Еден од потезите на векот ќе биде ова во светот на пливањето.

(ме мрзеше да ја барам темата за пливање за да го пишам ова)

Долгогодишниот тренер на американската пливачка репрезентација, Боб Бауман е нов part time тренер на репрезентацијата на Велика Британија. Еден од потезите на векот ќе биде ова во светот на пливањето.

(ме мрзеше да ја барам темата за пливање за да го пишам ова)

Ова тренерот на Фелпс, така? Јас читав негде дека ќе тренира со Чад Ле Клос...

Како што видов нема тема за Ватерполово во МКД па тука ќе прашам.

Знам едно време поприлично бевме јаки во ватерполото. До кај ни стигна репрезентацијата ?

Како што видов нема тема за Ватерполово во МКД па тука ќе прашам.

Знам едно време поприлично бевме јаки во ватерполото. До кај ни стигна репрезентацијата ?

Еве ти тема ама те мрзи да бараш :icon_mrgr:
И мене ме копкаше ова, се додека не прочитав некаде оти целосно се растурија... Србите и Хрватите што играа си заминаа, кога ќе додадеш на тоа и дека нема лига кај нас се пропаѓа. Тие имаа за цел преку таа репрезентација со странци да направат популаризирање на спортот нешто што беше со женскиот ракомет во времето на Трифун преку Кометал, ама овие не успејаа..

Еве ти тема ама те мрзи да бараш :icon_mrgr:
И мене ме копкаше ова, се додека не прочитав некаде оти целосно се растурија... Србите и Хрватите што играа си заминаа, кога ќе додадеш на тоа и дека нема лига кај нас се пропаѓа. Тие имаа за цел преку таа репрезентација со странци да направат популаризирање на спортот нешто што беше со женскиот ракомет во времето на Трифун преку Кометал, ама овие не успејаа..

Последен пост во Април 2012 :D
Добро на првава страна немаше па за понатаму во право си ме мрзеше да барам :D

Штета а баш бевме добри во спортов (барем во споредба со фудбалот..)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom