Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
па токму тоа и правел бе друже. прочитај уште еднаш дека на кола со бензински мотор, турил дизел мотор и зато аправел атест
Е така е кога читаш брзо
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па токму тоа и правел бе друже. прочитај уште еднаш дека на кола со бензински мотор, турил дизел мотор и зато аправел атест
Не, фул инџекшн е возилото (колку што се разбирам во возила... знам само дека немам карбуратор) така да објаснувањето на nikola_bb ми има повеќе смисла![]()
Дечки, смеам да ја полнам боцата до крај (доколку е тоа теоретски можно нормално) или да се држам стриктно до 80% полнење?Знам од плимонт ми кажаа дека боцата ми е од 33 литри (мислам) ама може да се полни реално до некои 27 литри. Арно ама, кога ја полнев пред 1 недела ми ја наполнија 33 литри точно (уште ја чувам фискалната, јас мислев нема да може да се полни повеќе од 27).Значи молам некој да објасни подобро оти све ми е измешано :/
Прашање до Плимонт:
Дали може и колку пари кошта да се стави плин на Мерцедес ЦЛК 200 Компресор(192 коња)(модел-W208) ? и колку ќе изгубам од снагата на колата?
Фала

) за проблемите со твоето возило, да поминеш до таму за да се отстранат недостатоците.Дајте некое сличе од иновациите... за таквите како мене шо неможат да дојдат до тамусо Звонко сме на саем до сабота, (технома)

Од денес да почнеа да работат 50% од фирмите како вас, со ваков однос и почит према денарот на муштеријата, јас се кладам во се што имам дека во рок од една година, земјава ќе станеше најбогатата во регионов.Princ, потрошувачката на гориво, е неприфатлива, не ми се допаѓаат ниту вртежите на кои возилото менува брзини, ќе те замолам да се јавиш на 02/2554666, со Звонко сме на саем до сабота, (технома), меѓутоа јавено е во сервис (те претставив , како princ) за проблемите со твоето возило, да поминеш до таму за да се отстранат недостатоците.
Поздрав

До ordanco
За Вашата Брава со 1,2 16V мотор предвидено е поставување на секвенционален плински уред. Цената на Ланди Макс уредот, во комбинација со торусна боца која се става на место на резервно тркало изнесува 570 евра.
Потрошувачката на плин ќе биде 10% поголема од потрошувачката за бензин, информацијата која сте ја слушнале е претерување, сите секвенционални системи имаат 10% поголема потрошувачка, доколку некој се обиде да наштелува пониска потрошувачка на плин ќе предизвика прегревање на главата на моторот.
За да функционира моторот како што треба потрошувачката на плинн ке биде 20%поголема,а 20%силата ќе биде помала
Нa бензин моторот е 2.8i и 144kw додека на плин ќе биде 2.3i и 115 кw Потрошувачката на плин се штелува.Може и да наштелувваш мала потрошувачка,меѓутоа кубикажата си го бара своето.На мала потрошувачка на плин ќе осетиш промена на притискање на гаста:нема да влече како што треба,на вклучена клима,вклучен вентилатор за ладење на моторот и тн.А прегреваењто на главата на моторот може да биде само од не соодветно штелувани вентили.Ако сакаш да ја возиш комбинирано мора добар мајстор за глави па да ги наштелува вентилите соодветно.Самите плинари местат само плин и околу него,а другите работи околу моторот ги носат на механичар или имаат вработено таков?.
Колку кубика толку потрошувачка за добра работа на моторот.За споредба:мотор од 2.8 i троши 28 литри плин
СЕ ДРУГО Е ГОЛЕМА ЛАГА САМО ЗА ПРВИ ДА ТИ ГИ ЗЕМАТ ПАРИТЕ
Колку пари толку музика
Чаршиски прикаски ќе било вака ќе било така. Губитокот на снага со секвентен уред е некој ситен процент 5-10% преку сила. Нема тука што да се штелува колку ќе троши на ваков уред затоа што од самиот бензински компјутер си отчитува вредности и му врбизгува онолку гориво на моторот колку што е потребно нема малку нема многу.
Со сиромашна смеса на плин ДРАСТИЧНО се зголемуваат температурите во моторот а со самото тоа може да дојде и до негово оштетување, но како што кажав кај секвентот смесата е секогаш како што треба(стехиометриска) затоа што плинскиот комјутер си ги добива сите податоци од бензинскиот.