Плетење

Дали плетете?

• Вкупно гласачи
    70
абе појке одговара во хоби :(

Убава волница за плетење и голем избор на бои и дебелина на конец има во една продавница спроти полициската станица Бит Пазар. Има и игли таму, а не беше скапо. Јас земав зелено црна волница за џемпер да плетам, ама никако да дојде денот да го почнам. Ај зимава ќе биде :)

не треба ни игли, само колку пари ке кошта, да не е поевтино да се купи, а и добар поклон е за некого

hааа си купив и вуница
10819010_10204374807342658_1779010868_n.jpg
[DOUBLEPOST=1416872516][/DOUBLEPOST]
10815858_10204376578506936_1702936924_n.jpg
готов е:vozbud:

Последно уредено:
Не плетам. Затоа треба време и нерви, а јас ги немам :( А и мислам дека горе-доле ке те кошта исто ако сплетиш шал на пример или си купиш готов. Али добро има и креативни луѓе, сакаат по свој вкус да си напраат нешто, па си плетат, везат, ткаат.

Не плетам. Затоа треба време и нерви, а јас ги немам :( А и мислам дека горе-доле ке те кошта исто ако сплетиш шал на пример или си купиш готов. Али добро има и креативни луѓе, сакаат по свој вкус да си напраат нешто, па си плетат, везат, ткаат.

Не ти треба нерви :) ... Пријателка на другар мој што студира психологија во Љубљана преку уметност докажа дека плетењето е една од најспокојните работи :)
Иначе плетам. Шалчиња, капчиња итн итн. Сеега сум на човечиња, желчиња такви мали ситни, а многу смпатични нарочито погодени за поклон, некаде во домот да си ги стават.
Така. Али ја работам со чингелакии. И имам многу дебели игли. За шалчиња со голема вуница што се прават брзо. Така :)

Јас плетам, ама не со волни и такви работи, повеќе сум на бележици со најлонски падобрански конец, приврзоци и такви работи. Како овие слични:
Monkey's%20Fist%20-%20two%20color.jpg

Tiny%20Globe%20Knot.jpg

DSCN0780.jpg

Последно уредено:
Jas znam da heklam, da pletam so golemi igli neznam, pocina baba mi, ne stasa I toa da me nauci :(

Почнав да плетам пред извесно време. Е сега морав сама да учам (благодарение на youtube:D) ама добро ми оди ко за почетник. Сплетив 2 шалчиња, а во моментов плетам трето. Пробав прво да плетам со раце како во видеото на @perez9, супер испадна само некако многу мрежесто дојде оти волницата не беше толку дебела, па го испарав и почнав да плетам со игли. Заебано е што во Прилеп има само волница со некоја средна дебелина и нема некој избор, па работата е дај шта даш.:D
Еве вака изгледа тоа што го плетам у моменатов.
20150109_131211.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom