Племето “Господари на сонот”

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаах ме искара чоек полека не сум го прочитал тоа се извинувам....:kesa:
Тогаш незнам навистина е мистерија

Визуелизација и материјализација.
Чудно ми е само како успеале денешниве племиња да го достигнат тој степен на материјализација и како успеале да го доловат баш оној сон кој бил побаран од нив.
Инаку,воопшто не се чудам на тоа дека човечкиот ум може да ги материјализира своите замисли...само еволутивно уште ни е рано за тоа.Овие племиња се далеку,далеку понапредни од нашата урбана мозочна еволуција.
Сепак,знам за луѓе кои биле,пробале и преживеале.Дефокусирањето е битно.Ако успеале да се дефокусираат,и покрај фактот дека биле под влијание на таа смеса,значи имаат силен индивидуален и духовен набој.
Се е тест.

Целава прикаска е најверојатно измислена!

Халуциногени билки постојат и се употребувале од памтивек.
Можно е да се има толку силна халуцинација што да се створи рана на тело но и тоа досега никој не го евидентирал па да го докаже но да речеме дека е можно.

Тоа со калта би требало да е материјализација на песокта во што не верувам бидејќи дрогата секако нема да ја материјализира песокта. Вака излегува (според приказната) дека луѓе имаат моќ на материјализација и телекинеза и уште многу други работи само не знааат како да ги користат но ете со дрогата тие заклучени способности се отвориле.

Може и да е така иако сеуште мислам дека приказната е измислена.

Фино го предупредиле човекот.
Негова вина е тоа што нема доволно почит за растенијата.
Дури и да не постојат тие во случајов,имагинацијата секако ја создава реалноста,тоа е многу логичен факт,кој секогаш треба да се има во превид.
Поентата е што,тука постојат катализатори на таквиот процес,кои можат да ја креираат таа реалност многу побрзо од што можеме да си замислиме,поточно во случајот,удира во очи на господинот кој толку уверено го негирал тоа,држејки се до неговата западна,логично-рационална филозофија.
Нема веза,само не ми е јасно,оти за ваквата појава известува Ферид Мухиќ?:pos2::pos2:

Не станува збор за сонување како резултат на спиење. Тоа што го нарекуваат сонување е всушност состојбата во која се наоѓа примачот по примањето во себе на материјалот. При описот на земањето мала доза од страна на некоја жена, нема никакво заспивање па сонување. Имено, дошле во селото, побарале од тревките, на нејзе и дале и во наредните 15мин. таа го доживувала ефектот. Овој пак, влегол во соба во Куала Лумпур и таму го употребил тоа. Значи не станува збор за заспивање па сонување. Мислам дека нема никаква врска со сонување. Тоа само така го нарекуваат домородците поради блискоста со состојбта наречена сонување. Ние можеме малку поточно да го наречеме дрогирање, иако е многу повеќе од тоа.

А девојката што полудела? Она како се вратила во нормала, нејзе сонот не и се оставрил?

Приказната е екстра, па дури верувам дека е вистина.Само калта не ми се свиѓа...

E добра приказна..малку морничава...:toe:

Незнам..Ова не може да се објасни..Мистерија..Морничава приказна:toe:

Е глеате ли сега?
Ја шо ви зборам цел ден, а никој не ми верува..
Ја ви сеа

Сигурно се работи за некој тип на автосугестија т.е човекот бил толку убеден дека тоа што го сонува е реално така што телото реагирало како навистина да починал од отровот од стрелите на “Господарите на сонот “.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom