Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Joey, nemash poim kolku ti ljubomoram ><
Vo Solun ima Kinect za 300 evra, ali igrite ne vidov kolku pari se, a vo Skopje nema koj da ti go chipuva -.-

Ja planiram da go zemam Kinect, samo treba da mi ja proshirat sobata, neam prostor kaj da igram -.-

Kinect <3 (:

Е да треба да имаш миниум 2 метра слободно за да играш со двајца. А на 1.60 се игра сам.
| 2.20m |
|__________________________________________ |

Е отприлика така да имаш слободно место би било супер. Таков слободен простор не ти треба за сите игри. Пирмер за Joy Ride не мрдаш седиш во место, за куглањето пример исто само со рака фрлаш, но сепак ако сакаш да шутираш, браниш, играш пинг понк треба да имаш слободно место.

Joey, nemash poim kolku ti ljubomoram ><
Vo Solun ima Kinect za 300 evra, ali igrite ne vidov kolku pari se, a vo Skopje nema koj da ti go chipuva -.-

Ja planiram da go zemam Kinect, samo treba da mi ja proshirat sobata, neam prostor kaj da igram -.-

Kinect <3 (:

Малце си се збунила. :)

Kinect не е конзола (како Playstation 3 или Xbox), туку е додаток за конзола, поточно додаток за Xbox360. Не бил Kinect-от 300 евра, туку тоа било Xbox360 конзола + Kinect во комбинација. Во Скопје има двајца што чипуваат Xbox360-ки, така да немаш гајле ако ја земеш конзолата.

Сите игри што се за Kinect, ги има на торенти и се безпари. :)

Малце си се збунила. :)

Kinect не е конзола (како Playstation 3 или Xbox), туку е додаток за конзола, поточно додаток за Xbox360. Не бил Kinect-от 300 евра, туку тоа било Xbox360 конзола + Kinect во комбинација. Во Скопје има двајца што чипуваат Xbox360-ки, така да немаш гајле ако ја земеш конзолата.

Сите игри што се за Kinect, ги има на торенти и се безпари. :)

Не сум се збунила, погрешно си ме разбрал.
Мислев на Целосен Xbox, сосе конзола, плус Kinect.

Ај пиши ми броеви у пп од фраериве шо чипуваат, ако имаш (:

Па затоа напишав FTW! Само таа ми се допадна на Е3

Ако ти се свиѓала таа игра би требало и оваа

fantastic-pets-logo-530w.jpg

Ќе може да бираш различни миленичина, а не само тигари. Ќе има кучина, мачина, коњи, па дури и гуштери (гуштер wdf што ќе играш со такви мрзи? :)) Се што знам за играва е само ОВА.
Излегува месец Март.

Оп само што најдов неколку слики ГАЛЕРИЈА

Kinectanimals има графика МИЛИОН пати подобра од оваа, но сепак останува да видиме каков гемплеј ќе има.

Прееска играјќи ја Kinect Adventures открив нешто ново, после ќе снимам видео ќе го постирам тука. Ветувам ќе се помочате од смеејне.

Цената на САМО Кинект колку е? дали треба да се чипува или слични срања ? :smir:

Цената на САМО Кинект колку е? дали треба да се чипува или слични срања ? :smir:

Цената ти е 149$ во Америка или 129 фунти по Европава. Не треба ништо да му правиш на хбох-от само го редиш и тоа е тоа. Игрите немаат ни ап 2.5 што е уште подобро.

Вчера татко ми од Грција ми земал Мув. Бидејќи не ми беше ни на крај памет дека ќе ми земе првата мисла кога го видов ми беше ТРОШОЦИ ! И така е ... немам ниту една игра за мувот, а не ни планирам да купувам освен Killzone 3. Башка скоро сите демоа се шит,.

Всушност ја имам МАГ ама по срање од МАГ на мув нема ... Не знам на Варго како му успева да ја игра. Значи те дава да играш во битки во кои 99% играат на џојстик. И како јас да ги убивам нив !?!??! Тоа ти е како да игра некој на маус против некој на џојстик. Пример кога не играм на мув зимам по 200-2000xp (зависи од модот), на мув зимам од 50-150xp ΜΑΧ, па не сум будала да ја играм така. Требало да направат посебни сервери каде играат луѓе само со МУВ.

Од сите игри ми се допаднаа само Εye Pet, Sports Champions, Ηeavy Rain и можеби ТВ суперстар (мислам така се викаше). Ова се 35% од сите игри -.-

Heavy Rain e стварно одлична на мувот. Па ако некој од вас или ваш другар ја има ве молам прашајте го дали сака да се земениме на недела дена , дека со сите овие игри што излегуваат месециве нема да имам доволно пари сам да си ја купам (плус не давам пари за сингл плеер игри)

Еye Pet е исто така интересно направено. За да се наиграш Sports Champions ти требаат 2 Мув контролери (може и со еден ама глупо би било)- пинг понгот е лудило btw, тоа мора да се каже ...
Останатите игри не ми оставиа голем впечаток. Посебно Racket Sports !! Πο ШИТ игра од таа нема. Пример тенисот, јас мавам од десна страна од иде од лева. Ќе ја помрднам сличајно 2см раката он замавнува со ракетот, па нек се носи.

Ама сепак ако некој има било која игра за замена ве молам кажувајте !!
ПС: Vargo сакаш некоја игра да купиме од ПС стор ?

--- надополнето ---

Иако немам Кинект 100% сум сигурен дека е подобар од Мув. Така да ќе кажам дека мајкрософт успеале да ги победат Сони во motion gaming и тоа со голема разлика :) Можеби е вака поскапо кинект ама кога ќе видиш ако сакаш да ја имаш пола од забавата што ја нуди Кинект на мув ќе треба да дадеш повеќе од 200евра. И пак нема да биде доволно...

Со здравје да се служиш :)

Вчера татко ми од Грција ми земал Мув. Бидејќи не ми беше ни на крај памет дека ќе ми земе првата мисла кога го видов ми беше ТРОШОЦИ ! И така е ... немам ниту една игра за мувот, а не ни планирам да купувам освен Killzone 3. Башка скоро сите демоа се шит,.

Всушност ја имам МАГ ама по срање од МАГ на мув нема ... Не знам на Варго како му успева да ја игра. Значи те дава да играш во битки во кои 99% играат на џојстик. И како јас да ги убивам нив !?!??! Тоа ти е како да игра некој на маус против некој на џојстик. Пример кога не играм на мув зимам по 200-2000xp (зависи од модот), на мув зимам од 50-150xp ΜΑΧ, па не сум будала да ја играм така. Требало да направат посебни сервери каде играат луѓе само со МУВ.

Од сите игри ми се допаднаа само Εye Pet, Sports Champions, Ηeavy Rain и можеби ТВ суперстар (мислам така се викаше). Ова се 35% од сите игри -.-

Heavy Rain e стварно одлична на мувот. Па ако некој од вас или ваш другар ја има ве молам прашајте го дали сака да се земениме на недела дена , дека со сите овие игри што излегуваат месециве нема да имам доволно пари сам да си ја купам (плус не давам пари за сингл плеер игри)

Еye Pet е исто така интересно направено. За да се наиграш Sports Champions ти требаат 2 Мув контролери (може и со еден ама глупо би било)- пинг понгот е лудило btw, тоа мора да се каже ...
Останатите игри не ми оставиа голем впечаток. Посебно Racket Sports !! Πο ШИТ игра од таа нема. Пример тенисот, јас мавам од десна страна од иде од лева. Ќе ја помрднам сличајно 2см раката он замавнува со ракетот, па нек се носи.

Ама сепак ако некој има било која игра за замена ве молам кажувајте !!
ПС: Vargo сакаш некоја игра да купиме од ПС стор ?

--- надополнето ---

Иако немам Кинект 100% сум сигурен дека е подобар од Мув. Така да ќе кажам дека мајкрософт успеале да ги победат Сони во motion gaming и тоа со голема разлика :) Можеби е вака поскапо кинект ама кога ќе видиш ако сакаш да ја имаш пола од забавата што ја нуди Кинект на мув ќе треба да дадеш повеќе од 200евра. И пак нема да биде доволно...

Со здравје да се служиш..........а за тоа со МАГ треба да си го подесеш мове и да ги намалиш двете "коцки" и ли едната.

ПС. За мове игри или?.......па да видиме што има.....симни неколку демоа од различни игри и дај предлог.

Со здравје да се служиш..........а за тоа со МАГ треба да си го подесеш мове и да ги намалиш двете "коцки" и ли едната.

ПС. За мове игри или?.......па да видиме што има.....симни неколку демоа од различни игри и дај предлог.

Па сите што ми се допаднаа ги нема на ПС стор освен Εchochrome 2. Taa e 12 евра мислам на ПС стор, ако не најдеме 5души можеме само јас и ти да ја земеме по пола. Имам јас доволно пари на ПС стор :)

Со здравје да си се служиш, а тоа што не ти фаќа некогаш немаш доволно светло. Гледај некако да имаш свртено светло накај тебе. Мувот има на него топче што свети ама не е доволно сепак. За некој игри не мора да значи дека е на сите исто, ама пак.

Среќно мафтање :)

Фала на сите и вие да си земете
(немојте да зимате)
:)
А Џои вчера замалку ќе го пукнев тоа топчето. На МАГ за да се коле треба нанапред со мувот да идеш. Вчера ми искача еден пред мене и јас онаков ракана пола метар нанапред ја однесов и требаше едно 4-5см за да го мавнам од масичката за телевизор :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom